»

Intervju: Robert Farazin - DoubleRecall

Hekovnik - V tokratnem intervjuju s podjetnikom bomo v Hekovniku gostili direktorja in soustanovitelja podjetja DoubleRecall, Roberta Farazina, ki je v preteklem letu, kot prvo Slovensko podjetje vstopilo v YCombinator, prestižni inkubator v Silicijevi dolini. Že takrat so pridobili investicijo inkubatorja in Yurija v skupnem znesku več kot $160.000. V preteklem mesecu pa so pridobili še semensko investicijo v višini 1,6M $.

Intervju bo potekal v četrtek, 29.3.2012 ob 18:30 v Čajnici Hekovnika.

Robert nam bo pojasnil, kako je iz Slovenije prodreti v Silicijevo dolino, kaj se je v enem letu naučil in...

109 komentarjev

Nokia se spogleduje z Microsoftom

Nokiina strojna oprema z Microsoftovim svežim operacijskim sistemom - nebeška zveza?

vir: engadget
engadget - Pred današnjim finančnim dogodkom, ki ga Nokia pripravlja v Londonu ter kjer bo razkrila nekaj več o svoji bodoči strategiji, se vedno več govori o prihajajoči navezi z Microsoftom. Glede na Bloomberg neimenovani viri poročajo, da naj bi bil Stephen Elop, izvršni direktor Nokie, v pogovorih s svojima vrstnikoma pri Microsoftu in Googlu, Stevom Ballmerjem in Ericom Schmidtom. Pogovori s prvim naj bi bili bolj uspešni, kar nakazuje tudi šaljiv tweet Vica Gudontre, člana Googlove ekipe za Android. Zamenjava platforme z lastnega Symbiana naj bi bila povezana še z večjo prevetritvijo vodilnih mož pri Nokii, saj naj bi kar nekaj...

36 komentarjev

V Kiberpipi v tem tednu

Utrinek s festivala Haip 08 v Kiberpipi

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V tem tednu se bodo v Kiberpipi na Kersnikovi 6 odvila tri predavanja. Na torkovem Pipinem odprtem terminu bo na sporedu drugo predavanje iz sklopa Vidiki in ravni virtualizacije - računalnikov, posameznikov, družb, ki se odvijajo v letošnji sezoni programa Kiberpipine art sekcije. Paule Ečimović bo govoril o subjektu v virtualnem prostoru - o avatarju kot virtualnem fenomenu, ki temelji na...

0 komentarjev

V Kiberpipi v martinovem tednu

Firefoxovo vino

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - Kako so sestavljeni mikrokontrolerji? Kako mikrokontroler priklopimo in kaj potrebujemo za programiranje? Kako se jih sploh programira? Vse to in še več bo vse, ki se s tem še niste spopadli, a bi se želeli, naučil Jan Volk na torkovem Pipinem odprtem terminu.

V sredo vas na Spletne urice in martinovanje vabi lisica. Da, ta večer bo posvečen obeležitvi in praznovanju 5. rojstnega dne brskalnika Firefox. Začeli bomo s 5-minutnimi predavanji:
  • Matjaž Horvat: Prvih 5 let Firefoxa.
  • Brian King: Prihodnost Firefoxa.
  • Natan Nikolič: Mozilla Labs Design Challenge - Reinventing Tabs in the Browser.
  • Boštjan Špetič: Ubiquity je kul.

Po 4*5 = 20 minutah pa nadaljevali na enega izmed naslednjih 5 načinov: s kozarcem vina v roki, ob...

4 komentarji

VIP - Večer za inovativne in podjetne: Japec Jakopin, Seaway

Kiberpipa -

V letošnji sezoni se ponovno vračajo VIP - Večeri za inovativne in podjetne, ki jih organizirata LUI - Ljubljanski univerzitetni inkubator, in Kiberpipa. Potekali bodo enkrat mesečno, vsak drugi četrtek v mesecu (januarja 2009 izjemoma tretji četrtek) v Kiberpipi na Kersnikovi 6 na v večernih urah. Kot se za VIP spodobi, bomo tudi letos gostili zanimive goste - uspešne inovativne podjetnike, ki bodo z nami delili svoja znanja in izkušnje na svoji poti do uspeha.



Dobimo se v četrtek, 9. oktobra 2008 ob 19. uri! Prvi VIP večer bo s svojo prisotnostjo počastil Japec Jakopin, bivši profesor ljubljanske Medicinske fakultete, snovalec bark in soustanovitelj uspešnega slovenskega podjetja Seaway. Svojo uspešno podjetniško kariero je Japec od samega začetka delil z mlajšim bratom Jernejem. Skupaj sta leta 1983 najprej ustanovila studio J&J design za načrtovanje plovil, leta 1989 pa še podjetje Seaway. Leta 1995 sta bila brata Jakopin izbrana za nagrado Podjetnik leta, leta 2007 pa sta...

