»

GF100 z modelnimi oznakami

Bosta grafični kartici podobni tokrat resnični Tesla kartici?

vir: AnandTech
AnandTech - nVidia je na svojem uradnem Twitter računu razkrila, kakšni imeni oz. modelni številki bosta nosila sprva najhitrejši grafični kartici, ki bosta uporabljali jedro GF100/Fermi/itd. To bosta GeForce GTX 480 in 470, kar je nekoliko presenetljivo, saj je ves svet pričakoval za stotico nižje številke, torej npr GTX 380. Zakaj so se odločili za to potezo seveda ni znano, morda pa je povezano z zmogljivostnim preskokom ki ga morda lahko pričakujemo od novega jedra. nVidia je namreč že predstavila prve grafične kartice serije 300, a so uporabljale 40 nm čipe, poznane že iz serije 200. S preskokom na GTX 480 in 470 se pravzaprav po vsej verjetnosti želijo distancirati od te serije in potegniti jasno ločnico med njima (in se...

23 komentarjev

Test trojk

Tom's Hardware - Pri Tom's hardwere so tu pripravili test sedmih GeForce3 grafičnih kartic. Na test so vzeli ASUS V8200 deluxe (tudi na Sergiovem testu), Elsa Gladiac 920, Gainward CARDEXpert GeForce3, Hercules 3D Prophet III, Leadtek WinFast GeForce3 (tudi na Sergiovem testu), MSI Starforce822 in Visiontek GeForce3.
Ker je stric Tom bogat človek, si je lahko privoščil test na dveh različnih platformah. Na Athlon 1200 in Pentium 4 1500. Kartice so morale prestati naporne teste v Quake III Arena, Evolva, MDK2, Aquamark, Quake 3, DroneZ, MBTR, 3D Mark 2000 in 3D Mark 2001.
Ugotovitve? Najboljši pack ponuja ASUS, ker ima veliko dodatne opreme. Najboljše strojno opremljena kartica je Gainward CARDEXpert GeForce3, ki ima ogromno vhodov/izhodov... Najboljša value/performance pa naj bi bila MSI Starforce 822. Poglejte in preberite.

5 komentarjev

Nvidia se prodaja

X-Bit Labs - No ja, ne ravno Nvidia, ampak njen najnovejši GeForce3 čip. Izšel je že v začetku marca, ampak ga Nvidia ni spustila v prodajo. Domnevno zaradi driverjev, ki bi GeForce3 delali krivico. Tokrat je zares izšla. Kje drugje, kot na Japonskem. Zadnja verzija čipa, ki je tudi na grafični kartici je A05. NV20 (prototip GeForce3) je imel oznako A01. Prva grafična kartica ne tem čipu pa je prišla iz podjetja, imenovanega PixelView. Kartici je ime XX-Player MVGA-NVG20A in ima 64MB DDR SDRAM-a. Pomnilnik je zelo hiter, saj nosi oznako 3.8ns.
Prvotna načrtovana cena GeForce3 kartic je bila $500 in več. Cena je od marca občutno padla. Tako morate na japonske za dotično kartico odšteti okoli $400. Ne pozabite, da so vse stvari na Japonskem dražje. Kartica naj bi v Evropi in Severni Ameriki stala okoli $350. Kar pa je že spodobna cena za kartico te vrste. ELSA, Leadtek in ASUS bodo kmalu izdali svoje GeForce3 kartice, ki bodo verjetno imele še kakšne posebne dodatke. ...

2 komentarja

GeForce3 vs Kyro II

Ace's Hardware - Tukaj je test grafične kartice na GeForce3 procesorju proti grafični kartici na Kyro II procesorju. Fantje so na AMD Thunderbird-u 1.33 GHz stestirali Guillemot 3D Prophet 4500 - Kyro II (64 MB) in Guillemot 3D Prophet III - Geforce III (64 MB). Ob tem so za primerjavo stestirali še celo vrsto drugih kartic.
Prišli so do standardnih zaključkov, ki jih poznamo že vsi. Da je Kyro II zelo dobra grafična kartica srednjega cenovnega razreda. Je le malo slabša od GeForce2 GTS-a, nosi pa ceno GeForce2 MX-a. GeForce 3 pa je kartica prihodnosti, ki jo bodo znale izkoristiti šele kasnejše igre. Nič novega torej. Poglejte si pa vseeno.

