»

Ali končno prihaja Kyro 2 Ultra?

Guru 3D - Kyro 2 je bil za časa vladavine GeForcev 2 MX odličen grafični čip, ki pa ga je trenutno že povozil čas, saj so ATI-jevci predstavili konkurenco v obliki Radeona 7500, Nvidia pa v obliki GeForca 2 Ti in GeForca 3 Ti200. Navdušenci so bili tako prisiljeni, da počakajo na posodobljenega Kyrota 2, ali Kyro 2 Ultra, ki pa ga, na razočaranje številnih častilcev Kyra, kar ni in ni hotelo biti v trgovine. Številni so nad čakanjem že obupali, ko so se na internetu spet pojavile govorice o izidu pohitrenega čipa. No, da novice niso iz trte zvite priča tale nemška on-line trgovina, ki ima kartice s čipom Kyro 2 Ultra že na ceniku. Na cenik je vključena kartica HERCULES 3D Prophet 4800 Kyro II Ultra 64MB TV-Out Retail, ki ima 64 MB pomnilnika, TV-Out in grafični čip, ki deluje s frekvenco 200 MHz. Cena znaša 136 €, kar je malenkost višje od normalnih Kyro 2 kartic.
P.S. Na svoj seznam je to kartico (OEM in Retail izvedbo) vtaknila tudi ta stran. ...

1 komentar

GeForce 3 "superhlajenje"

Overclockers Australia - Avstralce imamo že tako ali tako za malo čez les, vendar to ne pomeni, da nimajo dobrih idej. Ledino spet orje Overclockers Australia, ki nam je ponudil nekaj nasvetov, za tako imenovano GeForce 3 superhlajenje. No, naj vam povem, da je to kao superhlajenje sestavljeno iz peltierja in vodnega bloka. Testov tako modificiranega GeForca 3 in vodiča žal ni, si pa lahko ogledate slike, ki vam bodo dale marsikatero novo idejo. Sicer pa slike včasih povejo več, kot tisoč besed.

0 komentarjev

Minuta molka za GF2 Ultra

3D Concept - Na 3D Concept strani se je pojavila zanimiva novička, po kateri sodeč je Nvidia že prenehala z dobavo GF2 Ultra čipov proizvajalcem. Namesto njih sedaj forsira GeForce3. Moram priznati, da gre za popolnoma logično potezo: število renderirnih cevovodov in teksturirnih enot je pri obeh čipih enako, GF2 Ultra pa teče na višji frekvenci, kot GF3. Ker današnje igre še ne znajo dobro izkoriščati naprednih funkcij GeForca3, se je dogajalo, da je Ultra prehitela trojko. To seveda pomeni, da je Ultra pomenila direktno konkurenco GeForcu3 in Nvidia je morala ukrepati.
Tako se je izkazalo, da je GeForce2 Ultra dejansko čip z najkrajšo življenjsko dobo v zgodovini Nvidiinih pogruntavščin: trajal je le 6 mesecev. Sedaj je jasno, da je šlo le za vmesno rešitev, ki jo je Nvidia izdala, ker je morala potrditi, da je trenutno vodilna na trgu.

3 komentarji

Ušle novice iz Nvidie

Hardware Zone IT - Kaj se zgodi, ko se Dan Vivoli iz Nvidie nepripravljen pogovaja z novinarjem o prihodnjih produktih Nvidie? Uide mu nakaj informacij, ki jih ne bi smel povedati. Kaj smo torej izvedeli? To:
  • do bo Nvidia izdala celotno serijo GeForce3 čipov (torej vsaj še GeForce Ultra in Geforce3 MX)
  • Prihodnji Nvidiini čipi (NV30) bodo imeli v sebi del tehnologije, ki jo Nvidia prevzela od 3dfx-a
  • Da bo nov Nvidiin čip (NV30) izšel spomaldi leta 2002
Za celoten intervju poglejte sem.

10 komentarjev

GeForce3 na High-End procesorjih

Digit Life - Digit-Lifovci, fantje, ki so objavili prvi test GeForca3, so sedaj opravili novo serijo benchmarkov. Zanimal jih je vpliv moči procesorja na končne rezultate pri uporabi GeForca3. Zato so vpregli P3 1GHz, Athlona 1.2GHz ter 1.5GHz P4 in opravili enake meritve. Sicer se meni osebno testiranje ne zdi smiselno, še posebej glede na to, da so s tem hoteli ugotoviti, kateri procesor je najbolj primeren za GeForce3. Testi nikakor ne morejo biti objektivi s tolikšno razlikov nazivni hitrosti procesorjev. No, če vas zadeva zanima kar kliknite sem!

0 komentarjev

ABIT ne bo proizvajal GF3 kartic

Planet GeForce - Na Planet GeForcu so dobili nekaj uradnih informacij glede ABITovega GeForca3. Podjetje se je namreč odločilo, da družine Siluro ne bo (zaenkrat, opa, zaenkrat!) razširilo s kartico, na kateri bi se bohotil GeForce3. Razlog za to je po ABITovih besedah predvsem cena procesorja in problemi, ki bi utegnili nastati z dobavo potem, ko se bo Nvidia morala osredotočiti na proizvodnjo X-Box grafičnih čipov. Tako bomo v bližnji prihodnosti ostali brez ABITove GF3 kartice, kar je po svoje škoda, saj so njihovi GF2 bili med bolj overclockabilnimi!

1 komentar

ATI Radeon SE

več strani - ATI bo v bližnji prihodnosti najbrž predstavil še eno kartico v sedaj precej veliki Radeon družini. Šlo bo za v govoricah že nekaj časa omenjani Radeon SE, ali, po domače, Radeon Ultra. Gre namreč za navito različio navadmega Radeona. Procesor bo tako deloval pri 240-250MHz (in bo izdelan v 0.15 mikronski tehnologiji), pomnilnik pa pri 440MHz. Kartica bo po performansah zelo blizu GeForcu2 Ultra, GeForcu3 pa ne bo mogla konkurirati (ATI pripravlja druge grafikulje, ki bodo namenjene temu), poleg tega pa bo na njej še TV-Out in Video-In. Kako in kdaj bo kartica izšla še ni znano, toda na kitajski PCPOP strani se je že pojavila prva slikica:...

2 komentarja

Novi modeli GeForce Gojev

Tech Web - V tej novici na Techwebu lahko zasledimo, da bo Nvidila razširila družino GeForce Go mobilnih čipov z dvema novima, Model 100 in Model 200. Novi čipi so predvsem precej manjši (23mm stranica proti sedanji 36mm stranici), zaenkrat pa ni znano veliko več. Poraba električne enrgije bo še vedno znašala 2.8W, iz zmanjševanja velikosti čipov pa lahko sklepamo, da bo Nvidia odstranila T&L enoto ali kakšne cevovode s teksturirnimi enotami. Vse to nakazuje, da je ATIjev Radeon Mobility resnično zadetek v polno in da se Nvidia zaveda, da s tem čipom ne bo mogla tekmovati po performansah ali porabi energije in se jim bo raje zoperstavila za gresivnimi cenami. Vse skupaj pa je zaenkrat le ugibanje in potrebno bo počakati na dodatne informacije.

0 komentarjev