»

Kaj sledi Visti

Slashdot - Notorična Vista je bila sprva napovedana za leto 2003, a smo jo zaradi različnih razlogov dočakali šele letos. Zamuda je Microsoft stala milijarde dolarjev, hkrati pa je Vista postala sinonim za zavlačevanje, saj je bil Windows XP kar pet let najnovejša različica. Po koncu tako pomembnega poglavja se zastavlja vprašanje, kaj sledi. Microsoft si zagotovo ne bo mogel privoščiti čakati še pet let na izid novega operacijskega sistema. Kmalu lahko pričakujemo sistem s kodnim imenom Fiji, ki bo zgolj evolucija Viste, nekakšna Second Edition varianta, kakršno je dobil Windows 98. Krepkeje namerava Microsoft poseči v srž računalništva z Vienno, kot se kodno imenuje še naslednji sistem. Podatki o njem so skopi, a če verjamemo Microsoftu, to ne bo le nov operacijski sistem, ampak popolna revolucija v delu z računalniki.

157 komentarjev

Vista proti Cairu, pogled nazaj

Slashdot - Daniel Eran v članku na RoughlyDrafted pobrska malo po Microsoftovi zgodovini in ves presenečen ugotovi nič drugega kot to, da se zgodovina ponavlja. Namreč trenutna dogajanja v zvezi z Microsoftovim svežim operacijskim sistemom Vista so zelo podobna tistim, ki so se dogajala okoli projekta s kodnim imenom Cairo, okoli katerega se je veliko govorilo v začetku devetdesetih let prejšnjega stoletja.

Kratki povzetek: Pri Cairu so Microsoftovci eno za drugim začeli odstranjevati bistvene funkcije, tako da je od njega ostala samo še lepotna predelava Windows 3.0 pod imenom Windows 95. Enako se je zgodilo tudi z Windows Vista, ko so najpomembnejše prednosti novega sistema metali eno za drugo skozi okno, dokler nismo dobili lepotno predelane Windows XP z nekaj malenkostmi.

Izvorna novica vam postreže s podrobnostmi.

87 komentarjev

Vista že na MSDN

ComputerBase - Bolj kot se približuje datum izida Microsoftovega novega operacijskega sistema Vista, več je tudi novic o tej tematiki na spletu. Razvijalci, beta preizkuševalci in drugi partnerji si jo lahko prek MSDN-ja in TechNeta prenesejo že od včeraj, s čimer jim želi Microsoft dati priložnost svoje izdelke popolnoma pripraviti na Visto do njenega izida, kar se bo na Stari celini zgodilo 30. januarja. V zahvalo bodo vsem beta preizkuševalcem, ki so odkrili in javili vsaj enega hrošča, poslali veljaven CD-ključ, s katerim bodo lahko aktivirali in povsem legalno uporabljali Visto Business ali Ultimate. Žal to ne velja za člane programe Community Tech Preview, poroča

62 komentarjev

Vista v rožicah

Slo-Tech -

Po poročanju The Inquirerja je na spletu že na voljo najnovejša izdaja operacijskega sistema Vista, ki naj bi sicer uradno za poslovne partnerje izšel šele konec tega meseca, za običajne smrtnike pa še kasneje. Zanimivo je, da je OS na voljo še pred izidom na MSDN omrežju. Če te verzija dejansko deluje in ne gre samo za prepakirano različico kakšne že izdane beta različice, na že omenjeni strani niso mogli potrditi, ampak po poročanjih uglednih rastlinjakov naj bi šlo za popolnoma delujočo zlato izdajo.


Se še spominjate izida Windows XP?

33 komentarjev

Za Evropo evropska Vista

Hartware.net - Kljub nekaterim nedavnim špekulacijam o izidu Microsoftovega operacijskega sistema Windows Vista 5. decembra, je Microsoft to vest uradno zanikal. Poleg tega so potrdili, da bo v Evropi po dolgih pogajanjih z Evropsko komisijo vendarle na voljo posebna evropska različica, ki bo nekoliko odprtejša in bo uporabnikom pustila več svobode. Med drugim bodo lahko sami izbrali spletno iskalno mesto, namestili poljuben protivirusni program in požarni zid, pričakujemo pa jo lahko januarja, poroča nemški Hartware.de.

49 komentarjev