»

Photoshop Express

Photoshop Express

vir: Slashdot
Slashdot - Ob približno enakem času lani smo poročali o napovedi izvršnega direktorja podjetja Adobe, da bodo v roku šestih mesecev izdali spletno (seveda precej okrnjeno) različico Photoshopa. Čeprav njegova napoved ni bila najbolj natančna, pa se je danes dejansko uresničila. Spletno verzijo, ki je v beta razvojni fazi, so poimenovali Photoshop Express. Kot napovedano, aplikacija vsebuje nabor najbolj osnovnih funkcij za obdelavo fotografij, na voljo imamo 2 GB prostora za shranjevanje svojih stvaritev, sam vmesnik pa je (po prvem vtisu) intuitiven in deluje precej gladko.



Izvorna novica na slashdotu in opis storitve na blog.wired.

16 komentarjev

DRM nepopularen zaradi imena

Wired News - Eden od vodilnih, odgovornih za napredne tehnologije pri produkcijski hiši HBO, Bob Zitter, se pritožuje nad nepopularnostjo DRM-a, sistema za nadzor avtorskih pravic v digitalnih vsebinah. Po njegovo se ga vsi izogibajo zaradi zlobnega imena (Digital Rights Management), ki pravzaprav čisto solidno predstavi samo delovanje, zato predlaga preimenovanje v DCE oz. Digital Consumer Enablement. Pravi, da tovrsten naziv mnogo bolje opiše tehnologijo, ki omogoča uporabnikom nove načine uporabe multimedijske vsebine, in obenem upa, da se bo povišalo odobravanje strank, saj trenutno HBO zaradi neuveljavljenosti DRM-a ne prodaja vsebine na sodobne načine.

Izvorna novica.

Ne morem se odločiti, ali ima Bob odličen smisel za humor, ali slabo znanje o DRM-ju...

18 komentarjev

Program eDonkey dokončno umrl

Wired News - Nekaj dni po tem, ko sta sodno poravnavo sprejela Napster in RIAA se je za 30 milijonov dolarjev pogodilo tudi podjetje MetaMachine, ki je zakrivilo eDonkey, eDonkey 2000 in omrežje Overnet. Uradna stran je tako postala nedosegljiva, MetaMachine pa bi po navedbah NY Times tudi poskušal ustaviti delovanje omrežja, kar so gotovo izkusili dosedanji uporabniki. Da pa se ljubitelji dišečih cvetlic ne boste preveč ustrašili na prvi pogled šokantne novice, naj vas pomirimo -- osličkov bližnji sorodnik eMule naj bi še naprej deloval nemoteno.

Na novico nas je opozoril CaqKa.

28 komentarjev

eDonkey kralj P2P omrežij

News.com - Tako kot lansko leto so tudi letos za večino internetnega prometa (nekje od 50 do 70 odstotkov) odgovorni programi za izmenjavo datotek. Spremenil pa se je glavni krivec - lani je nesporno dominiral BitTorrent, ki se je od večine razlikoval predvsem po bolj optimiziranem sistemu za izmenjavo velikih datotek in posledični visoki hitrosti. Njegovo popularnost so opazili tudi Hollywoodski mogotci, ki so se zbali za svoj dobiček in se pognali v boj proti različnim stranem, ki so ponujale torrent datoteke za izmenjavo nelegalnih vsebin. Rezultat je znan - ogromno tovrstnih strani je izginilo z medmrežja, med drugimi tudi naša Suprnova.

Očitno so navedene akcije vlile strah v kosti tudi običajnim uporabnikom, saj letos BitTorrent ni več tako popularen. Prestol je ponovno zasedel stari dobri eDonkey, ki morda ne omogoča tako visokih hitrosti, v zameno za to pa ponuja učinkovito iskanje datotek po omrežju. O novem kralju P2P so poročali na News.com, povedali pa so tudi, da se je...

55 komentarjev

Mobilna eMule

Slo-Tech - Program za p2p izmenjavo datotek eMule bržčas poznamo vsi, zato ga ni potrebno predstavljati. No, razvijalci pa so šli še korak dlje in izdelali t.i. "mobilno mulo". Mobilna mula je javanski program, ki ga naložimo na gsm aparat, ki j2me aplikacije podpira. Ko imamo program nameščen, lahko z njim kjerkoli in kadarkoli preverjamo delovanje, prenose in ostalo naše eMule, ki jo imamo nameščeno doma na računalniku. Tako lahko z brhko deklino poležavate na toplem pesku na tropskem otoku in z enim očesom na mobilcu preverite, koliko vaših "rožic" je že vzcvetelo in koliko le-teh je še v fazi "cvetenja" [;)]. Uporabno? Preverite sami!

12 komentarjev