»

Scythe 12 cm ventilatorji na kupu

Silent PC Review - Ker se bliža poletje in je treba prepotene mlinčke v tem času še posebej dobro ohladiti, so ljubitelji tišine na strani SPCR pod drobnogled vzeli 12 cm ventilatorje proizvajalca Scythe. Kot ponavadi, na SPCR izvemo veliko o značaju zvoka, ki ga testirani ventilatorji oddajo, in razmerju med zmogljivostjo in jakostjo oddanega zvoka. Najbolj sta se izkazala modela Slip Stream SY1225SL12M in SY1225SL12L. Za primerjavo lahko uporabite njihov prvi in drugi obširnejši test ventilatorjev te velikosti.

0 komentarjev

P182 Special Edition

AnandTech - Antec je posodobil eno svojih najpopularnejših ohišij, model P180. Predelana verzija sicer nima preveč bistvenih novosti, poleg nekaterih malenkosti (dodatna vodila za urejanje kablov, gumijasti priključki za vodno hlajenje, zunanji potenciometri za nadziranje ventilatorjev, ...) je najbolj očitna novost drugačna barva ohišja, ki ni več običajna, temveč gunmetal črna. Za bolj premožne je na voljo tudi omejena serija, ki ima poleg naštetega še popolnoma črno notranjost, vgrajeno prilagodljivo lučko za šarenje po...

22 komentarjev

Nova Thermalrightova "zverina", IFX-14

Slo-Tech - Znani proizvajalec vrhunskih hladilnikov za PCje, Thermalright, je predstavil nov hladilnik, ki sega v vrh njihove ponudbe, IFX-14. Glede na to, da njegovi hladilniki že sedaj pometajo s konkurenco, lahko pričakujemo, da bo zadeva postavila nove meje pri hlajenju procesorjev. Združili so dva hladilnika Ultra-120, uporabili pa večje, 8mm toplotne cevi. Za hlajenje reber skribita eden ali dva 140mm ventilatorja. Pri tem teža sploh ni pretirana, le 790g. Več o njem tule.

21 komentarjev

Hladilni sistem Thermalright Ultra 120

AnandTech - Na AnandTechu so bili po dolgem času na testu resnično navdušeni nad nekim izdelkom. Tokrat je bil to Thermalrightov Ultra 120, ogromen pasiven hladilnik, za katerega so povedali, da je edini izdelek na trgu, ki lahko brez ventilatorja odvaja toploto s Core 2 Duo procesorjev. Z njim so dosegli tudi najvišji overclock (v primerjavi z vsemi ostalimi konkurenčnimi hladilnimi sistemi), za zdaj pa se mu skupaj s Tuniq Towerjem obeta častni naziv Izbor urednika. Veselo branje!

31 komentarjev

Scythe Infinity

AnandTech - Na AnandTechu so danes objavili test zračnega hlajenja, ki je v zadnjem času eno bolj popularnih, njegovo ime pa ste lahko prebrali že v naslovu novice - gre namreč za Scythe Infinity. Impresivno velika naprava iz bakra in aluminija tehta slab kilogram ter se je na testih zelo dobro izkazala. Poleg tišine in nadpoprečnih performans so bili opisovalci zadovoljni predvsem s prilagodljivostjo, saj se da hladilni sistem namestiti na večino sodobnih podnožij (775, 478, 939, 940, 754, AM2), poleg tega pa je možno nanj z vseh štirih strani pritrditi standarden 120-milimetrski ventilator, za...

26 komentarjev

Za skrajno resne oboževalce: Cooler Master Stacker 830 Nvidia edition

Cooler Master Stacker 830 Nvidia edition

Slo-Tech - Coler Master poznamo tudi kot izdelovalca dobrih ohišij. Še bolj bi sloveli, če ne bi pomembno število inženirjev pred leti CM zapustilo in ustanovilo svoje podjetje – Silversotne. Slednje, vsaj po mojem skromnem mnenju, načrtuje ohišja, povsem primerljiva z izdelki kralja tega posla – Lian Li-a.

Kakorkoli, CM se je odločil, da se vrne na stara pota slave, v ta namen pa mu služi družina ohišij Stacker. Zelo zahtevni uporabniki radi uvrstijo to ohišje na listek nakupov, ker so zelo prostorna in kot taka primerna za uporabo kateregakoli sistema hlajenja.

Po nekaj nujno potrebnih revizijah je CM skupaj z Nvidio predstavil različico, namenjeno kupcem SLi sistemov, saj prav ti...

4 komentarji

Test Cooler Master hladilnikov

X-Bit Labs - Na X-bit labs so opravili test treh procesorskih hladilnikov proizvajalca Cooler Master in sicer modele Mars, Eclipse in Hyper TX, ki imajo precej nevsakdanjo obliko. Namen testa je bil ugotoviti, ali ti hladilniki ponujajo poleg zanimive oblike tudi dobre hladilne sposobnosti oziroma vpliv njihove oblike na zmogljivost. Test je bil opravljen na procesorju Core 2 Duo E6300. navitem na 3300 MHz. pri 1, 4 V, za lažjo primerjavo pa so v test vključili tudi Thermaltake-ov Big Typhoon. Kako so se odrezali Cooler Masterjevi hladilniki, si oglejte v testu.

5 komentarjev

CoolerMaster Hyper Sphere

Hyper Sphere

The inquirer - CoolerMaster je predstavil svoj nov hladilnik za procesorje na podnožjih AM2, s939 ter LGA 775 z imeno Hyper Sphere. Gre za HeatPipe hladilnik zanimive oblike, ki spominja na školjko. Iz bakrenega dna hladilnika izhajajo bakrene vroče cevke ter aluminijasta hladilna rebra sredi katerh se nahaja ventilator, ki skrbi za pretok zraka skozi rebra.

Za prve teste zmogljivosti novega hladilnika bo potrebno počakati še nekaj časa, upajmo da bodo rezultati vsaj tako zanimivi kot oblika hladilnika.

Več o tem v izvorni novici na...

20 komentarjev