»

Samsungova prototipna LCD televizija z nanocevkami

CNet - Na Samsungovem inštitutu napredene tehnologije - SAIT so izdelali zaenkrat še 15 palčni prototipni LCD televizor, ki za osvetljevanje uporablja ogljikove nanocevke. V takšnem zaslonu na tisoče nanocevk izstreljuje elektrone na fosforiziran ekran in tako osvetljuje zaslon. T.i. FED - field-emitter display tehnologija je v osnovi podobna stari dobri CRT. Podobno rešitev razvijata tudi Toshiba in Canon (SED - surface-conduction electron-emitter displays).

Prednost nove tehnologije je še dodatno znižanje cen velikih LCD zaslonov, saj skoraj polovice cene 40 palčnega zaslona predstavlja prav osvetljevanje. Proizvajalci zato poskušajo znižati ta strošek na različne načine: LED, laserji, SED... o katerih smo že poročali.

19 komentarjev

Prvi prototip laserskega televizorja

Slo-Tech - Avstralsko podjetje Arasor International je z ameriškim partnerjem Novalux-om v Sydneyu 10. oktobra predstavilo prvi primerek Laser TV-ja, ki je bil izdelan pri Mitsubishi-ju in bi naj predstavljal novo generacijo televizorjev z nizko ceno in kvalitetno sliko.

Nov način prikazovanja temelji na laserskih žarkih rdeče, zelene in modre barve, ki so projicirani na zaslon velikosti 40 in več palcev. Podjetji poročata, da je naprava zmožna prikazati večji del barvnega spektra, je lažja, cenejša in troši manj elektrike kot današnji LCD-ji in plazma TV-ji.

Samsung in Mitsubishi bi naj začela množično proizvodnjo ob koncu leta 2007.

Oglejte si še:

59 komentarjev

Adobe Acrobat 7.0

Google News - Adobe je predstavil novo različico pribljubljenega orodja za ustvarjanje prenosljivih dokumentov PDF, Adobe Acrobat 7.0. Kmalu lahko pričakujemo tudi izid bolj priljubljenega Readerja 7.0, ki ima že pol milijarde uporabnikov in ki bo prvič omogočal manjše spremembe dokumentov PDF, če bo avtor v to privolil. Adobe Acrobat 7.0 Professional, ki naj bi izšel ob koncu leta, bo predvidoma stal okoli 450 ameriških dolarjev.

21 komentarjev

Odkrili prvi virus na mobilnikih

News.com.au - Iz antivirusne programske hiše Kaspersky sporočajo, da so identificirali prvi virus, ki napada mobilne telefone in se širi po operacijskih sistemih Symbian (uporabljen v mobitelih Nokia) preko modrega zoba. Imenuje Cabir, vse kar naredi pa je, da na pozdravnem zaslonu izpiše beseda Caribe in se nato razpošlje na vse dosegljive telefone, ki ustrezajo zgoraj naštetim standardom. Zdravila ta trenutek še ni.

Odštevanje do prvega antivirusnega programa za mobilnike se je začelo ...

15 komentarjev