»

Hercules ne bo proizvajal GeForce 4 kartic

Guru 3D - Hercules, eden izmed največjih in najbolj uglednih proizvajalcev grafičnih kartic, se je presenetljivo odločil, da ne bo proizvajal kartic, ki bodo bazirale na čipu GeForce 4. Uradni odgovor podjetja Guillemot, ki je lastnik Herculesa, se glasi, da so si izbrali kanadsko podjetje ATI in da to zadostuje njihovim potrebam. Je kriva Nvidia? Malo verjetno, saj so se že pred časom pojavljale novice, da sta se Hercules in Nvidia resno sprla in da Hercules zato ne bo deležen čipov GeForce 3. No, čipe GeForce 3 smo vseeno dočakali na Herculesovih karticah. Je mogoče problem v samih čipih GeForce 4? Ne vem, vendar vam lahko namignem, da naši bralci nad novim čipom po komentarjih sodeč zagotovo niso ravno navdušeni. Skratka škoda, da je Hercules dal košarico Nvidii, saj so znali narediti zares dobre kartice na čipih tega podjetja.

7 komentarjev

Podpora 3dfx karticam

Petition online - Po Nvidiinem nakupu 3dfx-a smo lastniki 3dfx-ovih (ja, tudi jaz imam 3dfx kartico ) kartic ostali brez podpore matičnega podjetja. Stanje se utegne spremeniti, saj so pri Petition Online spisali peticijo, ki naj bi lastnikom 3dfx-a omogočala dostop do vedno svežih gonilnikov, ki bi jih pisala druga podjetja (x3dfx inc. in Scitech Software Inc.). Izkažite svojo podporo.

0 komentarjev

Nvidia zakjlučila nakup 3dfxa

več strani - Vse se je začelo z Nvidinem čipom GeForce in njegovim naslednikom GeForcom 2 v vseh možnih verzijah. Ta dva čipa sta Nvidi prinesla dovolj dobička, da je lahko 15. decembra začela z nakupom svojega, nekoč največjega rivala 3dfxa. Nakup je v gotovini stal 55 milijonov dolarjev in se je po vseh formalnostih zaključil predvčerajšnim, 19. aprila. To je bilo, kaj pa bo v prihodnosti z vojno med proizvajalci grafičnih čipovij, pa bomo še videli. Zaenkrat so v igri Nvidia, STM, ATi in pogojno Matrox.

7 komentarjev

Ali bo Creative predstavil VSA-100 kartice?

Savage News - Na Savage News lahko zasledite zanimivo novico. Menda izhaja iz precej zanesljivih virov in tudi logika za njo ni tako napačna, vseeno pa se sliši malce neverjetno. Creative naj bi namreč kmalu začel proizvajati kartice z VSA-100 čipi, tako Voodooje4 kot Voodooje5. Te kartice bi naj bile proizvedene v 3DFXovi mehiški tovarni, gonilnike za njih pa naj bi razvijala Creative in PowerColor. Vse skupaj dejansko ima smisel, saj je Nvidia z nakupom 3DFXa verjetno dobila ogromne zaloge VSA-100 čipov in je to edini način, da se jih znebijo. Več informacij naj bi bilo na voljo okoli maja.

2 komentarja

Nvidia objavila detajle v zvezi z GeForcom3

BBspot - Povsem nepričakovano je danes Nvidia odprla svojo dolgo zaprta usta in razkrila kar nekaj sočnih podrobnosti o njihovih prihodnjih produktih. Čeprav smo pričakovali nasprotno, je nakup 3DFXa še kako vplival na njihov razvoj. Ime najmočnejšega predstavnika nove generacije bo Voodoo GeForce3 Ultra GTS/MX Banshee 3000 Quadro. Šlo bo za napumpano verzijo navadne kartice, ki ji bo ime Voodoo GeForce3 Ultra GST/MX Banshee 2000. Kartica bo vsebovala vgrajen HDTV dekoder, do 2GB DDR RAMa, integriranih RAMDAC (wow!), 32 bitne barve in T&L enoto. Quake3 timedemo v resoluciji 640x480 naj bi pri 98% populacije povzročil epileptične napade, za ostala 2% pa bo mogoče v sistem priklopiti še en Voodoo GeForce3 Ultra GTS/MX Banshee 2000 v SLI povezavi, za kar bo po vsej verjetnosti potreben 500W napajalnik. Nove kartice bodo na voljo že v prvem četrtletju tega leta, več informacij pa dobite tukaj. LOL .

16 komentarjev