»

Na Xboxu namesto rdečega obroča zdaj rdeča pika

Opozorilo o pregretju

vir: engadget
engadget - Težave z umiranjem Xboxov 360, ki so zadnje sporočilo v svet dali v obliki utripajočega rdečega obroča treh LED diod, so dobro znane in so po predvidevanjih večine proizvajalcev posredno povezane s pregrevanjem konzol. Čeprav so varčnejše revizije te težave omilile, so pri Microsoftu vseeno želeli biti prepričani v dolgoživost nove, tanjše konzole. Še ena izmed novosti je namreč ugašanje pregrete konzole, kar je doseženo s pomočjo programskega dela konzole, ki naj bi stalno nadzorovalo temperaturo v obratovanju. Če se bo konzola segrela do nevarnih temperatur, bo začela utripati rdeča lučka znotraj gumba za vklop (RDoD - Red Dot of Death), ki sicer v zeleni barvi označuje delovanje same konzole. Na zaslonu se pokaže dodatno pojasnilo, da je...

22 komentarjev

Xbox 360 z novim-starim procesorjem in cenejši HD-DVD pogoni

ComputerBase - Microsoft je pričel ponujati konzolo Xbox 360 z novim-starim procesorjem. Namesto procesorjev, izdelanih v 90 nm tehnologiji, ki so bili v konzole vgrajeni do pred kratkim, se v novih konzolah nahajajo procesorji, izdelani v 65 nm tehnologiji. To prispeva k manjši porabi same naprave. Po nekaterih podatkih naj bi se poraba iz 150W zmanjšala na 100W, konzola naj bi bila tudi tišja.



Computerbase tudi poroča, da naj bi cena HD-DVD pogona, ki je brez težav uporabljiv tudi na PC-jih, padla iz 200 na 180 evrov.

12 komentarjev

Xbox 360 Premium - še vedno na 90 nm

Daily Tech - Že pred kratkim ste lahko prebrali, da bo konzola Xbox 360 Premium dobila HDMI izhod. V trenutku veselja je nastalo tudi vprašanje ali bodo nove konzole dobile 65 nm čipe, kar bi zmanjšalo segrevanje. Končno je prišel tudi odgovor - NE. Nove konzole namreč še naprej uporabljajo 90 nm čipe. Nove konzole pa so dobile še dodatni hladilnik kar bo vsaj delno zmanjšalo gretje konzole. Več lahko preberete v izvorni novici.

6 komentarjev

Xbox 360 Premium bo dobil HDMI

engadget - Microsoft je uradno naznanil, da bo Xbox 360 Premium od sedaj naprej imel HDMI vmesnik. Govorice o tem so se po internetu širile že kar nekaj časa in sedaj je to tudi uradno. Cena konzole bo ostala enaka še naprej. Ali ima konzola, ki jo nameravate kupiti HDMI pa boste ugotovili po HDMI nalepki na škatli. O prehodu na 65nm čipe in tišje pogone pa zaenkrat ni nobenih informacij. Več lahko najdete v izvorni novici.

9 komentarjev

Kaj skriva Xbox 360 Elite?

bit-tech.net - Pred kratkim izdana elitna različica Xbox-a 360 v črni barvi ima poleg preobleke tudi nekatere druge dokumentirane novosti, prednjačita predvsem HDMI izhod (kabel priložen) in 120 gigabajten trdi disk. Obenem so se mnogi spraševali še, ali bo konzola izboljšana tudi od znotraj, pri čemer so imeli v mislih predvsem prehod na 65 nanometrski proizvodni proces, ki bi olajšal težave s hlajenjem in posledično glasnost. Na Llama.com so ravno z namenom, da se prepričajo o slednjem, razstavili novo konzolo in analizirali njeno drobovje.

Žal do trdnih zaključkov niso prišli, dejstvo, da sta grafični in centralni procesor še vedno enako velika, ni ravno vzpodbudno, postavili pa so teorijo, da naj bi kljub prehodu na manjše tranzistorje ohranili velikost jedra zaradi lažjega odvajanja toplote. To so podprli predvsem s pomanjkanjem določenih elementov, odgovornih za napajanje, na glavnem vezju.

izvorna novica in članek.

1 komentar