»

Nov prispevek: Brian King - Getting started with Mozilla Jetpack

Slo-Tech - Nadaljujemo z objavljanjem predavanj, ki so se odvijala tekom WebCamp-a v Ljubljani - ker ste si gotovo že vsi odpočili od novoletnih norčij, je zadnji čas, da ponovno prestavite v višjo prestavo in se posvetite delu. Ker pa vikenda še ni konec, si bo marsikdo zaželel ogledati predavanje Brian-a King-a o Mozilla Jetpack-u.

In nedeljsko popoldne je kot naročeno za začetek dela z Jetpack-om, saj je slednji orodje, s katerim lahko z nekaj poznavanja HTML-ja, CSS-a in Javascript-a vsakdo ustvari dodatek za Firefox. Uredništvo Slo-Tech-a bi bilo seveda nadvse navdušeno nad vsakršnim dodatkom, ki bi nastal tekom današnjega popoldneva in ki bi izboljšali uporabniško izkušnjo vsem govorcem tekom vročičnih debat, kjer včasih odločajo desetinke...

V vzpodbudo, da je gotovo mogoče doseči veliko, naj le omenimo, da Jetpack že ima vgrajen jQuery.

Brian King je ustanovitelj podjetja Briks in se že vrsto let ukvarja z razvojem dodatkov za Firefox, je predsednik Mozdev Community Organization in...

0 komentarjev

Kiberpipa, sezona

Slo-Tech - V torek vas ob 18.30 vabimo na predavanje o OpenStreetMap, projektu prostega zemljevida celega sveta, ki ga lahko vsakdo ureja. Še vedno nastaja in se hitro razširja. OSM ustvarja in ponuja proste kartografske podatke, predvsem zemljevide mest, in jih daje v splošno javno rabo pod licenco Creative Commons.
Projekt OpenStreetMap bomo predstavili z predavanjem in pozvali k srečanju vse, ki so že ali pa bi še radi prispevali k prostemu kartiranju Ljubljane. K sodelovanju vas bo nagovarjal Luka Frelih.

Ob 20.00 sledi otvoritev prostorske...

14 komentarjev

Kiberpipa gre naprej

Slo-Tech - Kiberpipa, drugi najbolši kibercenter v Evropi, tudi ta teden pripravlja program za vse, ki jih zanimajo naj-tehnologije.

V torek ob 19.00 vabimo vse malce bolj elektrotehniško ali hardwarsko navdahnjene na predavanje o Arduino. Gre za odprto vezje okoli mikrokontrolerja, ki ga lahko izrabimo za kontrolo vseh mogočih elektronskih naprav. Vezje lahko poceni kupimo ali naredimo sami. Predava legendarni Luka Frelih.

V sredo udarimo s predavanjem The Firefox Desktop. Predava Brian King, avtor knjige Creating applications with Mozilla, ki trenutno za Mozilla corporation razvija plugin FotoFox. Predavanje v okviru Spletnih uric bo seveda v angleščini.

V četrtek kulturno. Vabimo na razstavo računalniških...

8 komentarjev

Tehnokomuna Kiberpipa

Slo-Tech - Tehnokomuna Kiberpipa še naprej išče in predstavlja teme za sodobne tehnologe, geeke, intra in ekstravertirance. Nekaj informacij, nekaj druženja z ljudmi, ki jih sicer ne bi nikoli srečali.

Redkokdaj imate priložnost od blizu ogledati si mainframe računalnike. V Kiberpipi pa se enega lahko dotaknete in o njem celo nekaj izveste. V torek ob 19.00 bo predavanje o velikanu IBM S/390, ki ga je Kiberpipinemu muzeju podarilo Ministrstvo za javno upravo. Svoj čas...

16 komentarjev

Pipin odprti termin: Kako zavarovati elektronsko pošto pred prestrezanjem?

Slo-Tech - Na pipinem odprtem terminu v torek 24. 1. ob 19.00 vas vabimo v Kiberpipo na predavanje z naslovom: Kako zavarovati elektronsko pošto pred prestrezanjem? Predava dr. Matej Kovačič.

Na predavanju bo prikazan konkreten primer izvedbe prestrezanja elektronske pošte, nato pa bomo spregovorili o zgodovini in osnovah kriptografije. V nadaljevanju bo predstavljena zaščita elektronske pošte s programoma PGP in GPG (tako za okolje Windows, kot za okolje Linux) ter namestitev šifrirnega vmesnika Enigmail za odprtokodni odjemalec Thunderbird.

47 komentarjev

Spletne urice: Harnessing the Mozilla platform

Kiberpipa - V sredo 23. novembra ob 19.00 vas vabimo na osme spletne urice. Tokratnja tema je izkoriščanje platforme Mozilla. Predavanje bo v angleščini, saj bo predaval eden izmed programerjev, ki od Mozille živijo, življenska pot pa ga je zanesla v Slovenijo - Brian King.

Mozilla technologies offer unique advantages over traditional software development toolkits. Using Mozilla, you are combining proven open web technologies with cross-platform rich client application development.

It is a Web-ready platform. At its heart is the XPFE toolkit (XUL, XBL, JavaScript, CSS), and on the implementation level is over 2,000 XPCOM interfaces and an architecture to plug-in your own components. This talk will look in detail at some of these technologies, demo some applications, and look forward to the next generation Mozilla runtime application, XULRunner.

Brian King has been involved in the Mozilla community since 1999. In that time, he has worked on both free and for-profit software built on top of...

4 komentarji

POT: Kožuharjenje

Kiberpipa - V torek, 25. januarja ob 19.00, vas vabimo v Kiberpipo na POT: Kožuharjenje. Predava Matija Šuklje.

"Kožuharjenje" bo predavanje o tem, kako se da Linux okrasiti in prilagoditi posameznemu uporabniku. Vključevalo bo osnovno prilagajanje Bash, spreminjanje videza in občutka KDE ter Fluxbox in nekaterih drugih programov. V predavanje bo vključeno precej primerov in povezav do raznih strani s temami.

"Disklejmer": POT = Pipin Odprti Termin, Pipa = Kiberpipa = klet Kersnikove 6, Ljubljana.

7 komentarjev

Predavanje v Kiberpipi

Kiberpipa - V Kiberpipi bo v četrtek 13. novembra ob 18.00 predavanje: Terasa - ustvarjanje skupnosti z vizijo.

Avtor pišev takole: "Skupine, ki želijo učinkovito sodelovati, se morajo organizirati. Pri tem jih lahko z informacijske strani podpre rešitev Terasa, ki smo jo za slovensko področje prilagodili v Društvu Abak. Na predavanju bomo Teraso predstavili, opisali postopek njenega uvajanja in prikazali, kako se ga postavi na nek spletni strežnik. Po predavanju se boste s Teraso lahko poigrali tudi sami.

Društvo Abak je študentsko društvo, ki znanja željnim študentom omogoča nabiranje izkušenj in širjenje obzorij. Trenutno se ukvarjamo predvsem z informacijskimi tehnologijami, odprti pa smo za vse vrste zanimivih idej. Naši najbolj zanimivi projekti so Virtualna univerza,Terasa in Kronos - program za izdelavo urnikov s pomočjo genetskega algoritma."


Predava Drago Bokal, gre pa seveda za odprtokodno rešitev. Mimogrede, ne pozabite tudi na torkovo predavanje o Mozilli.

0 komentarjev