»

Wii bo predvajal video vsebine

X-Bit Labs - Nintendo je objavil, da bo začel sodelovati z japonskim podjetjem Dentsu in prek interneta ponujati video vsebine za svojo konzolo Wii. Sprva bodo risanke in drugo razvedrilno vsebino ponudili le na Japonskem in sicer nekaj zastonj, ostalo pa proti plačilu, kasneje pa se nameravajo usmeriti še na ameriški trg. Uporabniki lahko že sedaj uporabljajo Wii za brskanje po spletu, spletno nakupovanje, urejanje fotografij in komunikacijo, poudarjajo v Nintendu, z novo možnostjo pa želijo postati še bolj konkurenčni v boju z Microsoftom in Sonyjem. Ocenjujejo, da jih od 34,55 milijona Wiijev 80 odstotkov počiva blizu televizij v dnevnih sobah in da jih ima 40 odstotkov dostop do interneta, tako da se za manko povpraševanja ne bojijo.

8 komentarjev

Konzole se ne bodo pocenile

Overclockers Australia - Najprej se je ojunačil Sony in nas hladno obvestil, da nam letos božičnega darila ne pripravlja. Z drugimi besedami to pomeni, da se Playstation 3 ne bo pocenil, bojda zato ker podjetje skuša povečati svoj dobiček in znižanje ne bi bilo v interesu delničarjev. Kmalu je sledil Microsoft in prav tako oznanil, da tudi za pocenitev Xboxa 360 ni razlogov, saj ima trenutno odlično ceno in je ne bodo zniževali še mnogo let. Precej logično je sledil še Nintendo, ki svojo politiko - konzola Wii se od izida sploh še ni pocenila - utemeljuje z dajanjem slabega zgleda. Pocenitve bi namreč uporabnikom dale napačen signal, da se splača počakati in ne kupiti vsake novotarije takoj ob izidu. Prav tako pa ne želijo vznejevoljiti prvih kupcev, ki so zanj odšteli 250 dolarjev.

32 komentarjev

Novice s konzolastičnega sveta

Gran Tourismo 5 Prologue

vir: digg.com
digg.com - Bitka med novodobnimi konzolami se z meseca v mesec zaostruje, kar tudi dokazujejo dogodki zadnjih nekaj tednov:

Pri Sonyu tokrat proslavljajo, saj se je njihov PlayStation 3 že drugi mesec prodal v večjem številu (točneje: 280,8 tisoč enot proti 254,6 tisoč) v primerjavi z njihovim neposrednim tekmecem, Microsoftovim Xboxom 360. Dodatno upanje za še večji uspeh daje milijon prednaročil za Gran Tourismo 5 Prologue samo v Evropi ter dejstvo, da je izid naslednjega paradnega konja, Metal Gear Solida 4 načrtovan že za junij.


A tudi v Microsoftovem taboru ne spijo. Za slabšo prodajo bi naj bilo krivo pomanjkanje konzol, saj bi naj še vedno imeli težave z dobavo po decembrski rekordni prodaji. Nadaljnja tolažba je še dejstvo, da je prodaja iger (od katerih...

36 komentarjev

Johnny Chung Lee predstavil prihodnost iger

Slashdot - Johnny Chung Lee z pittsburške univerze Carnegie Mellon University je znova postregel s projektom, ki vključuje uporabo Wii Remotea - po enostavnem sledenju prstov in poceni multi-point interaktivnemu whiteboardu zdaj predstavlja "Head tracking" - sledenje gibanja glave. Tako dobi uporabnik efekt, podoben 3D prikazom in CAVE sistemom.

Vir in stran o njegovih projektih ter demonstracije.

