»

GF4 MX400

Slo-Tech - Na tej strani so se pojavile prve slike prihajajoče GeForce4 MX400 kartice. Kar sem lahko razbral iz generiranega prevoda iz japonščine v angleščino (izkušnja, katero nočem več ponoviti - nikdar), je to, da je čip grajen v 0.15 mikronski tehnologiji ter tiktaka pri 270 MHz, temelji pa na nVidiinem NV17. Klik!

2 komentarja

GeForcev še in še ...

več strani - Danes sem se odločil, da malo počistim svoj slavni "link database", in ugotovil, da se kar precej linkov nanaša na kartice z GeForce x čipom. No, ker so se nekatere GeForce kartice s čipi GeForce 2 GTS/Pro in GeForce 2 MX že tako pocenile, da si jih lahko privoščijo še tako škrti, tiste z GeForcem 3 pa se bodo vsak čas, sem vam za pomoč pri odločanju naredil nekakšen seznam. Do svoje porcije pa bodo prišli tudi tisti, ki kartice s temi čipi tudi navijajo. Gremo lepo po vrsti:

GeForce 2 MX: GeForce 2 GTS/Pro: Quadro 2 Go: GeForce 3:

0 komentarjev

Prva 128MB grafična kartica

Akiba - Seveda za normalne uporabnike kot smo mi. Potem, ko so se na trgu pojavile grafične GF2 MX400 kartice z 64MB rama se je nek japonski proizvajalec grafičnih kartic odločil za še bolj nerazumljivo potezo. Na svojo grafično kartico je spravil celih 128MB 128Bitnega rama. Kartica nosi ime Apollo 3D Thrill 315 Pro in ima na sebi 128MB Sdrama. Za poganjanje grafike so uporabili SiSov SiS315 grafični čip. Njegove preformanse na papirju ne izgledajo niti tako slabo, vendar pa so se predhodni testi izkazali za bolj slabe. Na testu je takrat kartica zaostajala za GF2MX400 kartico za 25-50% . Sigurno je to bilo takrat posledica ležalo še ne izpopolnjenih gonilnikov. Grafični čip kartice deluje pri 166MHz, ima T&L enoto ter je sposoben TwinView/Dualhead predvajanja. RAMDAC pa teče pri hitrosti 375MHz. Glede na to lahko kartica konkurira GF2 MX400 karticam. Če so izpopolnili gonilnike bi se lahko kartica izkazala za privlačno, saj stane le okoli 180DEM. Če pa ne se lahko SiS pohvali, da je...

0 komentarjev

Gainward in 3.5ns RAM

Slo-Tech - Gainward, pri nas ne tako priznano podjetje, je uporabnike obvestil, da bo v začetku junija na Computexu predstavil serijo grafičnih kartic, katerih posebnost je uporaba ultra-hitrega 3.5ns DDR SDRAMa. Verjetno mi ni potrebno posebej poudarjati, da je 3.5ns RAM sposoben izjemnih hitrosti - Gainward zagotavlja vsaj 285MHz. Najbolj razveseljiva novica pa je, da bo s tem hitrim pomnilnikom opremljena tudi serija GF2 MX kartic. To pomeni, da bomo za zelo zmerno ceno dobili grafično kartico z ultra hitrim pomnilnikom in s tem tudi odličnimi performansami. Več pa tukaj. Thnx, OZZY.

0 komentarjev

Najboljša GeForce2 MX400 kartica za navijanje je?

X-Bit Labs - Po ugotovitvah nemške Media Xplosion bo teoretično najboljša GeForce2 MX400 kartica za navijanje, ASUS-ova V7100 Pro. To pa zato, ker bo imela na sebi, namesto standardnih 5ns RAM čipov, 4.5ns RAM čipe. Čudno pri tem je, da bo kartica delovala na nižji frekvenci kot druge. Normalno GeForce2 MX400 delujejo s frekvenco 220MHz, ta pa bo delovala le z 200Mhz. Teoretično bo tako hiter pomnilnik omogočal V7100 Pro najboljše navijalske sposobnosti. V7100 Pro pa ne bo ena cenejši kartic. Imela bo le 32MB pomnilnika in visoko ceno.

