»

Kako poteka produkcija ponarejenih spominskih kartic

Primerjava spominskih kartic

vir: engadget
engadget - Eden izmed ravilacev Chumbyja Andrew "Bunnie" Huang na svojem blogu opisuje, kako poteka proizvodnja ponarejenih micro SD spominskih kartic. Celotno proizvodnjo teh kartic je začel raziskovati po prejemu sumljive pošiljke spominskih kartic. Po temeljitem raziskovanju je prišel do ugotovitve, da je kartice verjetno izdelal eden izmed zaposlenih v tovarni po koncu delovnega časa. Večina teh kartic je na pogled skoraj identična originalom, saj so izdelane v isti tovarni. Kljub temu pa je eden izmed pokazateljev črne proizvodnje nizka serijska številka teh kartic. Če vas zanima bolj natančna preiskava, pa le odklikajte na njegov blog.

17 komentarjev

Abit predstavil novo serijo grafikulj

X-Bit Labs - Še ena novička od našega razdeljevalca letakov na Infosu, Morpheusa:

ABIT je izdal uradno obvestilo, kjer so najavili njihove nove grafične kartice, ki bodo temeljile na nVidia Titanium čipovju. Kot ponavadi, se je podjetje odločilo, da se ne bo ubadalo s karticami, namenjenimi nižjemu razredu in tako predstavilo kartice, ki temeljijo na najmlajših čipovjih: GeForce3 Ti200 in GeForce3 Ti500.

Na GeForce3 Ti200 bodo temeljile tri kartice: Siluro GF3 Ti200, Siluro GF3 Ti200V (opremljen s TV-Out izhodom) in Siluro GF3 Ti200DVI (opremljen s TV-out in DVI-Out izhodoma). Vse druge specifikacije so popolnoma identične: 175MHz frekvenca čipa, 64 megabajtov 400 MHz DDR SDRAMa.

Kar se tiče Ti500, pa obstaja na tem čipovju samo ena kartica: Siluro GF3 Ti500, vendar kljub pomankljivi oznaki vsebuje vse, kar vsebuje Ti200DVI: Tv-Out in DVI-Out izhod. Kljub vsemu je to precej povprečna ponudba glede na ceno, tudi kar se tiče ostalih specifikacij: 240MHz frekvenca čipa in 64MB 500 MHz DDR SDRAMa.

Na...

0 komentarjev

Še več Geforce2 MX kartic

X-Bit Labs - Tokrat iz ABIT-a, ki je znan predvsem po svojih superiornih osnovnih ploščah. Pa k podrobnostim. Izšle bodo štiri kartice in sicer:
  • ABIT Siluro T200 32MB s TV-OUT izhodom.
  • ABIT Siluro T400 64MB s TV-OUT izhodom.
  • ABIT Siluro MX200 32MB brez TV-OUT izhoda.
  • ABIT Siluro MX400 64MB brez TV-OUT izhoda.
Vse kartice bodo imele standardne lastnosti svoje družine. Nič posebnega torej. Ali pač? Prišle pa bodo v čudni črni barvi. Masovna proizvodnja teh kartic naj bi se začela konec meseca, kar pomeni, da bodo dosegljive nekje v sredini maja.

3 komentarji

Novi GeForce2 MX serija kartic iz ELSE

vir: Guru 3D
Guru 3D - ELSA bo v kratkem izdala novo serijo GeForce2 MX 400 kartic, imenovano serija 511. Kartice bodo prišle v štirih različicah. Z 32MB ali 64MB pomnilnika, AGP verzija ali PCI verzija, z ali brez TV-OUT izhoda. Frekvenca čipa bo nastavljena na 200MHz. Izšla bo tudi verzija z DVI izhodom.
Moram priznati, da kartica ne zgleda nič posebnega. Pač neka grafična kartica, ki se utaplja v morju povprečništva. Nobene lepe modre barve (Prophet) ali velikega ventilatorja za hlajenje (Winfast),... No ja, bomo videli.

0 komentarjev

Nove PowerColor grafične kartice

PowerColor - Tudi PowerColor se je danes odločil objaviti nove grafične kartice na GeForce2 MX400 čipu. Prišle bodo v treh različicah:
  • CMXL na GeForce2 MX200 čipu, 32MB SDRAM-a, 64bit-no vodilo, frekvenca čipa 200MHz, frekvenca pomnilnika 166MHz. Po želji tudi s TV-out izhodom.
  • CMX2S na GeForce2 MX400 čipu, 64MB SDRAM-a, 128bit-no vodilo, frekvenca čipa 200MHz, frekvenca pomnilnika 166MHz. Po želji tudi s TV-out izhodom.
  • CMXDV na GeForce2 MX400 čipu, 64MB DDR SDRAM-a, 128bit-no vodilo, frekvenca čipa 200MHz, frekvenca pomnilnika 175MHz. Po želji tudi s TV-out izhodom.
Za podrobnosti toplo priporočam njihov on-line katalog.

0 komentarjev

GeForce3 kartice v prodaji

Jaz - Timon sporoča, da je zasledil nekatera poročila, po katerih sodeč so prve GeForce3 kartice že na voljo v Japonskih trgovinah. Gre za Elsine GLADIAC 920 modele. Kartica brez TV-Out izhoda stane preračunano okoli $525, taka s TV-Outom pa $550. Cena je seveda še vedno ubitačno visoka, toda z veseljem lahko rečemo, da s $600 po kartici ne bo nič. Elsa je ponavadi med dražjimi proizvajalci, pa tudi cene na Japonskem so 10-15% višje kot drugod, tako da lahko pričakujemo še malce nižje cene ostalih kartic. No ja, še vedno odločno preveč ! Thnx, TImon!

1 komentar

SUMA pripravlja še en zanimiv izdelek

X-Bit Labs - Še nekaj mesecev nazaj je podjetje SUMA bilo popolnoma neznano, potem pa nas je presenetilo z nekaj zelo zanimivimi karticami, ki so bazirale na Nvidiinih čipih. SUMIne kartice vedno odlikuje določena mera inovativnosti, kar bi lahko rekli tudi za njihov najnovejši izdelek, SUMA GeForce2 MX SIF. SIF stoji za "Suma Individual analog Filter", ki naj bi precej izboljšal 2D kvaliteto slike teh kartic in jih tako približal Matroxovem G450. Nenavadno je tudi to, da bo SIF filter nameščen na dodatno hčerinsko kartico (ponavadi so taki TV-Out dodatki), na voljo pa bosta dve različici: z enim D-Sub izhodom ter različica z dvema D-Sub izhodoma ter TV-Out izhodom. Druge lastnosti kartice so precej klasične: 175MHz jedro in 5.5ns pomnilnik pri 183MHz.

0 komentarjev