»

Googlovi poštni strežniki postajajo raj za spamerje

GMail

vir: Ars Technica
Ars Technica - Potem ko je bila pred kratkim objavljena analiza napada na Google-ov zvočni del CAPTCHA zaščite pred spamerji, ki je efektivno popolnoma zaobšla Google-ovo zaščito, saj naj bi se dalo doseči tudi 90 odstotno uspešnost ugibanja, pa je bil danes objavljen še en članek, ki razkriva da so Google-ovi poštni strežniki ranljivi za t.i. man-in-the-middle napade.



Raziskovalcem iz INSERT-a je tako uspelo zaobiti GMail-ovo omejitev 500-tih sporočil, ki jih lahko naenkrat pošlje uporabnik, brez da bi jim Google omejil dostop, ali jih opozoril na morebitne posledice nadaljnjega početja. Kar naredi ti dve varnostni ranljivosti še nekoliko bolj kritični je dejstvo, da ponudniki internetne pošte velik del elektronske pošte zavrnejo že s prepoznavo izvora pošte - prepoznajo namreč...

23 komentarjev

Gmail podpira odslej tudi IMAP

ComputerBase - Google je pri svoji brezplačni spletni e-poštni in POP3 storitvi Gmail (Google Mail ) razširil možnost komunikacije tudi na IMAP (Internet Message Access Protocol ), poroča Computerbase. Da pa bi lahko storitev uporabili, jo je treba prej aktivirati v nastavitvah. Google uvaja IMAP postopoma, tako je možno, da nekateri te storitve še nimate na voljo; vendar to prehodno obdobje ne bi smelo trajati predolgo. Sicer pa Gmail IMAP podpira večino e-poštnih odjemalcev (več na Gmail pomoč).

Lahko rečem samo končno :)

87 komentarjev

Kako ukrasti listo kontaktov v GMailu

Slashdot - Ob začetku letošnjega leta se je izkazalo (problem sicer ni nepoznan v računalniški srenji), da je mogoče enostavno prebrati uporabnikovo listo kontaktov, ko je le-ta prijavljen v GMailu že zgolj z obiskom napačne spletne strani. Srž problema je dejstvo, da GMail hrani kontaktne podatke v javascript datoteki, ki jo je zlahka mogoče prebrati. Trik, kot se zdi, deluje v Internet Explorerju, Operi in Mozilli. Več o tem preberite na Slashdotu.

17 komentarjev

Sporočila na poštnem servisu Gmail skrivnostno izginila

Ars Technica - Nekaj uporabnikov se je pred dnevi pritožilo, da so njihova sporočila skrivnostno izginila. Potem ko so na strani TechCrnuch opozorili na izginjajočo pošto, je Google objavil uradno opravičilo. Prizadetih naj bi bilo samo 60 uporabnikov, problem pa izoliran. Nekaj pošte so nesrečnežem sicer uspeli rešiti, večine pa ne.



Bi morali biti uporabniki bolj pozorni na beta oznako te storitve?

15 komentarjev