14 komentarjev

S svetlobnimi meči bomo mahali že to jesen

TG Daily - Do konca leta naj bi na Nintendo Wii prispela igra, ki jo nekateri pričakujejo že od izida konzole in obljube Georgea Lucasa. Odvijala se bo v vesolju Star Wars, glavna novost pa bo seveda možnost prostega mahanja z lightsaberjem, kar bo izvedeno z Wiimoteom. Jim Ward, predsednik Lucas Artsa, je povedal, da se v svojih studijih že neizmerno zabavajo s prihajajočim naslovom, a razen približnega časovnega okvira ni hotel izdati ničesar.

Tako je eno izmed poglavitnih vprašanj za katero igro sploh gre. The Force Unleashed bi naj izšel šele drugo leto, poleg tega zaenkrat ni napovedane podpore za Wii. Najverjetneje je bilo govora o LEGO Star Wars: The Complete Saga, malce bolj risankasti, a zato nič manj zabavni igri, lahko pa se zgodi tudi, da bo LucasArts izdal še nenapovedan naslov.

Izvorna novica.

1 komentar

Tudi Nintendo podpira majhne razvijalce

Daily Tech - Z rahlo zamudo se je Nintendo pridružil Microsoftu (in delno tudi Sonyju) pri ponudbi zabavnih majhnih iger, ki so vedno na voljo za prenos, ter nudenju pomoči majhnim razvijalcem iger. Preko sistema WiiWare bodo ti lahko objavili svoje igre, ki bodo avtomatsko v zameno za določeno količino denarja (ali točk) na voljo vsem uporabnikom, priključenim na splet.

Tako se finančno manj sposobni ustvarjalci ne rabijo ubadati z izdelavo kopij igre ter njihovo distribucijo, kar pomeni, da lahko svoje izdelke javnosti predstavijo z bistveno manj tveganja, uporabniki pa se lahko zabavajo z mnogimi cenejšimi igrami, brez da bi morali obiskati trgovino. Prve tovrstne vsebine naj bi se pojavile do naslednjega leta.

Izvorna novica.

1 komentar

Nintendo brez konkurence tudi v maju

Digital Trends - Po porazih v prejšnjih dveh generacijah se Nintendo v letošnjem letu veseli in ruši prodajne rekorde. Že nekaj mesecev so na vrhu lestvic in v maju ni bilo nič drugače. Najbolj popularna je prenosna konzola DS, ki je ta mesec našla kar 423.000 novih domov, sledi ji Wii s 338.000 prodanimi primerki. Številke so sicer malce manjše kot v aprilu, a še vedno zelo vzpodbudne.

Prodaja konkurence je primerno nižja, Sony je uspel v promet spraviti 81.600 kosov PS3, 187.800 kosov PS2 (malce ironično, kajne?) in 222.120 PSP-jev, kar je zaradi nižjih cen precej več kot aprila. Microsoft ni pretirano zaostajal s 154.900 prodanimi Xboxi 360.

Izvorna novica.

14 komentarjev

Nintendo optimističen glede prodaje v prihodnosti

Daily Tech - Med konzolami zadnje generacije po številu prodanih primerkov trenutno vodi Xbox 360, kar je precej logično, če upoštevamo, da je na trgu dlje kot konkurenta, na drugem mestu pa je Nintendo Wii. Do sedaj jih je blo prodanih več kot 2,5 milijona, avtorji pa so prepričani, da bo do leta 2012 Wii igralo 35 milijonov Američanov. Sklicujejo se na veliko trenutno povpraševanje, ki je izpraznilo zaloge v trgovinah, čeprav je Nintendo ob preizkušenem hardveru lahko zagotovil večje število konzol ob lansiranju. Analitiki menijo, da gre vendarle za malce preveč optimizma.

Izvorna novica.

