»

nVidia in XFX se ločujeta

Expreview.com - Pri HardOCP poročajo, da naj bi se XFX in nVidia razšla. Novica je nadvse presenetljiva, saj je XFX eden izmed pomembnejših nVidiinih partnerjev za izdelavo grafičnih kartic ter je, podobno kot EVGA, za nVidio pomemben približno tako, kot Sapphire za ATI. Zanimivo je, da je govora le o evropskem delu XFX-a, ki bi izgubil potrdilo nVidiinega partnerja, a težko si je predstavljati, da bi XFX svoje grafične kartice izdeloval in prodajal povsod po svetu, razen v Evropi. Že pred dobrim letom so sicer pri XFX-u napovedali, da bodo začeli izdelovati tudi grafične kartice z ATI-jevemi grafičnimi čipi, kar so kasneje tudi uresničili, razlog za prekinitev sodelovanja z nVidio pa se...

59 komentarjev

HP kupil Voodoo PC

Slashdot - Večja podjetja ponavadi ne morejo posvečati veliko pozornosti podrobnostim, zato izdelujejo običajne izdelke za masovno potrošnjo, medtem ko najbolj luksuzni produkti prihajajo iz manjših delavnic, ki imajo zaradi tega veliko ugleda. Pojav lahko prepoznamo v avtomobilski industriji, v svetu mode, nedvomno pa tudi na področju računalništva, kjer smo v letošnjem letu doživeli mnogo prevzemom opisanih manjših podjetij s strani njihovih večjih konkurentov. Najprej je Dell kupil Alienware, potem se je ASUS smukal okrog XFX-a, sedaj pa se pridružuje tudi Hewlett-Packard, ki se je odločil za nakup Voodoo PC-ja. Slednje je podjetje, ki se, podobno kot Alienware, ukvarja predvsem z izdelavo vizualno privlačnih in zmogljivih namiznih ter prenosnih računalnikov.

o prevzemu poročajo Inquirer, OSNews, Register, NotebookReview, Slashdot in še mnogi drugi, najbrž najbolj obširno poročilo o zelo prikrito izvedenem poslu pa so spisali kar pri Voodoo PC.

Zahvaljujemo se MYTiX-u, ki je...

1 komentar

XFX zanika prodajo

The inquirer - Včeraj smo poročali o govoricah, da bi Asus rad kupil XFX. Novica je izvirala z Inquirerja, ki je znan po svojem tabloidnem slogu pisanja, kar se je še enkrat potrdilo. Po tem, ko je novica zaokrožila po spletu, je podjetje za tisk uradno izjavilo, da o prodaji ni govora. Po lastnih besedah namerava XFX še naprej uspešno poslovati in pometati s konkurenco kot samostojno podjetje, ne pa pod Asus-ovo blagovno znamko, so se popravili pri Inquirerju.

1 komentar

Asus bi rad kupil XFX

Slo-Tech - V boju s Foxconnom je Asus do sedaj že kupil Gigabyte, vendar pa za tajvansko podjetje to očitno ni dovolj. Konkurenčni želijo postati tudi v razredu dražjih grafičnih kartic, zato se v zadnjem času zanimajo za XFX. Slednje je podjetje, ki sicer ni veliko, a je znano po dobrem sodelovanju z nVidio, še bolj pa po svojih nadstandardnih karticah. Ravno to Asus potrebuje -- podjetje z obilico prestiža, zato bo razplet gotovo zanimiv, Inquirer napoveduje nadaljevanje kmalu.

7 komentarjev

Prescott 64-biten?

Slashdot - Pri Inquirerju špekulirajo, ali bo naslednji Intelov paradni konj, Prescott, že imel vgrajeno podporo za 64 bitnost. To jim je zagotovili vodilni pri Intelu, nato pa iz Intela ni pricurljala nobena izjava več, tako da določene stvari ostajajo nejasne, predvsem nabor ukazov, ki bi ga procesor uporabljal. Preberite si novico in sami presodite, ali je kaj na tem.

7 komentarjev