»

Nvidia z novimi mobilnimi grafičnimi karticami

Novi GPU-ji

Enermax - Nvidia je te dni izdala pet novih mobilnih grafičnih procesorjev, s katerimi bodo poskušali zapolniti vrzel, ki se je pojavila v seriji 200M. Novinci, ki so vsi izdelani v 40 nm-tehnologiji, se imenujejo G210M, GT 230M, GT 240M in GTS 250M. Vsi uporabljajo pomnilnik GDDR3 v izmeri 512 do 1024 MB, po besedah proizvajalca pa so dvakrat hitrejši in dvakrat varčnejši od zadnje generacije ločenih GPU-jev, katere nadomeščajo. Vsi podpirajo SLI, HybridPower, CUDA, Windows 7, DirectX 10.1 in PhysX (slednjega G210M ne). Tako ima sedaj poleg omenjenih novincev Nvida v tem razredu prisotne še GTX 280M, GTX 260M in GTS 160M, tako da je njen arzenal za boj na področju ločenih mobilnih grafičnih kartic popolnjen. Več o njihovi konkurenčnosti pa bo seveda znano, ko bo Nvidia razkrila cene. Klik!

0 komentarjev

Toshibin prenosnik s polterabajtnim SSD-jem

The Register - Toshiba je začela prodajati svoj nov prenosnik Dynabook SS RX2 WAJ, ki ga oglašujejo kot prvi prenosni računalnik, ki ima vgrajen polterabajtni SSD. V njegovem drobovju najdemo še procesor Intel Core 2 Duo SU9400 z 1,4 GHz, 3 GB pomnilnika DDR2 pri 667 MHz, povezljivost 802.11n Wi-Fi, Bluetooth 2.1+EDR in gigabitni ethernet. Zaslon ima diagonalo v izmeri 12,1 palca in prikaže največ 1280 x 800 točk, krmili pa ga grafika Intel GMA 4500MHD. Celoten paket vključuje še omenjeni SSD, ki piše s 180 MB/s in bere z 230MB/s, tehta pa 1,1 kg. Prenosnik je za zdaj dobavljiv le na Japonskem in stane 3000 evrov oz. 250...

31 komentarjev

Toshibin prenosnik s tremi grafičnimi karticami

Neowin - Časi, ko so bili prenosni računalniki izrazito neprimerni za igranje iger, se poslavljajo, saj so proizvajalci ugotovili, da več grafičnih kartic porabi več energije samo, če so vključene. Tako ni nobene ovire, da ne bi imeli v računalniku močne in skromne kartice hkrati, pri čemer bi prvo uporabljali doma, slednjo pa na poti. Tak sistem ima recimo Applov Macbook Pro, dobila pa ga je tudi Toshiba.

Toshiba Quosmio X305-Q708 je nov prenosni računalnik, ki nezvenečemu imenu navkljub ponuja pravo razkošje. Poleg vgrajenega GeForcea 9400M ima še dve GeForcea 9800M GTS, Intelov Core 2 Extreme QX9300 z 2,56 GHz, 4 GB PC3-8500 DDR3 pomnilnika, 128 GB velik SSD-disk in 320 GB velikega klasičenega. Cena: primite se za...

15 komentarjev

Toshibin prenosnik z GeForce 8700M GT

AnandTech - Podjetje nVidia je pred kratkim splavilo svojo trenutno najnovejšo mobilno grafično rešitev (pred tem si je ta naslov lastil GeForce 8600M GT). A najnovejše ni nujno tudi najhitrejše.

AnandTechovci so dobili na test Toshibin Satellite X205-S9359, enega izmed prvih prenosnikov, opremljenih z omenjeno grafično kartico. Sedemnajstinčna desktop replacement pošast stane okrog 2500 dolarjev, v njej pa poleg omenjene grafične kartice tiktaka še dvogigaherčni procesor Core 2 Duo.

V testih se je laptop izkazal srednje dobro, proti starejšim modelom z GeForce Go 7950 GTX sicer ni imel prav dosti možnosti, a glede na razmerje med zmogljivostjo in ceno po besedah avtorjev članka ponuja dovolj.
Izvorni test.

20 komentarjev

NVIDIA GeForce 8800 za prenosnike kmalu na voljo

Fudzilla - Po poročanju Fudzille bo Nvidia kmalu splavila mobilno različico GeForce 8800 grafične kartice. GeForce 8800M, ki je v prvi vrsti narejen za igričarske prenosnike, bo prvi ponudil Dell v svojem prihajajočem modelu XPS M1730 s 17 inčnim zaslonom. Prenosnik bi naj vseboval tudi Intelov Core 2 Extreme procesor.

Predhodnja poročila govorijo, da bo Nvidiin najmočnejši grafični procesor za prenosnike na voljo v treh izvedenkah in sicer kot GeForce 8800M GTX, 8800M GT in 8800M GS. Seveda bodo imele vse tri DirectX 10 podporo.

Mobilna različica grafičnega procesorja bo imela nižjo zmogljivost v primerjavi z namizno različico, saj je potrebno zadostiti nižji temperaturi in električni porabi prenosnika, kar pomeni, da je bilo potrebno narediti kar nekaj sprememb v samem procesorju. Kljub temu, da bodo spremembe povzročile manjšo 3D zmogljivost, bo to še vedno trenutno najmočnejši grafični procesor za prenosnike na tržišču.


Izvorna novica.

23 komentarjev

Super Talent 16 GB SSD

AnandTech - O solid state pogonih, ki za pomnjenje namesto vrtečih se magnetnih plošč uporabljajo leni nikamornegrem pomnilnik, se besediči že nekaj časa, v praksi pa smo videli bolj malo dejanskih izdelkov. Zadnje čase kapljajo na trg prenosni računalniki z omenjenimi pomnilnimi napravami, medtem ko se bodo na področje namiznih računalnikov očitno prebile še kasneje.Enega od prvih tovrstnih testnih primerkov iz podjetja Super Talent so dobili na test fantje pri AnandTechu, obnesel pa se je povsem po pričakovanjih. 16-gigabajten pogon je s svojim superiornim dostopnim časom najhitrejše verzije običajnih trdih diskov prehitel v testih, kjer je dosti...

16 komentarjev

Nove GeForce Go

VR - Zone - V drugem četrtletju letošnjega leta naj bi nvidia predstavila dva grafična čipa za prenosne računalnike in sicer G84 in G86. Prvi naj bi spadal v srednji, drugi pa v nižji zmogljivostni razred. Na grafični čip najvišjega zmogljivostnega razreda osme generacije GeForce-ov za prenosnike bo kot vse kaže potrebno počakati do tretjega četrtletja letošnjega leta, ko naj bi luč sveta zagledal G81M.

Več o tem na VR-Zone.

4 komentarji