»

Toshibin prenosnik s tremi grafičnimi karticami

Neowin - Časi, ko so bili prenosni računalniki izrazito neprimerni za igranje iger, se poslavljajo, saj so proizvajalci ugotovili, da več grafičnih kartic porabi več energije samo, če so vključene. Tako ni nobene ovire, da ne bi imeli v računalniku močne in skromne kartice hkrati, pri čemer bi prvo uporabljali doma, slednjo pa na poti. Tak sistem ima recimo Applov Macbook Pro, dobila pa ga je tudi Toshiba.

Toshiba Quosmio X305-Q708 je nov prenosni računalnik, ki nezvenečemu imenu navkljub ponuja pravo razkošje. Poleg vgrajenega GeForcea 9400M ima še dve GeForcea 9800M GTS, Intelov Core 2 Extreme QX9300 z 2,56 GHz, 4 GB PC3-8500 DDR3 pomnilnika, 128 GB velik SSD-disk in 320 GB velikega klasičenega. Cena: primite se za...

15 komentarjev

Dodatek k članku "Ti4200@Ti4600"

Slo-Tech - Ker sem takoj po objavi članka dobil en manjši kupček e-mailov, v katerih me uporabniki sprašujete, kako in s katerim programom sem svojo grafično kartico navil in kako bi lahko to izvedli tudi vi, sem napisal še krajši vodič o tem, kako preko gonilnikov naviti vašega GeForcea (kateregakoli) in kako se izogniti omejitvi višine nastavljanja frekvence. Dodatek najdete na koncu članka.

0 komentarjev

NV30 tudi uradno poimenovan

X-Bit Labs - Najnovejši nVidiin grafični procesor, naslednik GeForcea 4, kodno poimenovan NV30, je končno dobil tudi marketinško ime. Po poročanju X-Bit Labs se bo nov procesor imenoval GeForceFX. Kaj tisti FX pomeni, pa verjetno ni jasno nikomur, razen nVidiinemu marketniškemu oddelku. Spomnimo še samo, da bo GeForceFX uradno predstavljen v ponedeljek na Comdexu. Dodatne informacije ter originalno novico najdete na tem naslovu.

8 komentarjev

Nasvidenje, GeForce...

HardOCP - Na predstavitvi GeForcea 4 je nVidiin CEO potrdil govorice, da GeForcea5 ne bo. Ne samo imena, tudi tehnologija, ki je v GeForceih, se bo poslovila. Tako da pričakujte v naslednji generaciji NvIdiinih kartic (NV 30 čip) nove tehnologije, najbrž tudi tiste, ki jih je razvil/razvija bivši 3Dfx team.

5 komentarjev

Ko ni časa, ali pa se nam preprosto ne da...

Slo-Tech - ...nam priskoči na pomoč tale programčič. Če ste že bili kdaj v situaciji, ko ste iz določene strani želeli skopirati veliko količino slik vašega priljubljenega filma, igralke (tenisačice?), ali koga drugega, potem veste, da je klikanje po slikah sem in tja nadležno in zoprno opravilo. Le zakaj ne bi medtem ko uživate v hladni (ali topli) pijači s prijatelji za vas slike shranil program Express WebPicture. Posebnost tega programa je, da na zelo enostaven način brez našega truda posname za nas iz interneta večjo količino slik. Vpišemo samo url (npr. http://www.slo-tech.com) in vse kar moramo storiti je le še to, da se za nekaj časa odpravimo na "lepše", medtem pa bo program skopiral vse slike ki se nahajajo na dotičnem url-ju v naš računalnik. Preprosto in hitro. Klik!!

4 komentarji

Navijanje GeForcea 3

VR - Zone - Kombinacije različnih procesorjev in različnih grafičnih kartic znajo biti zelo zanimive. Pri Vr-Zoneu so se malo poigrali z navijanjem in testiranjem GeForcea 3 v družbi z različnimi procesorji. S Thunderbirdom in matično ploščo z Viinim KT133A veznim čipovjem se je GeForcea dalo naviti na 230/525 (prva je frekvenca čipa, druga pa frekvenca pomnilnika - obe v MHz). Z drugim Viinim čipovjem, KT266, so bili rezultati že boljši 230/540. Zanimivo pa postane navijanje v družbi z na 1.68 Ghz navitim 1.4 GHz Pentiumom 4. S to konfiguracijo se je GeForce dobro počutil tudi pri 240/545, čeprav so bile napetosti pri vseh treh sistemih enake. Sicer pa se GeForce 3 z Pentiumom 4 zelo dobro obnese v 3D Marku 2001, kjer je dosegel v prednastavljenem (default) testu 6716 točk. Če vas zanimajo slike, si jih oglejte tukaj, za primerjavo rezultatov poglejte tukaj, slike Leadtekove kartice pa so tukaj.

0 komentarjev

Rentgenski posnetek GeForcea 3

Case Junkiez - Kaj vse se ljudje (sklepam, da Američani) spomnejo. Slikati novo grafično kartico pod rentgenom... hja, le zakaj pa ne?! No, če vas slika zanima si jo le oglejte, a ne bodite razočarani, če ne bo dosegla vaših pričakovanj, saj je (moje mnenje) težko posneti notranjost vsakega čipa, če le-ti niso vedno pod enako debelim hladilnikom. So pa zelo zanimivi podatki. Ali morda kdo ve, da se za rentgensko slikanje uporablja napetost 90.000 voltov? Za to novico je zaslužen Andrej Cenčič.

11 komentarjev