»

Nvidia predstavila GeForce 8800 GTX in GTS

GeForce 8800 GTX

Nvidia - Nvidia je predstavila prvi grafični kartici nove generacije, na jedru G80 temelječi GeForce 8800 GTX in GTS, ki obe podpirata DirectX 10. Jedro prve tiktaka pri frekvenci 575 MHZ, medtem ko znaša takt jedra modela GTS 500 MHz. Prvi je opremljen s 768 MB pomnilnika s frekvenco 900 MHz, drugi ga premore 620 MB, s frekvenco 800 MHz, v obeh primerih pa gre za GDDR3 pomnilnik.



Pojavili so se tudi prvi uradni testi omenjenih grafičnih kartic, ogledate si jih lahko na Tech Report-u, Computerbase, Guru3D in Tom's Hardware, v katerih si lahko preberete vse o specifikacijah in novostih, ki jih novi kartici prinašata. Za novi kartici bo potrebno odšteti 599 za različico GTX, oziroma 449 ameriških dolarjev za različico GTS . Slednja je že na...

47 komentarjev

Težave GeForce 8800 GTX

VR - Zone - VR-Zone poroča o težavah nVidiine prihajajoče grafične kartice GeForce 8800 GTX, ki naj bi jih povzročil upor, ki nadzoruje menjavanje 2D in 3D frekvence. Sprva so poročali tudi o možnosti prestavitve datuma uradne predstavitve, vendar zaenkrat ni nobene informacije o tem. Poleg tega je nVidia že vpoklicala vse GeForce 8800 GTX in bo opravila zamenjavo uporov. Kot so dodali na VR-Zone, naj bi omenjene težave imele le nekatere grafične kartice določenega proizvajalca, vendar so zaradi previdnosti vsi proizvajalci grafičnih kartic vpoklicali svoje 8800 GTX-e. Grafične kartice GeForce 8800 GTS naj ne bi imele omenjenih težav.

Več na VR-Zone.

7 komentarjev

Hiter test nVidia GeForce 8800 GTX

Slo-Tech - Nova generacija grafičnih kartic iz nVidiinih tovarn bo predvidoma lansirana prihodnji teden, na DailyTech-u pa jim je uspelo že zdaj dobiti primerek G80 za kratek test. Kartica je opremljena s 768 megabajti spomina in 384-bitnim spominskim vodilom, na njej pa med drugim lahko poleg ogromnega hlajenja najdemo tudi dva mostiča za SLI povezavo. Teste je zelo uspešno prestala, saj je dosegla 60-90 odstotkov boljše rezultate od trenutno najhitrejše konkurence, ATi-jevega Radeon-a X1950 XTX, pri čemer tudi ni porabila dosti več električne energije, vseeno pa bi se glede na priporočila naj novo zver sparilo z vsaj 450-vatnim napajalnikom. Bolj izčrpne članke pričakujte naslednji teden, danes pa uživajte v tem, kar se zaenkrat dobi.

235 komentarjev

Prve slike prototipa GeForce 8800 (G80)

Domnevna GeForce 8800

vir: X-Bit Labs
X-Bit Labs - Na kitajski strani itbbs.pconline.com.cn so se pojavile slike, na katerih naj bi bil prikazan prototip nVidiine grafične kartice naslednje generacije, opremljene s čipom G80. Pri X-bit labs ocenjujejo, da je grafična kartica na slikah videti približno tako velika kot GeForce 7900 GX2, kar pomeni, da je ne bo možno namestiti v manjša ohišja, iz slike pa je tudi razvidno, da hladilni sistem privzeto omogoča vodno hlajenje, kar namiguje na precejšnjo energijsko požrešnost. Na kartici naj bi poleg procesorja G80 počival še 1 GiB GDDR4 pomnilnika.

Več slik in informacij lahko najdete v izvorni novici ali pa na Inquirerju.


Vsekakor je rdeča nit novice beseda domnevno.

62 komentarjev

Tyan Tachyon G9700 Pro

X-Bit Labs - Tyan -- tajvansko podjetje, ki je znano po svojih matičnih ploščah -- je nedavno izdalo svojo verzijo ATI-jevega Radeona 9700 Pro. Že na pogled izgleda dokaj dobro, predvsem zaradi svojega kar velikega hladilnega sistema. Ta Tyanov produkt so si ogledali na X-bit Labs; za razliko od pravih ATI-jevih modelov ima z rebri prekrit tudi pomnilnik. S takim hladilnim sistemom bo pripravljen tudi na delovanje pri višjih hitrostih od privzetih (beri: navijanje [:D]). Opravili so nekaj testov kartico tudi navili. Za primerjavo so dodali še Sapphirejev model. Rezultati so zanimivi, zato -- klik!

2 komentarja