16 komentarjev

Wii še vedno vodilni

The inquirer - Nintendo v boju konzol zadnje generacije zaenkrat še kar prepričljivo vodi. Prejšnji mesec so prodali 259 tisoč primerkov svojega Wii-ja, na drugem mestu se je znašel Microsoft, ki je prodal 199 tisoč konzol, na repu lestvice pa je Sony s številko 130.000. Obenem je zanimiv tudi podatek, da se še vedno najbolje prodaja Playstation 2, ki avtorjem tudi dejansko prinaša zaslužek. Kljub vsemu pa analitiki menijo, da je uspeh Nintenda bolj začasen in da dolgoročno zaradi Wii slabše strojne zmogljivosti ne bo mogel zagotavljati tako dobrih rezultatov. Izvorna novica.

4 komentarji

Nintendova prodaja nad pričakovanji

TG Daily - Po poročanjih TG Daliy je Nintendo v preteklem letu (merjeno od marca 2006 do marca 2007) prodal za pol milijarde dolarjev več svojih konzol, kot je njihov finančni oddelek napovedoval. Namesto predvidenih 7,6 milijard so zaslužili 8,1 milijarde, kar je približno šest odstotkov več, številke pa so precej vzpodbudne.

Nintendo ni bil v preveč bleščečem položaju na trgu polnokrvnih konzol, kar se počasi izboljšuje (v dobro vseh kupcev), na področju prenosnih izdelkov pa še vedno dominirajo. V že omenjenem obdobju so recimo prodali dvakrat toliko svojih DS-jev, kot je Sony prodal lastnih žepnih PlayStation-ov Portable. Izvorna vest.

2 komentarja

Uradna izdaja ljubiteljskih iger za Nintendo DS

Slashdot - Poleg pravih, komercialnih iger, za izdelavo katerih se porabi milijone dolarjev, obstajajo tudi take manj uradne, ki jih v prostem času spiše kak posameznik z obilico inspiracije ali pa nekaj nadobudnih glav. V večini primerov se tovrstni izdelki s komercialnimi ne morejo primerjati, tu in tam pa lahko tudi v spalnici kakšnega programerja nastane izdelek zavidljive kakovosti. Slashdot poroča, da je podjetje Datel izdalo Games ‘n’ Music, kartico za Nintendo DS, ki omogoča uporabnikom, da na konzoli predvajajo glasbo in videoposnetke ter se zabavajo z doma napisanimi igrami, brez da bi pri...

0 komentarjev

Nov članek: Nintendo Wii

SLO Reactor - Tokrat smo na SLO Reactorju spisali članek, namenjen vsem željnim odlične zabave in odgovor starševski pridigi o tem, kako se pred televizorjem uničuje hrbtenica.

Opisali smo namreč Nintendovo najnovejšo konzolo Wii, ki ta trenutek s svojo uspešnjostjo podira vse rekorde. Ocenili smo njegov ogled, se premaknili na možne nastavitve, pa kanale, "revolucionarni" WiiConnect24, dostop do interneta, ter nenazadnje- opis priloženih iger Wii Sports.

Odlična zabava v eno, dvoje ali več. Zakaj je temu tako in še več pa v članku tukaj.

84 komentarjev

Tokrat vpoklicuje Nintendo

Gizmodo - Potem ko smo v poletnih mesecih spremljali nemočnega Sonyja, ki je bil glavni krivec za vpoklic več milijonov akumulatorjev prenosnikov, ki so se tu pa tam tako zelo segreli, da se je tu pa tam tudi pokadilo in počilo, je imel pri igralnih konzolah (vsaj zazdaj) nekoliko več sreče kot konkurent Nintendo.

Ta je bil zaradi serijske napake prisiljen vpoklicati 3,2 milijona vrvic za igralne palice konzole Wii, ki v prvotni obliki niso bile dovolj čvrsto pritrjene na palice, zato so se nesrečni uporabniki na nekaterih blogih razpisali o razbitih oknih, arkadah in televizorjih. Nove vrvice bodo na voljo od 21. decembra naprej.

Če ste ponosni lastnik plazemskega ali "tekočekristalnega" TV in konzole Wii, raje počakajte na zamenjavo. Pa tudi sicer ne škodi

28 komentarjev