»

Pianino PC modifikacija

Sci Tech Today - Sci-Fi tech poroča o zanimivi modifikaciji klasičnega pianina (slike in video). Na ebayu se je namreč znašla modifikacija 103 leta starega inštrumenta, ki je opremljen s povsem spodobno strojno konfiguracijo ter samodejno pomičnimi vrati za zaslon. Klavirske tipke pa je seveda zamenjala klasična tipkovnica. Zanemarljiva pa ni niti trenutna izklicna cena eBay avkcije - 7000 ameriških zelencev.

34 komentarjev

Srčni spodbujevalniki ne marajo iPodov

Daily Tech - Sedemnajstletnik iz Michigana se je z ekipo lotil raziskovanja povezave med prisotnostjo iPodov in delovanjem srčnih spodbujevalnikov. Na 83 starejših ljudeh so izvedli test, ki je vključeval približanje glasbenega predvajalnika povsem k spodbujevalniku (razdalja 5 cm) in opazovanje odziva na računalniškem zaslonu. Pri 29 odstotkih je prišlo do manjših motenj, kar 20 odstotkov spodbujevalnikov je začelo napačno zaznavati bitje srca, eden od spodbujevalnikov je celo nehal delovati. Zaenkrat ni znanega kaj dosti več, niti to, ali je problem jabolčen ali ga povzročajo tudi drugi predvajalniki, je pa malce vzpodbudno le dejstvo, da je med ljudmi s srčnim spodbujevalnikom zelo malo uporabnikov iPodov.

Izvorna novica.

Pa tako rad je imel glasbo...

26 komentarjev

Modifikacija iPoda Mini

vir: Gizmodo
Gizmodo - Na Gizmodu poročajo o precej trivialni, a zato nič manj zanimivi modifikaciji sedaj že nekajkrat nadomeščenega iPod-a Mini. Za razliko od trenutno popularnih Nano izvedenk je imel Mini, če slučajno ne veste, malce več skupnega s starejšim bratom, pesmi je namreč shranjeval na Microdrive. To je majhen trdi disk, ki je bil v preteklosti, ko so bile spominske kartice še precej omejene s kapaciteto, edina opcija za shranjevanje večje količine podatkov na medij minimalnih dimenzij, a v zadnjem času je na tem področju prišlo do korenitih sprememb.Za nekaj deset zelencev lahko v vsaki računalniški trgovini nabavite CompactFlash kartice zavidljivih kapacitet, kar je naredil tudi pisec...

15 komentarjev

Apple TV preložen za nekaj tednov

MacRumors.com - Applova HTPC napravica, imenovana Apple TV, o kateri smo že poročali, naj bi po prvotnih napovedih na MacWorldu izšla konec tega meseca, a ker imajo fantje iz Cupertina očitno nekaj problemov, se bo uraden izid zavlekel. V izjavi za tisk so povedali, da bo treba počakati približno do sredine marca, podrobnosti pa niso znane.

Po mnenju nekaterih je kriva predvsem nezmožnost zagotavljanja dovolj velikega števla proizvedenih primerkov, vsi, ki so izdelek že prednaročili, pa pravijo, da bi naj glede na podatke iz Apple Store-a prispel dvajsetega marca. Novica izvira z MacRumors.

22 komentarjev

Apple vložil patent za iPhone

digg.com - Omenjali smo že, da se Apple namerava spustiti v boj na trgu mobilnih telefonov. Čeprav na začetku večina govoricam ni verjela, je tokrat prišel v javnost Applov patent za njegov nov mobilnik. Zanimivo je, da zadeva izgleda kot križanec med iPodom Mini ter novim iPodom Nano. Sam patent govori o uporabi cirkonija v prenosljivih in Wi-Fi napravah. Zirkonij bi naj bil primeren material zaradi njegove neobčutljivosti na praske.

38 komentarjev

Resnica o Appleovih Macih in nekaj drugih spodrsljajev

Slo-Tech - Pri Apple Computers Inc. nas želijo prepričati, da so Mac uporabniki mladi, posvečeni in na splošno šik. Resnica je nekoliko drugačna. Po raziskavi analitičnega podjetja MetaFacts Inc, je v ZDA 46% vseh uporabnikov Macov starih 55 ali več let. Pri PC-jih to starost dosega le 25% uporabnikov. Dejanska demografska slika torej zgleda nekako takole:

Tisto, kar glede MAC uporabnikov drži je, da so svojemu podjetju zvesti, bolj mobilni (večji odstotek prenosnikov), ter predvsem bolj bogati, kar nekako na tem forumu že ves čas ugotavljamo.

Že nekaj časa se del uporabnikov MacBookov pritožuje nad utripanjem zaslonov. Temo so na Appleovem foumu pred kratkim iz neznanih razlogov zaklenili. Stvar s tem ni zaključena, saj o stvareh poročajo tudi druge strani, kot tudi centrala napak...

48 komentarjev

5 najbolj čudaških iPod ohišij

TechEBlog - S svojo neizmerno popularnostjo v ZDA je iPod povzročil tudi razvoj ogromnega trga pripomočkov za ta MP3 predvajalnik. Prodajalci ponujajo malo morje najrazličnejših dodatkov, med katerimi lahko najdete ohišja, torbice, zvočnike, zaščitne nalepke, dodatne slušalke, daljinske upravljalnike, FM oddajnike in še bi lahko našteval. Stvar je šla v nekaterih primerih predaleč, kar je povzročilo nastanek napol bizarnih produktov, kar je v svojem prispevku potrdil tudi TechEBlog -- naredili so namreč izbor najbolj čudnih ohišij za iPod-e in na seznamu se je znašlo marsikaj, od kosmatih do neprebojnih.

3 komentarji

Microdrive v novem iPodu

Slashdot - Potem ko je Toshiba objavila razvoj diska s premerom le 0,85 palca in kapaciteto 2 do 4 GB, je postalo jasno, da bodo številne prenosne naprave v prihodnosti uporabljale njihovo rešitev. Kmalu pa se je odzval še Hitachi (oz. IBM), ki je doslej edini razvijal podobno napravo. News.com namreč poroča, da bo novi Applov iPod podatke hranil na Hitachijevem (IBM-ovem) 1-palčnem Microdrivu s kapaciteto 4GB drive.

Očitno bodo prenosne digitalne naprave v prihodnosti še vedno imele mehansko napravo, ki se nikakor ne more posloviti iz računalniškega sveta.

3 komentarji