»

Nintendo patentiral napihljivega konja

Skica iz patenta

vir: bit-tech.net
bit-tech.net - Pri vseh polemikah okrog neverjetnih patentov je zagotovo zmagovalec Nintendo s svojo zadnjo potezo. Patentirali so namreč, brez heca, napihljivega konja. Pripomoček je jasno namenjen igralni konzoli Wii in se bo imenoval Wii Horseback Riding Saddle. Glede na patent bo pripomoček nekakšna napihljiva vreča v obliki sedla, ki bo imela tudi poseben prostor za upravljalnik Wii Remote.

Igralci bodo nato uporabljali Nunchuk kot uzde za boljši nadzor nad ravnotežjem oz kot orožje (meč, sablja, laso, itd.). Sedlo ne bo uporabno le za simulacijo jahanja konja, saj je v patentu omenjena tudi uporaba za igre, v katerih igralec jaha bika, osla, delfina, kita, manjkati pa ne smejo seveda tudi...

14 komentarjev

Game Boy star 20 let

engadget - Daleč je že leto 1989, ko je Nintendo predstavil revolucionarni, prenosni igralni sistem. Game Boy, ki je šel skozi 9 med seboj bolj ali manj kompatibilnih inkarnacij, je svojčas imel podoben status, kot ga imajo danes iPodi - skorajda standard, h kateremu je stremela vsa konkurenca, tako po uspešnosti kot po uporabniškemu vmesniku oz. celotnemu paketu. S prihodom zmogljivih mobilnih telefonov je celoten trg zamrl, vseeno pa je Nintendov naslednik, DS, prav tako že v drugi inkarnaciji in trenutno prav tako kot Game Boy najuspešnejša prenosna igralna konzola na trgu.

Oglejte si še eno izmed prvih televizijskih reklam za Game Boy:


Nintendo pač zna.

23 komentarjev

Tudi Nintendo podpira majhne razvijalce

Daily Tech - Z rahlo zamudo se je Nintendo pridružil Microsoftu (in delno tudi Sonyju) pri ponudbi zabavnih majhnih iger, ki so vedno na voljo za prenos, ter nudenju pomoči majhnim razvijalcem iger. Preko sistema WiiWare bodo ti lahko objavili svoje igre, ki bodo avtomatsko v zameno za določeno količino denarja (ali točk) na voljo vsem uporabnikom, priključenim na splet.

Tako se finančno manj sposobni ustvarjalci ne rabijo ubadati z izdelavo kopij igre ter njihovo distribucijo, kar pomeni, da lahko svoje izdelke javnosti predstavijo z bistveno manj tveganja, uporabniki pa se lahko zabavajo z mnogimi cenejšimi igrami, brez da bi morali obiskati trgovino. Prve tovrstne vsebine naj bi se pojavile do naslednjega leta.

Izvorna novica.

1 komentar

Wii še vedno vodilni

The inquirer - Nintendo v boju konzol zadnje generacije zaenkrat še kar prepričljivo vodi. Prejšnji mesec so prodali 259 tisoč primerkov svojega Wii-ja, na drugem mestu se je znašel Microsoft, ki je prodal 199 tisoč konzol, na repu lestvice pa je Sony s številko 130.000. Obenem je zanimiv tudi podatek, da se še vedno najbolje prodaja Playstation 2, ki avtorjem tudi dejansko prinaša zaslužek. Kljub vsemu pa analitiki menijo, da je uspeh Nintenda bolj začasen in da dolgoročno zaradi Wii slabše strojne zmogljivosti ne bo mogel zagotavljati tako dobrih rezultatov. Izvorna novica.

4 komentarji

Nova revizija Wii-ja bo zatrla čipe

DigiTimes - Ker Nintendo pri izdaji nove konzole ni na hardverskem področju delal tako veliko kot konkurenca, so v relativno kratkem času po izidu Wii-ja postali dobavljivi t.i. modchip-i, enostavno vgradljivi čipi, ki omogočajo uporabo neoriginalnih CD/DCD medijev in pogosto dodajajo konzolam različne funkcije. Posledica tega dogodka je dejstvo, da prodaja iger ni tako dobra, kot bi lahko bila, kar Nintendu vsekakor ni pogodu (čeprav služijo že s samo konzolo). V prihajajoči novi reviziji bodo tako svoj izdelek posodobili, da ga vsaj zaenkrat ne bo možno modificirati. V novici na DigiTimes pravijo, da bi modifikatorje najbolj ustavilo BGA pakiranje čipov, trenutne ovire pa bi znale biti odpravljene v manj kot mesecu dni.

18 komentarjev

Wii v februarju vodiilni

Yahoo News - Na Yahoo News poročajo, da so bili pretekli mesec s prodajo konzol najbolj zadovoljni pri Nintendu. Njihov Wii je kupilo 355 tisoč kupcev, kar je skoraj toliko, kot sta skupaj uspela napraskati tekmeca Microsoft in Sony z 228 in 127 tisoč prodanimi primerki. Po mnenju analitika Paula Jacksona je razlog za uspeh predvsem drugačen pristop, ki ga je ubral Nintendo. Namesto, da bi se spustili v hardversko tekmo, so delali na drugih področjih (tu je mišljen predvsem zelo inovativen krmilnik) in ustvarili mnogo medijske pozornosti, sedaj pa, tudi po zaslugi ugodne cene, žanjejo uspehe.

V končni fazi je to tako ali tako tudi najbolje za nas, kupce, saj nekoč vodilni Sony trenutno ni najbolj uspešen, kar bi znalo prinesti bolj enakovredne deleže na trgu konzol ter posledično ugodnejše cene. Ne pozabite na originalno novico.

12 komentarjev

Wii razgrabili

več strani - Različne študije in primerjave zalog v trgovinah kažejo, da gre Wii za med, medtem ko je prodaja Sonyjevega protikandidata Playstation 3 mnogo slabša. Ruski X-Bit Labs poroča, da imajo v ZDA praktično vse prodajalne na zalogi Playstation 3, medtem ko je Wii marsikje že pošel. Pri Sonyju sicer zatrjujejo, da je vse v najlepšem redu, torej da je povpraševanje pričakovano, dostavili pa so jih nekoliko več. Kakorkoli že, neodvisna organizacija za analizo trga NPD Research je objavila podatke o prodaji konzol v decembru: 1.132 tisoč Xboxov 360, 604 tisoč Wiijev in zgolj 491 tisoč prodanih Playstationov 3. Spričo dvakratne razlike v ceni podatki niso presenetljivi.

Nemški Hartware pa poroča, da so Wii tudi na naši strani Atlantika razgrabili. V Evropi so decembra prodali 700 tisoč Wiijev in 1,7 milijona Nintendovih DS-jev, s čimer smo prekosili celo Američane. Nintendo tako navaja, da je bil vsak drugi prodan kos strojne opreme za videoigre v decembru njihov.

39 komentarjev