»

Test GeForce 9600 GT SLI

Slo-Tech - Čeprav smo pred kratkim poročali o enotedenski zamudi prve grafične kartice iz devete generacije GeForcov, se je na spletu pojavil test dveh grafičnih kartic GeForce 9600 GT povezanih v SLI. Rezultati testa so precej obetavni, saj je naveza dveh GeForcov 9600 GT v vseh testiranih aplikacijah hitrejša od do nedavnega najzmogljivejše grafične kartice, GeForce 8800 Ultra. Iz testov sodeč gre za precej obetavno grafično kartico, ki bo na prodajne police trgovin prispela 21. februarja.

Več o samih rezultatih testiranj na forumu VR-Zone.

15 komentarjev

Prvi testi GeForce 9600 GT

več strani - Kljub temu, da je do uradne predstavitve grafične kartice GeForce 9600 GT še nekaj časa, se je na kitajski spletni strani PConline pojavil precej obširen test omenjene grafične kartice. Grafično kartico temelječo na jedru G94, s frekvenco 650 MHz in s 512 MB GDDR3 pomnilnika, s frekvenco 1800 MHz, so primerjali z GeForcema 8800 GS in 8600 GTS ter Radeonom HD 3850. Če gre verjeti rezultatom testa, je GeForce 9600 GT v večini primerov hitrejša od vseh ostalih v test zajetih kartic. Več o tem si oglejte v samem testu (pozor - kitajščina).

Poleg prej omenjenega testa so se tudi na VR-Zone pojavili rezultati neuradnega testiranja GeForce 9600 GT, ki si jih lahko ogledate tukaj

31 komentarjev

Test GeForce 7950 GT

GeForce 7950 GT

Hartware.net - Na Hartware.net so izvedli test nove nVidiine na jedru G71 temeljoče grafične kartice GeForce 7950 GT, ki se od različice 7900 GTX razlikuje le po nižjih frekvencah jedra ter pomnilnika -- jedro GeForce 7950 GT ima frekvenco 550 MHz, pomnilnik pa 700 MHz. Poleg tega je omenjena kartica za 150 evrov cenejša od različice GTX. Kartica se je po pričakovanjih na testu dobro odrezala, saj v večini primerov za sabo pusti neposrednega konkurenta, Radeona X1900 GT in se po zmogljivostih lahko primerja z Radeonom X1900 XT. Za več informacij si preberite celoten test.

14 komentarjev

Test GeForce 7900GS

AnandTech - Konec tega leta lahko v povezavi z izidom Windows Vista počasi pričakujemo grafične kartice, ki bodo podpirale DirectX 10. Ta prehod bo od proizvajalcev zahteval precejšnjo posodobitev njihovih izdelkov, preden pa bodo čipi z novimi arhitekturami na voljo, si morajo proizvajalci zagodoviti čimvečji finančni priliv s posodabljanjem starejših grafičnih procesorjev. Nedavno je bil tako najavljen GeForce 7900GS, ki bi naj zapolnil spodnji del višjega cenovnega razreda s ceno 200 dolarjev, pred nekaj dnevi pa se je pojavil opis omenjene kartice - piksle so iz nje stiskali pri AnandTechu. Izdelek je več kot zadovoljivo opravil svojo nalogo, vseeno pa rezultati niso nič kaj presenetljivi. Po besedah nVidiie se bo prednost novega modela pokazala...

10 komentarjev

Test GeForce 7600 GS

MSI GeForce 7600 GS

Slo-Tech - Na letošnjem CeBit-u je nVidia predstavila kup novih grafičnih procesorjev, med drugim tudi naslednika slavne 6600 GT, 7600 GT. Pokazali pa so tudi šibkejšo različico 7600 GS, ki se arhitekturno od močnejše različice ne razlikuje, le frekvence delovanja GPU-ja (iz 500 na 400 MHz) in RAM-a (iz 700 na 400 MHz) so znižane. Nižji tak tudi omogoča, da je jedro hlajeno pasivno, kar je gotovo dodatni razlog za nakup. Prav GeForce 7600 GS naj bi bil tudi glavno orožje proti ATi-jevemu Radeonu X1600 XT.Testi te grafične kartice, ki bi jim zaupali, se še niso pojavili, zato so nas včeraj toliko bolj razveselili na Computerbase, s testom MSI-jeve kartice. V primerjavi z Radeonom X1600XT je v...

27 komentarjev

Prek 120 testov GeForceov FX

8dimensional - Družino GeForce FX danes, mislim, poznamo že vsi. Večini se je vtisnila v spomin po velikem razočaranju z NV30 in s prijetnim presenečnjem NV35. V času obstoja njenih predstavnikov je na internetu nastalo premnogo testov teh grafikulj. Na 8 Dimensional so opravili garaško delo in povezave na vse te preizkuse zbrali na enem mestu. Po posredovanju je med stodvajsetimi tam tudi Slo-Techov test. Klik!

