»

Wii bo predvajal video vsebine

X-Bit Labs - Nintendo je objavil, da bo začel sodelovati z japonskim podjetjem Dentsu in prek interneta ponujati video vsebine za svojo konzolo Wii. Sprva bodo risanke in drugo razvedrilno vsebino ponudili le na Japonskem in sicer nekaj zastonj, ostalo pa proti plačilu, kasneje pa se nameravajo usmeriti še na ameriški trg. Uporabniki lahko že sedaj uporabljajo Wii za brskanje po spletu, spletno nakupovanje, urejanje fotografij in komunikacijo, poudarjajo v Nintendu, z novo možnostjo pa želijo postati še bolj konkurenčni v boju z Microsoftom in Sonyjem. Ocenjujejo, da jih od 34,55 milijona Wiijev 80 odstotkov počiva blizu televizij v dnevnih sobah in da jih ima 40 odstotkov dostop do interneta, tako da se za manko povpraševanja ne bojijo.

8 komentarjev

Konzole se ne bodo pocenile

Overclockers Australia - Najprej se je ojunačil Sony in nas hladno obvestil, da nam letos božičnega darila ne pripravlja. Z drugimi besedami to pomeni, da se Playstation 3 ne bo pocenil, bojda zato ker podjetje skuša povečati svoj dobiček in znižanje ne bi bilo v interesu delničarjev. Kmalu je sledil Microsoft in prav tako oznanil, da tudi za pocenitev Xboxa 360 ni razlogov, saj ima trenutno odlično ceno in je ne bodo zniževali še mnogo let. Precej logično je sledil še Nintendo, ki svojo politiko - konzola Wii se od izida sploh še ni pocenila - utemeljuje z dajanjem slabega zgleda. Pocenitve bi namreč uporabnikom dale napačen signal, da se splača počakati in ne kupiti vsake novotarije takoj ob izidu. Prav tako pa ne želijo vznejevoljiti prvih kupcev, ki so zanj odšteli 250 dolarjev.

32 komentarjev

Johnny Chung Lee predstavil prihodnost iger

Slashdot - Johnny Chung Lee z pittsburške univerze Carnegie Mellon University je znova postregel s projektom, ki vključuje uporabo Wii Remotea - po enostavnem sledenju prstov in poceni multi-point interaktivnemu whiteboardu zdaj predstavlja "Head tracking" - sledenje gibanja glave. Tako dobi uporabnik efekt, podoben 3D prikazom in CAVE sistemom.

Vir in stran o njegovih projektih ter demonstracije.

14 komentarjev

S svetlobnimi meči bomo mahali že to jesen

TG Daily - Do konca leta naj bi na Nintendo Wii prispela igra, ki jo nekateri pričakujejo že od izida konzole in obljube Georgea Lucasa. Odvijala se bo v vesolju Star Wars, glavna novost pa bo seveda možnost prostega mahanja z lightsaberjem, kar bo izvedeno z Wiimoteom. Jim Ward, predsednik Lucas Artsa, je povedal, da se v svojih studijih že neizmerno zabavajo s prihajajočim naslovom, a razen približnega časovnega okvira ni hotel izdati ničesar.

Tako je eno izmed poglavitnih vprašanj za katero igro sploh gre. The Force Unleashed bi naj izšel šele drugo leto, poleg tega zaenkrat ni napovedane podpore za Wii. Najverjetneje je bilo govora o LEGO Star Wars: The Complete Saga, malce bolj risankasti, a zato nič manj zabavni igri, lahko pa se zgodi tudi, da bo LucasArts izdal še nenapovedan naslov.

Izvorna novica.

1 komentar

Tudi Nintendo podpira majhne razvijalce

Daily Tech - Z rahlo zamudo se je Nintendo pridružil Microsoftu (in delno tudi Sonyju) pri ponudbi zabavnih majhnih iger, ki so vedno na voljo za prenos, ter nudenju pomoči majhnim razvijalcem iger. Preko sistema WiiWare bodo ti lahko objavili svoje igre, ki bodo avtomatsko v zameno za določeno količino denarja (ali točk) na voljo vsem uporabnikom, priključenim na splet.