2 komentarja

Cene GeForce3 še vedno padajo

Reactor Critical - Izgleda, da bodo GeForce3 kartice ob pričetku prodaje stale res "samo" $400. NVChips-FR pravi, da bo Hercules spustil ceno svojega 3D Propheta III na $470. Kot že vemo so cene v Francij malo višje kot v drugih državah, tako da lahko pričakujemo, da bodo drugje stale $50-$100 manj! No, vsekakor lepa novica, saj je $400 že normalna cena za najnovejšo grafično kartico na tržišču.

6 komentarjev

Cena GeForce 3 padla

NVchips - Ker že pišem o vsem, čemur cena pada, naj Vas opozorim še na novico na NCchips o padanju cene ELSA GeForce 3 kartice. Stran je sicer v francoščini, ampak nekaj pa se le da razbrati. Za kaj torej gre? ELSA je sporočila, da bo kartico prodajala za okoli $400 in ne $500, kot je bilo na začetku mišljeno. To torej potrjuje napovedi, da bodo GeForce 3 kartice stale manj ob prihodu v trgovine, kot je bilo na začetku načrtovano. Obenem pa Nvidia še vedno ne pusti GeForce 3 prodaje, ker, kot pravijo, še nimajo pripravljenih ustreznih driverjev, ki bi podpirali vse funkcije te kartice. Kljub temu, da se je kartica zdaj pocenila za okoli $100, je še vedno ZELO draga! Sploh, če bo Kyro II res izpolnil pričakovanja.

6 komentarjev

CeBIT 2001

Guru 3D - Na Guru3Dju so se napotili na CeBIT, se tam pogovarjali z raznimi predstavniki podjetij, posneli slike prihajajočih komponent in jih objavili na internetu. Vsega vam ne bom razlagal, ker je materiala res veliko. Posebne omembe je vredna Asusova Geforce 3 kartica, V8200, ki izgleda res dobro. Na njej je hudo velik hladilnik zlate barve. Naslednja zanimiva kartica, sicer ne po izgledu, je bila VideoLogicova Kyro II kartica, ki bo za relativno majhen denar ponujala veliko. VideoLogic je imel na sejmu raztavljene še dts zvočnike in ostalo multimedijsko periferijo. Naslenje podjetje je bilo Hercules s svojim Prophetom III, ki izgleda zelo dobro. Je pri njih že standardno modre barve in ima ubitačno lepe modre hladilnike. (Wanna have it!!!) Novost sta tudi Herculesovi kartici, ki temeljita na Kyru II. Razveseljivo je, da je ena od njih narejena za PCI vodilo. Naslednja zanimivost tega podjetja so LCD zasloni in zadnja Herculesova novost, zvočna kartica Fotissimo II, ki ima (sklepam iz...

1 komentar

Nadaljevanje Prophet III sage

vir: Riva3D
Riva3D - Kot verjetno že veste, se je na internetu pojavilo nekaj slikic in podatkov o Herculesovem 3D Prophetu III, ki bi naj bil zasnovan na GeForce 3 (NV20) čipu. Šlo je za neko trgovino, ki je objavilo prvo slikico Prophet III škatle in nekaj podatkov o kartici, seveda pa Nvidia česa takšnega ni mogla trpeti in je podjetje urno prisilila, da je ponudbo in informacije umaknilo. Kakorkoli, informacije so se sedaj pojavilo v neki neznani švicarski trgovini. Očitno bo poleg "navadne" GeForce3 kartice s 64MB pomnilnika na voljo tudi "Ultra" kartica s 128MB 500MHz DDR pomnilnika. Seveda tukaj ne gre za kakšne uradne informacije in za kaj več bo potrebno počakati, toda prav lahko se zna zgoditi, da...

6 komentarjev