2 komentarja

Novi GeForce2 MX serija kartic iz ELSE

vir: Guru 3D
Guru 3D - ELSA bo v kratkem izdala novo serijo GeForce2 MX 400 kartic, imenovano serija 511. Kartice bodo prišle v štirih različicah. Z 32MB ali 64MB pomnilnika, AGP verzija ali PCI verzija, z ali brez TV-OUT izhoda. Frekvenca čipa bo nastavljena na 200MHz. Izšla bo tudi verzija z DVI izhodom.
Moram priznati, da kartica ne zgleda nič posebnega. Pač neka grafična kartica, ki se utaplja v morju povprečništva. Nobene lepe modre barve (Prophet) ali velikega ventilatorja za hlajenje (Winfast),... No ja, bomo videli.

0 komentarjev

Nove grafične kartice iz ASUS-a

X-Bit Labs - Tako kot Gigabyte je tudi ASUS danes objavil dve novi grafični kartici (naključje?). ASUS-ovi kartci sta obe bazirani na GeForce2 MX400 čipu. ASUS je celotno serijo, bazirano na GeForce2 MX400, poimenoval V7100PRO. Izšli bosta dve kartici (za zdaj):
  • V7100PRO/PURE bo imela 32MB SDRAM-a, frekvenco čipa 200MHz, frekvenco pomnilnika 200MHz.
  • V7100PRO/T/32MB bo imela 32MB SDRAM-a, frekvenco čipa 200MHz, frekvenco pomnilnika 200MHz, TV-out izhod, TwinView podporo.
Kot vidite, so ASUS-ove kartice bolj privlačne, ker jim pomnilnik deluje pri frekvenci 200MHz in ne 166MHz, tako kot Gigabyte-ove. Da pa bi naredil ASUS ponudbo še bolj zanimivo, bo h kartici priložil še ASUS SmartDoctor program, ki nadzoruje število vrtjajev na ventilatorju, varovanje pred pregrevanjem,... Zraven pa bo še program za predvajanje DVD-jev in popularna računalniška igrica, v polni verziji.

0 komentarjev

Kdo vse bo izdal kartice na Kyro II čipu

X-Bit Labs - Hercules je že pred nekaj časa povedal, da ga nova družina GeForce 2 (MX200 in MX400) ne mika kaj preveč. Čip bo v primerjavi s Kyrom II predrag. Zato Hercules sploh ne bo izdal GeForce 2 MX200/MX400 kartic. Vse več proizvajalcev ugotavlja, da bodo grafične kartice na Kyro II čipu najbolj iskane nizko-cenovne rešitve. Zato bodo tudi podjetja MSI, InnoVISION, Creative in PowerColor izdale Kyro II grafične kartice. PowerColor naj bi v zelo bližnji prihodnosti oznanil svojo Evil KYRO II kartico. Edina, ki se bo za zdaj vzdržala Kyra, je ELSA. Pravi namreč, da so ji Nvidi-a čipi popolnoma po godu. Kartice naj bi se začele prodajati nekje v sredini maja. Hercules-ov Prophet 4500 naj bi izšel 16 maja.

5 komentarjev

Herculesov GeForce2 MX Ultra

Riva Station - Ok, MXa Ultre verjetno nikoli ne bo, toda nova Herculesova kartica je verjetno najbližje temu nazivu. Gre namreč za GeForce2 MX kartico s kar 64MB pomnilnika. Pomnilnik na kartici bo že tovarniško deloval pri 200MHz, tako da bo šlo za najhitrejšo kartico na tržišču. Koliko je izdelava take kartice sploh smiselna je vprašanje, mogoče celo še bolj kot vprašanje kdo za vraga bi to sploh kupil. Kljub privlačnim specifikacijam seje treba zavedati, da trenutno ni igre, ki bi izkoriščala tako količino pomnilnika in da je edini pospešek, ki ga kartica nudi pred ostalimi hitrost pomnilnika, ki so jo z 166 dvignili na 200MHz. Glede na to, da je skoraj vsakega MXa mogoče naviti na 200MHz RAM in glede na ceno, ki bo po vsej verjetnosti kar zasoljena, je nakup resno vprašljiv...

3 komentarji