Tako se finančno manj sposobni ustvarjalci ne rabijo ubadati z izdelavo kopij igre ter njihovo distribucijo, kar pomeni, da lahko svoje izdelke javnosti predstavijo z bistveno manj tveganja, uporabniki pa se lahko zabavajo z mnogimi cenejšimi igrami, brez da bi morali obiskati trgovino. Prve tovrstne vsebine naj bi se pojavile do naslednjega leta.

Izvorna novica.

1 komentar

Nintendo brez konkurence tudi v maju

Digital Trends - Po porazih v prejšnjih dveh generacijah se Nintendo v letošnjem letu veseli in ruši prodajne rekorde. Že nekaj mesecev so na vrhu lestvic in v maju ni bilo nič drugače. Najbolj popularna je prenosna konzola DS, ki je ta mesec našla kar 423.000 novih domov, sledi ji Wii s 338.000 prodanimi primerki. Številke so sicer malce manjše kot v aprilu, a še vedno zelo vzpodbudne.

Prodaja konkurence je primerno nižja, Sony je uspel v promet spraviti 81.600 kosov PS3, 187.800 kosov PS2 (malce ironično, kajne?) in 222.120 PSP-jev, kar je zaradi nižjih cen precej več kot aprila. Microsoft ni pretirano zaostajal s 154.900 prodanimi Xboxi 360.

Izvorna novica.

14 komentarjev

Nintendo optimističen glede prodaje v prihodnosti

Daily Tech - Med konzolami zadnje generacije po številu prodanih primerkov trenutno vodi Xbox 360, kar je precej logično, če upoštevamo, da je na trgu dlje kot konkurenta, na drugem mestu pa je Nintendo Wii. Do sedaj jih je blo prodanih več kot 2,5 milijona, avtorji pa so prepričani, da bo do leta 2012 Wii igralo 35 milijonov Američanov. Sklicujejo se na veliko trenutno povpraševanje, ki je izpraznilo zaloge v trgovinah, čeprav je Nintendo ob preizkušenem hardveru lahko zagotovil večje število konzol ob lansiranju. Analitiki menijo, da gre vendarle za malce preveč optimizma.

Izvorna novica.

16 komentarjev

Nova revizija Wii-ja bo zatrla čipe

DigiTimes - Ker Nintendo pri izdaji nove konzole ni na hardverskem področju delal tako veliko kot konkurenca, so v relativno kratkem času po izidu Wii-ja postali dobavljivi t.i. modchip-i, enostavno vgradljivi čipi, ki omogočajo uporabo neoriginalnih CD/DCD medijev in pogosto dodajajo konzolam različne funkcije. Posledica tega dogodka je dejstvo, da prodaja iger ni tako dobra, kot bi lahko bila, kar Nintendu vsekakor ni pogodu (čeprav služijo že s samo konzolo). V prihajajoči novi reviziji bodo tako svoj izdelek posodobili, da ga vsaj zaenkrat ne bo možno modificirati. V novici na DigiTimes pravijo, da bi modifikatorje najbolj ustavilo BGA pakiranje čipov, trenutne ovire pa bi znale biti odpravljene v manj kot mesecu dni.

18 komentarjev

Wii v februarju vodiilni

Yahoo News - Na Yahoo News poročajo, da so bili pretekli mesec s prodajo konzol najbolj zadovoljni pri Nintendu. Njihov Wii je kupilo 355 tisoč kupcev, kar je skoraj toliko, kot sta skupaj uspela napraskati tekmeca Microsoft in Sony z 228 in 127 tisoč prodanimi primerki. Po mnenju analitika Paula Jacksona je razlog za uspeh predvsem drugačen pristop, ki ga je ubral Nintendo. Namesto, da bi se spustili v hardversko tekmo, so delali na drugih področjih (tu je mišljen predvsem zelo inovativen krmilnik) in ustvarili mnogo medijske pozornosti, sedaj pa, tudi po zaslugi ugodne cene, žanjejo uspehe.

