»

Po podatkih prodajalcev umre 30% Xboxov

Gizmodo - Lastnike konzol Xbox360 ob neobičajnem obnašanju njihove škatle pogosto skrbi, da bo šla rakom žvižgat. Nezanesljivost Microsoftovega izdelka postaja pregovorna in zlobni rdeči obroč, ki oznanja smrt, strah vsakega igričarja. Po Microsoftovih podatkih naj bi iz takšnih in drugačnih razlogov predčasno umrlo pet odstotkov konzol, kar je dokaj sprejemljiva številka. A distributerji in prodajalci se ne strinjajo, nedavno je namreč prišlo na dan, da naj bi se glede na njihove analize pokvarilo kar 30% Xboxov. Ali jim gre verjeti, bomo najbrž izvedeli v prihodnjih dneh, če se bodo Redmondovci opogumili in podali izjave za javost.

Izvorna novica.

21 komentarjev

Prvi HD-DVD film na BitTorrentu

Ars Technica - HD-DVD predvajalniki so trenutno zelo redka vrsta, še posebej modeli za vgradnjo v osebne računalnike. Zaradi astronomskih cen si mnogi še nekaj časa ne nameravajo kupiti tovrstne naprave, tisti, ki pa so z njimi že opremljeni, pa so večinoma z malo hekanja usposobili enote, izvorno namenjene Xboxu 360. Navsezadnje je tako ali tako na voljo zgolj peščica filmov, kljub vsemu pa nobeno od naštetih dejstev ne omejuje...

93 komentarjev

Novosti s sveta konzol

vir: Kotaku
Kotaku - Ker konec tega meseca izideta Sony PlayStation 3 in Nintendo Wii, je internet poln različnih mini-testov, predpregledov, govoric in ostalih običajnih stvari, povezani z izidom pomembne novosti. Na strani Kotaku si lahko tako za začetek ogledate, kako izgleda razpakiran PS3 (da, dejansko je v škatli osem kablov).Kljub mamljivim Blu-ray ploščkom, ki jih lahko najdete na fotografijah, zaenkrat niso smeli pokazati dosti več, pripravili pa so tudi nekaj za privržence nasprotnega tabora - kar 7 ur so sezabavali z Wii-jem, natančneje z igro Zelda: Twilight princess.Opisovalec komentira, da je nanj naredila mešane vtise, najbolj pa ga je zmotilo dejstvo, da uporaba Wiimotea (kot pravijo...

2 komentarja

Nizki udarci Sony-ja

Kotaku - Včeraj smo poročali o Microsoftovi napovedi, da bomo videli HD-DVD predvajalnik za Xbox360 že novembra, sedaj pa se je na izjavo odzval tudi Sony. Ker jim gre z njihovo prihajajočo IgralnoPostajo 3 že krepko za nohte (ne bom še enkrat omenjal vseh višanj cen ter nižanj performans in količin), so v izjavi za javnost brez prave podlage skritizirali Microsoftov dodatek. Njihovo potezo so označili za prevaro kupcev, saj po njihovo HD-DVD dodatek ne bo prinesel pravih HD iger, kakršne bo njihova prihajajoča konzola podpirala že ob izidu. Izjava je seveda popolnoma neutemeljena, resda bo imel Microsoft najbrž težave s prehodom na nov medij, ampak v končni fazi ne bodo igre na HD-DVD medijih nič manj prave od tistih na Blurayu. O umazani potezi poroča Kotaku.

13 komentarjev

HD-DVD predvajalnik za Xbox360 že novembra

vir: Kotaku
Kotaku - Kotaku poroča, da bo Microsoft jutri najavil izid že dolgo obljubljanega HD-DVD predvajalnika za svojo najnovejšo konzolo. Naprava bi se predvidoma naj prikazala na trgovskih policah 22. novembra letos (najverjetneje kar povsod, čeprav uradnih podatkov ni), zanjo pa bo na Japonskem treba odšteti 19800 jenov (168 dolarjev). Kako bo s cenami drugod, zaenkrat ni znano, izvorna novica pa pravi, da bo dodatek podpiral HD ločljivost 1080p in bo kompatibilen z Windows Media Center. Več informacij vam bomo posredovali po uradni izjavi.

4 komentarji

Microsoft tožen zaradi Xbox Live

Slo-Tech - Lastniki Microsoftove najnovejše konzole najbrž poznate njihovo storitev Xbox Live, ki igričarjem za določeno vsoto denarja omogoča, da se preko interneta zabavajo s svojimi prijatelji s celega sveta. Možje iz Redmonda so razvili dobro večigralsko implementacijo, ki je večinoma požela pozitivne kritike, kljub vsemu pa se jim v kratkem obeta sodni proces, povezan z njo, zaradi domnevne kršitve patentov. Glede na njihovo preteklost verjetno sklepate, da so zlobni Microsoftovci spet ukradli idejo kakšnemu nedolžnemu podjetju, a tokrat se motite. V absurdni tožbi jim Paltalk očita, da so uporabljali določene metode za spletno komuniciranje, ki so jih oni patentirali, škodo pa ocenjujejo na več deset milijonov dolarjev. Kako se bo farsa končala, vas bomo še obvestili.

6 komentarjev

Xbox360 laptop

Slo-Tech - Benjamin Heckendorn je hardverski navdušenec, ki veliko svojega prostega časa posveča konzolam in njihovemu modificiranju, o čemer je napisal tudi knjigo. Njegova spletna stran, ki je posvečena njegovemu delu, praznuje svojo šesto obletnico, ki jo je prikladno obeležil z eno od svojih bolj ekstremnih modifikacij. Pred nekaj meseci ga je eden od prijateljev izzval, naj pretvori Microsoftovo najnovejšo konzolo, Xbox360, v laptop. Ben je seveda sprejel izziv, rezultat njegovega dela pa je prenosna Xškatla, opremljena z najrazličnejšimi priključki, 17-palčnim LCD zaslonom in vodnim hlajenjem. Podroben opis celotnega postopka je zelo zabavno branje, neučakani lahko pohitijo na fotografije, a verjemite nam na...

21 komentarjev

Xbox360 z bojnimi poškodbami

vir: Gizmodo
Gigabyte - Gizmodo je včeraj objavil zanimivo sliko predelane Microsoftove konzole Xbox360. Za razliko od večine modov, ki temeljijo na LED diodah, hladnih katodah, pleksi steklu in flouroscentnih dodatkih, je predstavljen izdelek povsem nekonvencionalen. Avtor je svojo Xškatlo namreč poskusil umetno poškodovati in obrabiti, tako da se sedaj zdi, kot da bi preživela izkrcanje v Normandiji, kar pa izgleda precej bolj impresivno, kot se sliši. Če si upate kaj več, kot le menjati plastično prednjo stranico vaše konzole, se sprehodite do izvorne novice.

6 komentarjev