»

Poceni DDR pomnilnik

OC Workbench - Crucial, oddelek Micron Tehnologies, ima na prodajnih e-policah PC1600 DDR pomnilnik po zelo ugodnih cenah, ki se gibljejo od 33 dolarjev (cca. 8000 tolarjev) za 64 MB pa do 97 dolarjev (cca. 25000 tolarjev) za 256 MB. Cene so očitno zelo nizke in so le malo dražje od navadnega SDRAMa. Sicer ne vem, če Crucial pošilja komponente tudi v Slovenijo, je pa to zagotovo zelo dober znak, ki kaže na (veliko) pocenitev DDR pomnilnika tudi pri nas.

1 komentar

Prvi CAS2 DDR moduli

Jaz - Corsair, znani proizvajalec izjemno kvalitetnih RAM modulov, je najavil izid prvih CAS2 DDR DIMM modulov na svetu. Gre za popolnoma pretestirane 128MB in 256MB module, ki bodo zadovoljevali najzahtevnejše uporabnike (in overclockerje, seveda ). 128MB moduli so že na voljo, 256MB pa bodo v roku nekaj tednov! Več lahko preberete tukaj. Thnx, Klemen!

1 komentar

Infineon v polnem zagonu

X-Bit Labs - Eno izmed najbolj znanih podjetij v pomnilniškem poslu, Infineon, je danes najavilo začetek proizvodnje prvih primerkov 1GB DDR modulov. S posebno tehnologijo jim je uspelo doseči doslej najvišjo gostoto DDR modulov, gre pa za PC1600 pomnilnik.
Podjetje je prav tako sporočilo, da so 256MB DDR moduli uspešno opravili AMDjevo preverjanje in so tako priporočeni za uporabi z AMD 760 čipovjem. Večjo razširitev svojega DDR pomnilnika pa pričakujejo v drugem in tretjem četrtletju tega leta.

0 komentarjev

NV20 specifikacije

X-Bit Labs - Pred nekaj časa smo bili deležni pravega navala raznoraznih "specifikacij" kartic, ki še niso izšle, recimo NV20 in Rampaga, potem pa je vse bilo tiho. Očitno pa se ob približevanju izida novega Nvidiinega čuda spet začenjajo govorice, katerih plod so tudi te specifikacije. Kitajska stran, ki je objavila tri NV20 slike, je tokrat objavila še to:
  • Izdelava: 0.15 ali 0.13 mikronska
  • Št. tranzistorjev: 30-50 milijonov
  • Renderirni cevovodi: 4
  • Teksturirne enote na cevovod: 3
  • Hitrost čipa: 300Mhz
  • Hitrost pomilnika: 250MHz DDR (500MHz efektivno)
  • Prepustnost pomnilnika: 8Gb/s
  • Pixel Fill Rate: 1200 milijonov na sekundo
  • Texel Fill Rate: 3600 milijonov na sekundo
  • Predelava trikotnikov: 150 milijonov na sekundo
No, večina specifikacij je nekako tisto, kar smo tudi pričakovali, razen morda tehnologije izdelave. 0.15 mikronska še nekako (čeprav tudi to le mogoče), 0.13 pa nikakor, saj bodo tudi največji proizvajalci na njo pripravljeni šele konec leta. Sicer pa: do februarja nas ne loči več veliko,...

0 komentarjev

V X-Boxu bo DDR pomnilnik

Micron - Microsoft in Micron sta danes najavila sklenitev dolgoročnega sporazuma o uporabi DDR pomnilnika v X-Boxu. Po pogodbi bo Micron 6 let dobavljal DDR pomnilnik Microsoftu, le-ta pa ga b vgrajeval v svoje konzole naslednje generacije. X-Box bo uporabljal 64MB DDR pomnilnika s prepustnostjo 6.4GB/s. Celotno sporočilo javnosti si lahko ogledate tukaj. Še en hud udarec za Rambus... Yes [>:D]!

0 komentarjev

Micron najavil začetek izdelave novega DDR in SDR pomnilnika

X-Bit Labs - Micron je danes najavil začetek izdelave 0.15 mikronskega pomnilnika, tako v DDR kot v SDR obliki. Prodaja se bo po vsej verjetno začela naslednje četrtletje, na voljo pa bodo tudi 512MB in 1GB DDR moduli, ECC in navadni. Istočasno se bo začela tudi dobava novih PC133 modulov v vseh možnih konfiguracijah. Upajmo, da bo to pripeljalo do razširitve DDR pomnilnika in spusta cen, ki so sedaj nekje na ravni PC133 SDRAMa pred Veliko Pocenitvijo.

0 komentarjev