V končni fazi je to tako ali tako tudi najbolje za nas, kupce, saj nekoč vodilni Sony trenutno ni najbolj uspešen, kar bi znalo prinesti bolj enakovredne deleže na trgu konzol ter posledično ugodnejše cene. Ne pozabite na originalno novico.

12 komentarjev

Wii razgrabili

več strani - Različne študije in primerjave zalog v trgovinah kažejo, da gre Wii za med, medtem ko je prodaja Sonyjevega protikandidata Playstation 3 mnogo slabša. Ruski X-Bit Labs poroča, da imajo v ZDA praktično vse prodajalne na zalogi Playstation 3, medtem ko je Wii marsikje že pošel. Pri Sonyju sicer zatrjujejo, da je vse v najlepšem redu, torej da je povpraševanje pričakovano, dostavili pa so jih nekoliko več. Kakorkoli že, neodvisna organizacija za analizo trga NPD Research je objavila podatke o prodaji konzol v decembru: 1.132 tisoč Xboxov 360, 604 tisoč Wiijev in zgolj 491 tisoč prodanih Playstationov 3. Spričo dvakratne razlike v ceni podatki niso presenetljivi.

Nemški Hartware pa poroča, da so Wii tudi na naši strani Atlantika razgrabili. V Evropi so decembra prodali 700 tisoč Wiijev in 1,7 milijona Nintendovih DS-jev, s čimer smo prekosili celo Američane. Nintendo tako navaja, da je bil vsak drugi prodan kos strojne opreme za videoigre v decembru njihov.

39 komentarjev

Opera in Wii

Daily Tech - Pred nekaj dnevi je tudi nova Nintendova konzola Wii dobila svoj internetni brskalnik. In to nobenega drugega, kot precej znano, a ne pretirano uporabljano Opero. Programček se naloži na konzolo in že ste pripravljeni na vstop v svet (drugega, saj veste, svetova sta dva). Uporabniki poročajo, da je z Wiimotom navigacija po straneh precej lažja kot pri drugih konzolah, prav tako se s pritiskom na gumb povečamo določene elemente na strani, saj je pri ločljivosti 480p večina besedila slabo vidna. Med drugim vam opera lahko na zaslonu prikaže tudi tipkovnico za vnos besedila.Izvorna novica podaja več informacij.

21 komentarjev

Nov članek: Nintendo Wii

SLO Reactor - Tokrat smo na SLO Reactorju spisali članek, namenjen vsem željnim odlične zabave in odgovor starševski pridigi o tem, kako se pred televizorjem uničuje hrbtenica.

Opisali smo namreč Nintendovo najnovejšo konzolo Wii, ki ta trenutek s svojo uspešnjostjo podira vse rekorde. Ocenili smo njegov ogled, se premaknili na možne nastavitve, pa kanale, "revolucionarni" WiiConnect24, dostop do interneta, ter nenazadnje- opis priloženih iger Wii Sports.

Odlična zabava v eno, dvoje ali več. Zakaj je temu tako in še več pa v članku tukaj.

84 komentarjev

Mikroplačila

Shirky - Dandanes je veliko govora o t.i. mikroplačilih. To so plačila izredno majhnih vsot (50-300sit) za spletne vsebine, pesmi, ipd. Trenutno je najbolj uspešen pri tem PayPal, čeprav ne ustreza popolnoma temu izrazu.

Clar Shirky se je tokrat v svojem članku posvetil psihološkemu delu. Sprašuje se, če so ljudje sploh pripravljeni kaj plačati, če so na voljo zastonj alternative. Zelo zanimivo branje.

9 komentarjev