»

Dva sistema na eni plošči

Hibridi prihajajo tudi v računalniško industrijo

vir: Tweak Town
Tweak Town - Dandanes je nadvse moderno govoriti o varčevanju s kakršnimikoli oblikami energije in biti zelen. Za ta namen so nadvse primerni sistemi, ki uporabljajo procesorje Intel Atom, saj porabijo izredno malo energije, a še vedno omogočajo osnovno brskanje po spletu. Zmogljivost procesorja se še poveča v kombinaciji z nVidiinim veznim čipovjem, s katerim tvorita platformo Ion. A tudi ta še vedno ni dovolj zmogljiva za igranje igric.

Pri DFIju so se zato odločili dopolniti običajen igračarski sistem z manj požrešnim sistemom za vsakodnevno rabo, osnovanem na platformi Ion. DFI Hybrid P45-ION-T2A2 je plošča, ki je sicer polne ATX velikosti, a za zmogljivejši sistem, ki podpira procesorje za ležišče LGA-775 in uporablja vezno čipovje P45, ponuja le...

44 komentarjev

DFI pripravlja naslednika LANPartya za Intel

DFI P35-T2R

The inquirer - Dobro znane serije mamaplat DFI LANParty ni potrebno posebej predstavljati, saj jih poznamo zaradi ogromnega navijalskega potenciala.

Sedaj prihaja naslednik znan kot P35-T2R, ki bi znal zasesti prestol. Prve ocene navijalskih sposobnosti obetajo ogromno, predvsem na račun dviga frekvence FSB-ja. Takoj, ko bo hladilni sistem z vročimi cevkami končan, gre plošča v proizvodnjo.

Izvorna novica.

16 komentarjev

Slike DFI LANParty UT RD600-T2R/G

DFI LANParty UT RD600-T2R/G

Daily Tech - Na Daily Tech-u so objavili slike prihajajoče DFI-jeve matične plošče za Intelove procesorje s podnožjem LGA-775, DFI LANParty UT RD600-T2R/G, ki temelji na ATI-jevem veznem naboru RD600. S slik je razvidno, da ima matična plošča tri PCIe 16x reže, od katerih naj bi ena zmogla le štirikratno hitrost.

Kupcem naj bi bila matična plošča na voljo v prihodnjih dveh mescih, o njeni ceni zaenkrat ni še konkretnega podatka, naj bi pa se gibala okrog dvesto ameriških dolarjev.

Več o tem na Daily Tech-u.

17 komentarjev

DFI ostaja na trgu matičnih plošč

DigiTimes - DFI je zanikal govorice o svojem umiku s trga matičnih plošč za osebne računalnike v četrtem četrtletju letošnjega leta. Pojavile so se namreč govorice o tem, da naj bi DFI presedlal v segment industrijskih računalnikov. DFI je vzpostavil tesno sodelovanje tako z ATI-jem kot nVidio na področju veznih naborov in izdeluje high end matične plošče, namenjene predvsem navijalcem. Zaradi tega govorice o njegovem umiku ne držijo, dodajajo pri DFI-ju.

Več o tem v izvirni novici na DigiTimesu, kjer si lahko ogledate tudi DFI-jeve poslovne rezultate.

1 komentar

RD600 le na DFI matičnih ploščah?

Slo-Tech - Po informacijah na Daily Tech-u naj bi tajvanski proizvajalci matičnih plošč podlegli Intelovim pritiskom in bo tako le DFI izdelal matično ploščo s prihajajočim ATI-jevim veznim naborom RD600, od katerega obetajo veliko predvsem navijalci. Glavni razlog v Intelovem nasprotovanju omenjenemu veznemu naboru je verjetno nedavni AMD-jev prevzem ATI-ja. RD600 naj bi svojo uradno predstavitev doživel prihodnji mesec. Več o tem na Daily Tech-u.

Poleg tega naj bi DFI preklical izdelavo matične plošče temeljoče na nVidiinem veznem naboru nF590 Intel Edition C19. Razlog za to naj bi bil v slabih navijalskih zmožnostih omenjenega veznega nabora. Namesto le-tega naj bi DFI kupcem konec letošnjega leta matično ploščo z nVidiinim veznim naborom 590 SLI Intel Edition C55. Več o tem na PC Modding Malaysia.

3 komentarji

DFI Lanparty nForce 590 SLI Intel Edition - prve slike

vir: Hexus
Hexus - Prihaja najnovejša članica Lanparty serije. O navijalskih sposobnostih celotne serije ni vredno (upam da) izgubljati besed, omeniti pa velja, da bo ta plošča popolnoma podpirala procesorje Conroe. Razpored komponent je rahlo nekonvencionalen, pravzaprav standarden. Pomnilniške reže so torej na desnem robu matične plošče in ne levo od podnožja procesorja, kakor so bile razporejene pri Expert verziji nForce 4 ter pri RD580 plošči.



Še ena posebnost je digitalni PWM krmilnik, ki ne zahteva uporabe kondenzatorjev za napajanje procesorja. Zaradi tega je okrog podnožja veliko prostora, malce moti le bližina severnega veznega čipa. Plošča je standardne črne barve...

40 komentarjev

ATI SB600 južni most maja?

Slo-Tech - Po tem ko je nVidia ustavila dobavo južnih mostov M1575 in M1573, ki jih je ATI uporabljal v kombinaciji s svojimi severnimi mostovi, in zaradi obilice težav s svojimi SB450, je bil primoran v razvoj novega čipa, poimenovanega SB600. Ta bo uradno predstavljen maja letos. Omenjeni čip bo delal družbo prihajajočim ATI-jevim severnim mostovom RS600 in RS690 ter RD600 in RC690, predstavljenim predvidoma junija.

Več o novem kosu silicija lahko preberete v izvorni novici na Reg Hardware.

1 komentar

Narobe skuter

Slo-Tech - Na današnji dan se je poleg male slovenske Vege (jok!) na svetu pojavilo še nekaj bolj zanimivega. Če je slučajno kdo kaj spremljal - zadeva se je sprva imenovala IT, potem pa Ginger. Na Time-u so objavili kako zadeva izgleda.
Na kratko je pa stvar taka: Vzemite scooter, in njegovi dve kolesi postavite vzporedno. In potem seveda padeš na nos ali pa na rit - kajne? Pa ne gre, ker ima stroj vgrajene senzorje, ki zelo hitro reagirajo in te ustavijo, tako da niti s precejšnjim talentom ne moreš nikamor pasti. Poleg tega se senzorji zagotovo uporabijo tudi za hranjenje energije iz zaviranja (kinetični buffer). Kako deluje pogon - ne vem. Ker članek navaja "Not only does it have no brakes, it also has no engine, no throttle, no gearshift and no steering wheel". Težko verjamem. Krmili se ga z nagibanjem in vrtenjem krmila. Menda je narejeno redundančno, tako da lahko kaj odpove, pa bo še vedno delalo.

Specifikacije:
hitrost: 8km/h .. 27km/h (odvisno od nastavitev)
doseg: 27km (ravnina -...

6 komentarjev