9 komentarjev

Ta teden v Kiberpipi

Kiberpipa - V torek Pipinem odprtem terminu ob 19h bo Dejan Sakelšak, večletni član Kiberpipe, programer pri podjetju Marand, razvijalec implementacije ICQ protokola projekta JimmyIM in Linux fanatik razložil idejo Gstreamer-ja in kako je zasnovan, podal pregled osnovnih "vstavkov" in z njimi sestavil prvi ukaz, ki bo opravljal neko nalogo.

Na sredinih Spletnih uricah bo Miha Hribar iz podjetja Dhimahi predstavil jQuery, ki se v poplavi vseh JavaScript knjižnic, ki obljubljajo vse in še več, počasi prebija v ospredje. Govora bo na splošno o knjižnici, njenih prednostih in slabostih, z manjšim presenečenjem za konec. In slogan? "Write less, Do more".

In še vesela novica za navdušence nad V.I.P. večeri in tiste, ki ste jih spremljali že prejšnjo sezono - Večeri za inovativne in podjetne, ki potekajo v sodelovanju med Kiberpipo in Ljubljanskim univerzitetnim inkubatorjem, so ponovno tu. Prvi V.I.P. bo ta četrtek, z nami pa bo Rok Uršič, direktor in ustanovitelj podjetja Instrumentation...

0 komentarjev

Večer za inovativne in podjetne: Erazem B. Pintar

Slo-Tech - Vabimo vas na tretji Večer za inovativne in podjetne, ki se bo odvijal v četrtek, 23. novembra, ob 19.00 v Kiberpipi.

Tokratni gost bo Erazem B. Pintar, uspešen podjetnik, poslovnež, glasbenik in televizijski voditelj.

Najprej je na sporedu enourno predavanje z možnostjo vprašanj iz publike - ne glede na področje, nato pa sledi animirano druženje z izmenjavo mnenj, izkušenj in širjenjem kroga poznanstev (ob pijači seveda).

Prijave so obvezne na elektronsko pošto blaz.kos@gmail.com do enega dneva pred izvedbo dogodka! Število mest je omejeno! Več podrobnosti v celostnem vabilu.

2 komentarja

Večer za inovativne in podjetne: Kristjan Pečanac

Slo-Tech - Kiberpipa skupaj z Ljubljanskim univerzitetnim inkubatorjem pripravlja serijo večerov namenjenih vsem tistim, ki se spogledujejo s podjetništvom novih tehnologij.

Drugi večer bo naš gost Kristjan Pečanac - vizionar, ki je pridobil 2 mio $ investicije tveganega kapitala!

Tokratni VIP bo potekal v obliki predavanja z naslovom "Pot na NASDAQ", seveda z možnostjo vprašanj iz publike. Odvijal se bo v četrtek, 9. novembra ob 19.00 v Kiberpipi, na Kersnikovi 4.

Več podrobnosti o načinu prijave (ki je zaradi omejenega števila mest obvezna) in konkretnih temah predavanja lahko najdete tu.

14 komentarjev

Večer za Inovativne in Podjetne: Andrej Nabergoj

Slo-Tech - Kiberpipa skupaj z Ljubljanskim univerzitetnim inkubatorjem v novi sezoni pripravlja serijo večerov namenjenih vsem tistim, ki se spogledujejo s podjetništvom novih tehnologij.

Prvi večer z gostovanjem odpira Andrej Nabergoj, soustanovitelj in direktor Parsek d.o.o. in predsednik združenja mladih poslovnežev YES. Andrej trenutno ustanavlja podjetje v Silicijevi dolini s področja analize socialnih omrežij in pa podjetje v Evropi s področja semantičnih mrež.

Prvi V.I.P. večer se bo odvijal v četrtek, 26. oktobra v Kiberpipi, na Kersnikovi 4, s pričetkom ob 19 uri. Enorunem vodenem pogovoru z gostom, z možnostjo vprašanj iz publike, sledi animirano druženje z izmenjavo mnenj, izkušenj in širjenjem kroga poznanstev (ob pijači seveda). V.I.P. se bodo odvijali vsakih 14 dni.

Udeležba je brezplačna, a število mest je strogo omejeno zato se je potrebno na dogodek prijaviti! Več informacij na Kiberpipini strani...

5 komentarjev