0 komentarjev

Nov test GeForce3

Guru 3D - Tokrat iz Guru3d. Samo na srečo to ni še en test GeForce3 tehnologij in analiza le-teh, temveč dejanski test grafične kartice, ki jo poganja čip GeForce3. Katere kartice? Hercules 3D Prophet III. Seveda se fantje niso mogli upreti skušnjavi in so, na žalost, malo tudi opisali tehnologije, ki jih GeForce3 uporablja. Ampak zelo na kratko. Kartico so spustili skozi toliko testov, da jaz še v življenju nisem videl toliko. Ne samo standardni 3DMark2000&2001 ter Q3 in UT. Ampak testni programi za katere še slišal nisem (ampak so, glede na fotke, zelo dobri), do sploh nekih posebnih grafičnih pogonov. Skratka, zelo podroben test!
Kartica je v zapeljivi modri barvi in ima že serijsko montiranega Blue Orb-a. Na njej je še 64MB visokokakovostnega pomnilnika. Zaključek: kartica je dobila Editors choice naslov. Članek si oglejte tu. Priporočam!

9 komentarjev

Hercules Prophet 3

t - break - Znani izdelovalec grafičnih kartic Hercules je dal svojo zadnjo, Prophet 3, v test na tbreak. Kartica je bazirana na GeForce 3 čipu in podpira DirectX 8.0. Kot je značilno za Hercules, je v coolski modri barvi (slin!). Na njej pa je, kot dodatek za nas navijače, Blue orb (na samo slin, ampak njam!). Fantje so pripravili celoten test kartice in jo preizkusili v veliko programih in igrah. Ne samo to, poglobili so se tudi v različne vrste tehnologij, ki jih GeForce 3 ponuja in jih, veliko bolj zanimivo kot drugi, analizirali. Med branjem članka me niti enkrat ni zamikalo, da bi kakšno stran preskočil. Kot opombo naj dodam, da je kartica v 3D Mark 2000, v ločljivosti 1024x768x32 dosegla 8560 točk. Kartica naj bi predvidoma izšla 6. aprila.

16 komentarjev

GeForce3

več strani - 27. februar je za nami in Nvidia je uradno predstavila GeForce3, naslednik znanega GeForce2 grafičnega procesorja. Ta dan so čakali (ali se ga bali) skoraj vsi računalničarji, in sedaj je za nami. Kaj se je zgodilo? Po pravici povedano nič posebnega . Pojavila se je množica bolj ali manj informativnih člankov in celotne kopice vam ne nameravam posredovati. Namesto tega bom priporočal dva. Če vas zanima teorija in tehnologije, ki so v uporabi pri GeForcu3, potem si oglejte to 5 stransko analizo na HardOCPju, če pa vas zanima praksa, pa se odpravite na ruski Digit-Life in si oglejte neverjetno obširen in temeljit primerjalni test GeForce3 kartic. Nuff said!

9 komentarjev

Nadaljevanje Prophet III sage

vir: Riva3D
Riva3D - Kot verjetno že veste, se je na internetu pojavilo nekaj slikic in podatkov o Herculesovem 3D Prophetu III, ki bi naj bil zasnovan na GeForce 3 (NV20) čipu. Šlo je za neko trgovino, ki je objavilo prvo slikico Prophet III škatle in nekaj podatkov o kartici, seveda pa Nvidia česa takšnega ni mogla trpeti in je podjetje urno prisilila, da je ponudbo in informacije umaknilo. Kakorkoli, informacije so se sedaj pojavilo v neki neznani švicarski trgovini. Očitno bo poleg "navadne" GeForce3 kartice s 64MB pomnilnika na voljo tudi "Ultra" kartica s 128MB 500MHz DDR pomnilnika. Seveda tukaj ne gre za kakšne uradne informacije in za kaj več bo potrebno počakati, toda prav lahko se zna zgoditi, da...

6 komentarjev

Prvi testi MX DDR kartic

HardwareGame - Končno so se pojavili prvi zanesljivi ( poudarek na zanesljivi [;)]) testi GeForce2 MX DDR kartic. Kot je bilo za pričakovati, gre za Creativovo kartico. Torej, kako se stvar obnese? Najbolje bo, če si kar sami ogledate HardwareGameov test ( ekhm, glejte slikice, teksta itak ne boste razumeli [:P]), zadeva pa vsekakor ni kakšen rojen zmagovalec. Mogoče se bo to spremenilo s primerki drugih proizvajalcev, saj je Creative na svojih karticah uporabil zelo poceni in počasen DDR pomnilnik, ki deluje pri 143MHz. Takšno odločitev seveda opravičujejo z zelo ugodno ceno, ki bo zagotovo pritegnila marsikaterega uporabnika ( tako, kot so to storile RIve M64 [;(]). Moj nasve bi zaenkrat bil, da se raje držite navadnih SDR kartic in počakate na konkurenco Creativu ( še posebej veliko si obetam od Herculesa ).

0 komentarjev