»

Microsoft preiskuje črni zaslon smrti

BBC - Tako imenovani modri zaslon smrti je že stari znanec v Microsoftovih operacijskih sistemih, ki se pojavi takrat, ko si sistem po napaki ne more opomoči, zato se iz preventivnih razlogov ustavi. V povsem novem in ličnem Windows 7 pa se pojavlja še črni zaslon smrti, ki se iz sedaj še neznanih razlogov pojavi po prijavi uporabnika v sistem. Zaslon je dobesedno črn, saj je povsem prazen. Trenutno prvi osumljenec je varnostna posodobitev, ki je bila izdana 10. novembra, in bi naj povzročila te težave v Windows XP, Visti in Sedmici.

Podjetje Prevx, ki prav tako študira omenjene težave, pravi, da so našli že vsaj 10 okoliščin, v katerih lahko pride do napake. Dodajajo, da je napaka tako stara, da se pojavlja celo v Windows NT in vseh nadaljnjih verzijah. Microsoftov predstavnik za stike z javnostmi je dejal, da težavo že preiskujejo in da naj uporabniki ob težavah kontaktirajo podporo uporabnikov. Popravka v Redmondu niso izdali, saj naj za napako ne bi bili odgovorni.

31 komentarjev

Plextor PX-504A DVD+R/W

Sezam, odpri se!

vir: HotHardware
HotHardware - Danes se hitrosti CD zapisovalcev večajo in večajo, veča pa se tudi potreba po velikosti medijev. DVD je zelo primeren za tako hranjenje podatkov, na žalost pa je še razmeroma drag. Na HotHardware so si pobliže pogledali Plextorjev najnovejši DVD zapisovalnik PX-504A, ki na DVD+R medije piše z največ 4x hitrostjo, na DVD+RW pa z največ 2,4x. Na trenutno še najbolj uporabljane -- CD-je -- pa boste lahko žgali s hitrostjo 16x oziroma 10x na CD-RW medije. Podpira en kup najnaprednejših tehnologij kot je, na primer, Burn Proof. Dostopni časi se gibljejo okoli 120 ms za CD oziroma 140 ms za DVD.

Združljiv je z Windows 98 SE/2000/ME/XP. Za to napravo pa boste potrebovali razmeroma hiter mlinček, ki naj bi imel minimalno 800 MHz...

2 komentarja

Lahko noč, računalnik

Bcentral - Sam sem bil sicer dolgo časa zagret pristaš tega, da mora biti računalnik prižgan 24/7. Zadnje čase pa sta me začela oba računalnika motiti, predsvem namizni, prenosnik je skoraj tih. Tako sedaj zagovarjam politiko, da je bolje, če čez noč počivata.

Podobno tematiko so obdelali na BCentralu, kjer je avtor primerjal, koliko se lahko prihrani s tem, da računalnik ugasnete čez noč, in kako se izogniti nadležnemu nalaganju operacijskega sistema. Članek verjetno ne bo prepričal nikogar, ki bolj resno ubada s Setijem ali izkorišča hitropasovni dostop, je pa kljub temu lepo branje.

10 komentarjev

Freecom FX-1 16/10/40 USB 2.0 CD-RW

CDRLabs - Freecom je pred nekaj meseci najavil, da bo kmalu izdal svoj CD-RW pogon, katerega bo možno priklopiti preko USB 2.o vodila. In, zadevica je zunaj, na CDRLabs.com pa so ga takoj vzeli na test.
Kot najbolj zanimivo opcijo pogona naj omenim integrirano stikalo za vklop naprave, katero pogon, ko le ta ni v uporabi, izklopi in s tem prihrani elektriko. Drugače pogon snema z 16x, presnemava z 10x in bere ploščke z 40x hitrostjo. Podpira tudi CD-TEXT, v paketu pa dobite poleg pogona se Easy CD Creator 5.1 in DirectCD 5.1.
Pogon naj bi stal cca. $220, če pa je vreden tega denarja, pa se prepričajte sami.

1 komentar

Easy Americanisation Plus

The Register - Roxio, nosilec blagovne znamke Easy CD Creator, se je spravil na stvarilca Easy CD-DA Extractor-ja, luščilnika in pretvornika glasbenih ploščkov avtorja Jukka Poikolanien-a.

O podobnosti nikakor ne gre razpravljati, prav tako ne o možnem zavajanju -- pa čeprav gre za programa relativno različne namembnosti. Se pa avtor luščilnika tolaži, da je na svetu polno (mali milijon) 'Easy' programčkov, tako da je tožba rahlo hecna (a še vedno resna). No ja, bomo videli... Klik!

3 komentarji

WinOnCD 5 Power Edition

Slo-Tech - Gepl si je vzel nekaj časa ter spisal naslednje:

Pri CD-RW Central-u so pod drobnogled vzeli Roxiov boljši program za snemanje na CD in DVD zapisljive nosilce, novi WinOnCD 5 Power Edition. Nekateri se še spomnite, da je bil nemški CeQuadrat nekoč vodilni na tem področju - WinOnCD je bil priložen skoraj vsaki novo kupljeni pečki... A časi se spreminjajo, podjetje je pohrustal Adaptec, ustanovilo podjetje Roxio, nastalo zatišje pa je izkoristil Ahead in začel agresivno tržiti svoj Nero - Burning Rom. Ne rečem, da Nero ni zelo dober program za peko, vendar pa ga WinOnCD s stališča enostavnosti, fenomenalnega uporabniškega vmesnika, odličnih audio filtrov in nekaterih posebnosti z lahkoto zasenči. Še posebno uporabna novost je funkcija "OverSpan DataCD", ki samodejno porazdeli veliko količino podatkov na več CDR(W) plošč. Program lahko naročite v spletni trgovini ali pa ga snamete s police v avstrijskem Mediamarktu....

15 komentarjev

Novi Compatibility update za Win2k

Slo-Tech - Še ena zanimiva softverska novička danes: pojavil se je novi Compatibility update za Win2k operacijske sisteme. Zadevca se nahaja tukaj, dobro pa je vedeti, da je kumulativna, torej vključuje tudi vse predhodnje popravke. Še kratko pojasnilo kaj to sploh je: gre za preprost popravek, ki omogoči poganjanje nekaterih programov in iger, ki doslej niso bili kompatibilni z Win2k operacijskimi sistemi. V novem popravku ni nekih vidnejših imen, razen Grim Fandango, Falcom 4.0 in nekaj starejših pustolovščin. Hvala Mateju in Anderji.

0 komentarjev

Easy CD Creator 5 Platinum in Win2k nekompatibilnost

roxio - No, tudi podjetje roxio je priznalo, da ima njihov najnovejši Easy CD Creator 5 Platinum težave z Win2k operacijskim sistemom. Uporabniki so namreč po polni inštalaciji tega pripomočka za pečenje CDjev začeli izkušati plave zaslone smrti in nenaravno dolgo nalaganje operacijskega sistema. roxio vsem strankam, ki programa še niso inštalirale priporoča, da pri inštalaciji izberejo "Custom Install" in onemogočijo Take Two modul, ki očitno povzroča napake. Nekaj nasvetov imajo tudi za nesrečnike, ki so zadevo že inštalirali in se sedaj srečujejo s težavami, toda za te pojdite kar na njihovo stran.

5 komentarjev