»

Posodobljeni modeli Core 2 Duo

X-Bit Labs - Ena od bolj izpostavljenih funkcij Intelovega novega veznega čipovja P35 je poleg podpore prihajajočih procesorjev na jedru Penryn tudi možnost višje frekvence zunanjega vodila. To bodo izkoristili v kratkem dobavljivi posodobljeni procesorji Core 2 Duo. Novi modeli imajo kar 1333-megaherčen FSB in različne spletne strani jih testirajo po tekočem traku. Pri X-Bit-Labs so se dokopali do E6850, E6750 in E6550 ter ugotovili, da gre za bolj minimalne izboljšave.

Izvorni test.

1 komentar

Asus P5K deluxe

X-Bit Labs - Na X-Bit labs so se spravili na Asusovo najnovejšo ploščo, ki seveda temelji na Intelovem veznem čipovju P35. Ugotovili so, da gre za zelo kvaliteten izdelek, plošča se je namreč izkazala tako s svojo dodatno opremo, kot z golo zmogljivostjo in navijalskimi funkcijami. Če nabavljate nov sistem, ne boste zgrešili z nakupom, sicer pa nadgradnja ni pretirano smiselna, saj se od prejšnje generacije razlikuje zgolj v nekaterih malenkostih (podpora za prihajajoče procesorje, ...).

Izvorni članek.

21 komentarjev

X-bit labs popeljal na test 4 najnovejše procesorske hladilnike!

X-Bit Labs - Kolegi iz ruske strani X-bit labs so na test popeljali štiri najnovejše zračne hladilnike za procesorje na podnožju 939 - Titan Vanessa S- ter L-Type, Thermaltakeov Big Typhoon in Zalmanov CNPS-9500 LED. Uporabili so t.i. burn-in program S&M ter izmerili, kateri procesorski hladilnik se je najbolje odrezal v hlajenju na 2700MHz navitega procesorja AMD Athlon64 3000+ z jedrom Venice E3. Testirali so tako v zaprtem ohišju kakor brez njega, tako da so rezultati pričujočega testa karseda objektivni. Če vas zanima, kako se je obnesel zloglasen Zalmanov gorostas in ali je Thermaltakeov Veliki Tajfun za svojo ceno res najboljši hladilnik, vam branje testa toplo priporočam.

7 komentarjev

Kolobocija okoli iXBT Labs strani

Jaz - Huh, moram reči, da me je ta stvar kar pošteno presenetila! Večina vas verjetno pozna odlično hardversko stran, iXBT-Labs in tudi ve, da je na voljo v ruskem in angleškem jeziku. No, fantje na angleškem delu so nedavno najavili spremembo URLja v http://www.xbitlabs.com. Vse lepo in prav? V bistvu niti ne. Na originalnem http://www.ixbt-labs.com/ naslovu se je zadnje dni namreč nahajala samo ruska stran, danes pa so zadevo malce spremenili in objavili nekaj zanimivih informacij. Izkazalo se je, da so resničnemu iXBT-Labsu pred nekaj časa ukradli URL in da je ta stran, ki smo jo celi čas spremljali v bistvu nekakšna prevara! Sedaj so si rusi priborili nazaj domeno, "fake" stran pa se je preselila na http://www.xbitlabs.com. "Uradna" angleška verzija "originalnih" iXBT-Labsov je v bistvu stran Digit-Life! Zmedeni? Jaz tudi [:))]...

1 komentar