»

Prihaja Radeon X1900 GT

Slo-Tech - Po informacijah s spletne strani Daily Tech, naj bi ATI prihodnji teden pričel s proizvodnjo novih grafičnih kartic z oznako Radeon X1900 GT, pri kateri gre za oskubljeno X1900 XTX. Namesto 48 Pixel Shader-jev, jih bo nova grafična kartica imela 32, poleg tega bo imela nižje frekvence (GPU 575 MHz, RAM 600 MHz) od X1900 XTX, opremljena pa bo le s 256MB pomnilnika.

V nasprotju z ostalimi člani družine X1900 naj bi model z oznako GT imel enostaven, nizek hladilnik, ki ne zaseda dodatnega slota pod grafično kartico. Cena nove kartice naj bi se gibala pod tristo ameriškimi dolarji, tako bi se v ceni in zmogljivosti X1900 GT primerjal z GeForce 7900GT. Poleg tega so se že pojavila ugibanja o možnosti softmoda v različico XTX, saj oba temeljita na enakem grafičnem čipu (R580).

Več o tem lahko preberete v izvorni novici na Daily Tech-u.

13 komentarjev

Pomnilnik se cení

X-Bit Labs -

Sodeč po novici na X-Bit Labs, je pomnilnik za osebne računalnike vedno cenejši. Cena 256 Mb DDR SDRAM čipa je v manj kot dveh tednih padla za več kot tri odstotke na 4,35 dolarjev, medtem ko se je cena enakih DRAM čipov spustila kar za sedem odstotkov na 4,81 dolarja.

Analitiki pri Gartner Dataquest poročajo, da se je pomnilnik v zadnjem letu pocenil za slabo tretjino oz. približno devet odstotkov vsako četrtletje. No, kljub ugodnemu trendu za potrošnike ne pričakujte preveč, saj so proizvajalci pomnilnika že pred časom prišli k pameti, tako da cene niso več povsem proste, temveč delno regulirane, da držijo minimalen dobiček in ne zaidejo v izgube. Več o tem.

5 komentarjev

Hynix z novimi pomnilniki

X-Bit Labs - Podjetje Hynix ima zagotovo primat med proizvajalci kakovostnih pomnilnikov, saj njihovi moduli veljajo za najbolj stabilne ter najhitrejše. No, danes pa so postavili še en mejnik: kot prvi proizvajalec so predstavili čip s prepustnostjo 1Gb/s na pin. Njihov najnovejši DDR pomnilnik tako tiktaka pri 500 MHz, z njegovo masovno proizvodnjo pa so pričeli danes, tako da lahko pričakujemo tovrstne čipe v trgovinah v začetku prihodnjega leta. Klik!

0 komentarjev

0.10 mikronski pomnilniki še letos

X-Bit Labs - Izdelovalec pomnilnikov, podjetje Hynix Semiconductor, je danes potrdilo, da so razvili 512 Mb DDR SDRAM čipe, zgrajene v 0.10 mikronski tehnologiji. Uporabljali jih bodo pri izdelavi PC2100, PC2700 ter DDR400 pomnilnikov. Masovna proizvodnja 512 MB modulov se bo pričela še letos, 256 MB ter gigabajtne module pa bodo začeli proizvajati v prvi polovici prihodnjega leta. Ostale informacije ter originalna novica na tem naslovu.

0 komentarjev

Hynix v težavah

100si - DRAM trg še vedno ostaja eden izmed najbolj kritičnih področij, saj nič ne kaže, da bi cene DRAM čipov pričele rasti. Pred kratkim smo bili priča dogodku, ko je Hynix, upajoč na izboljšanje razmer, enostavno ugasnil proizvodnjo. Isto podjetje pa se je znašlo v težavah, saj se pritok denarja kar noče in noče povečati. Kljub izključitvi proizvodnje pa je le-ta poseg imel zelo malo učinka na celoten trg. Po nekaterih poročilih, bo moral Hynix prodati svoj LCD oddelek, da bo rešil finančne probleme. Proizvajalcev DRAM čipov se res ne obetajo dobri časi. Mimogrede: čeprav naj bi bilo po vseh pravilih povpraševanje po DRAM čipih zelo slabo, se po nekaterih podatkih Micron oz. njegova veja Cruical trenutno ubadata z blaznim pomanjkanjem DDR SDRAM čipov. Res čuden tale DRAM trg: nekje se ubadajo s slabo prodajo, medtem ko se nekje spopadajo s pomanjkanjem modulov. Mogoče pa nam le Digitimes s svojo godljo govoric na krožnik servira zavajajoče podatke. Kdo ve... ...

0 komentarjev

Proizvajalec Traxdata je broke

uebertakten.de - Pojavila se je novica, da je proizvajalec medijev in CD snemalcev Traxdata v rdečih številkah. Tako naj bi proizvodnjo CD snemalnikov prevzela nova firma E&K, ki naj bi pod svojim imenom tržila snemalnike. Podpora snemalnikom in ostalem Traxdata-HW pa bo ostala. Novi produkti se bojo pod novim imenom pojavili v kratkem. Hčerinska firma od E&K, Ritek, proizvaja že nekaj let medije za Traxdato, ki ji je v zadnjih letih uspelo, da je prišla med glavne proizvajalce le teh. Večji del delavcev in vodstva Traxdate je že ustanovil v povezavi z Mstation novo firmo. Le ti pa se bojo ukvarjali bolj z trženjem kot z proizvodnjo novih stvari.

0 komentarjev

Novi DDR SDRAM iz Hynixa

Slo-Tech - Podjetje Hynix, prej bolj znano kot Hyundai, je pričelo s proizvodnjo novih DDR SDRAM čipov, ki bodo izdelani v 0.18 mikronski tehnologiji in bodo delovali pri napetosti 2.5V. Podpirali bodo frekvence vse od 200MHz pa do vključno 275MHz. V podjetju ciljajo predvsem na uporabo teh čipov v kombinaciji s trenutno najhitrejšima grafičnima procesorjema Nvidia GeForce 3 in ATI Radeon. Del proizvodnje bodo usmerili tudi na trg zahtevne mrežne opreme, kjer naj bi se njihov pomnilnik uporabljal v gigabitnih optičnih stikalih in usmerjevalnikih. Še cena: za kos 4Mb x 16 čipa bo potrebno odšteti 10 dolarjev, v večjih količinah pa 5 dolarjev. Thnx, mlevar!

2 komentarja