»

Nova anketa: nadgradnja vaše strojne opreme zaradi Viste?

Slo-Tech -
Za novo leto bom:
drugje30%
(332)
doma24%
(267)
na prostem16%
(177)
v jarku15%
(168)
za računalnikom9%
(106)
v gostilni6%
(71)
Skupaj glasov: 1121


Tokrat vas sprašujemo o tem, ali boste morali zaradi novega operacijskega sistema MS Vista nadgraditi svoj računalnik.

Lahko si tudi naložite poseben program, ki vam bo pregledal vašo konfiguracjo in predlagal, katero različico Viste si kupite. Meni program svetuje nakup Windows Vista Business.

54 komentarjev

Latvijci se smejijo Microsoftovi Visti

Yahoo News - Kadarkoli kdo omeni Visto, se nas večina zgolj kislo nasmehne, ko pomislimo na vse obljubljene funkcije in datume izida, Latvijci pa niso takšni. Ob omembi novega operacijskega sistema bruhnejo v smeh - vista namreč v njihovem jeziku pomeni kuro oz. žensko, ki se jo poimenuje po tej domači, ne preveč bistri živali. Microsoft zaenkrat nima namena preimenovati operacijskega sistema in bo očitno še naprej skrbel za zdravje tega malega baltiškega naroda, nesporazum pa so sprejeli zelo optimistično. Menijo, da jim je pomagal doseči prepoznavnost brez obsežne medijske kampanje - vsekakor bolje od škandala z latinskoameriškimi Windowsi XP, v katerih sta bili opciji za spol moški in kuzla.

Enako skrb bi nam posvečal Volkswagen na področju Balkana, če bi za naslednika Lupa zadržal sprva predvideno ime -- Tupi. Sedaj ga lahko kupite pod manj zdravilnim imenom Fox. Moj email pred leti je očitno zalegel...

9 komentarjev

Brezplačna nadgradnja v Windows Vista za božične kupce

Smarthouse - Večkratna preložitev prihajajoče različice Oken, imenovane Vista, je povzročila mnogo glasnega pritoževanja uporabnikov, pa tudi proizvajalcev strojne opreme. Po zadnjih napovedih naj bi novi Windowsi izšli šele v začetku naslednjega leta, kar bi lahko po mnenju nekaterih drastično zmanjšalo število kupljenih računalnikov v sezoni božičnih nakupov. Da bi omilil negodovanje prodajalcev in podjetij, je Microsoft v navezi s slednjimi izvedel poslovno potezo, v okviru katere bo v četrti četrtini letošnjega leta kupcem sistemov, pripravljenih na Windows Vista, podelil kupone, s katerimi bodo lahko ob izidu novega OS-a brezplačno izvedli nadgradnjo.

Dogovor med možmi iz Redmonda in proizvajalci je bil sklenjen že v juliju, na dan pa je nedavno prišel po neuradnih poteh. Informacija je precej občutljive narave, saj vse vpletene zdaj skrbi, da bo zaradi nje padlo trenutno povpraševanje in bodo stranke raje počakale do božičnih praznikov.

99 komentarjev

Windows Vista Beta 2 Customer Preview Program

Slo-Tech - Po nekaj tednih, od kar je na voljo zadnja verzija Viste, je Microsoft včeraj omogočil dostop do tega operacijskega sistema širši javnosti. Tu je treba poudariti, da gre za še nedokončan operacijski sistem, namenjen predvsem za testiranje, preizkušanje kompatibilnosti, novosti in podobno. Vsi željni preizkušanja si namestite sistem ločeno od sistema, ki ga uporabljate za dnevne obveznosti.

Podatki z navodili se nahajajo na uradni strani, kjer si je možno presneti iso sliko, katere velikost je odvisna od tega, ali gre za 32 ali 64 bitno različico Vista Ultimate. Za pomoč pri uporabi se lahko obrnete na uradno stran.

Pripravljeni?

152 komentarjev

Windows Vista beta 2 in Office 2007 beta 2

CNet - Izšel je Windows Vista beta 2. Kot večina že ve, beta 2 prinaša nov uporabniški vmesnik, varnostne izboljšave, nove različice vgrajenih programov in seveda nekaj povsem novih (Windows Defender, Sidebar, Photo Gallery, DVD Maker, Calendar, Windows Backup), izboljšano povezljivost, izboljšano zmogljivost (SuperFetch, ReadyBoost, ReadyDrive)...

Na prvi pogled gre vse v smeri lažje rabe in čim večje transparentnosti OS. Več o novi beta različici na si preberite na WinSupersite. Beta 2 je že na voljo MSDN naročnikom, "čez nekaj tednov" pa bo brezplačno na voljo tudi širši javnosti.
Velikih izboljšav uporabniškega vmesnika se je Microsoft lotil tudi pri Officeu 2007 (prej 12). Tudi ta je zdaj na voljo v beta 2 različici, za razliko od Viste, pa si jo že lahko ogledate tudi lastnoočno. Obiščite zgoraj navedeno spletno stran, izberite "try it" in sledite navodilom.

28 komentarjev

Windows Vista Get Ready

Slo-Tech - Te dni je Microsoft objavil še nekaj več podrobnosti o strojnih zahtevah, prihajajočega operacijskega sistema Windows Vista. Na uradni strani se je tako pojavila stran, z imenom Get Ready, kjer so specifikacije (zahteve) razdeljene na dva dela.

Prva specifikacija je poimenovana Windows Vista Capable PC, ki predpisuje računalnik, z vsaj 800MHz procesorjem, 512MB spomina in grafičnim procesorjem s podporo DirectX 9. Druga specifikacija se imenuje Windows Vista Premium Ready PC, ki postavi minimalne zahteve še nekoliko višje, saj zahteva 1 GHz procesor, 1 GB spomina, grafično kartico s podporo za Windows Aero in 128MB spomina, 40GB velik disk, z vsaj 15GB prostora, ter še nekaj malenkosti, kot so DVD pogon, avdio podpora in dostop do interneta.

Prav tako je na TechNet strani objavljen spisek proizvajalcev strojne opreme, ki ustreza zgornjim zahtevam, skupaj s povezavami do konkretnih modelov grafičnih kartic in procesorjev.

Ste pripravljeni?

104 komentarji

Windows Vista

Microsoft - Pri Microsoftu so včeraj javnosti razkrili, kako se bo imenoval operacijski sistem, ki bo na prodajne police prišel v drugi polovici leta 2006. Odočili so se, da bodo uporabili ime Windows Vista. Dostopna je že tudi uradna stran, na kateri se bodo v prihodnje nahajale dodatne informacije o samem operacijskem sistemu.

Pogledate si lahko tudi kratek enominuten video posnetek (zapis .wmv) predstavitve novega imena.

107 komentarjev