»

Hlajenje za prenosnike

Overclockedcafe - "Dodaten hladilnik za prenosnike? Sliši se obetavno. Gremo navijat prenosnike ... " No, lepo počasi, saj se nikamor ne mudi. Ta hladilna rešitev, katere opis si lahko ogledate na tej strani (ali pa si samo ogledate slikico, ki je dodana moji novici) gotovo ni namenjena oz. ni bila namenjena strastnim navijačem, ki navijajo vse, kar vsaj malo diši po siliciju. Pa saj tudi prenosniki niso bili nikoli namenjeni strastnim navijalcem, saj bi v tem primeru žrli, že tako preveč dragoceno električno energijo, kot za stavo. Hladilna enota se sicer ne ponaša s kakšnimi hitrimi ventilatorji (3900 RPM), vendar pa jih je dovolj, da zmorejo 52 CFM. Kot gotovo že veste, so se tudi prenosniki iz hladnih kalkulatorjev prelevili v vroče zverine, ki kar prekipevajo od surove računske moči, zato je enota namenjena predvsem tistim, ki jih moti preveč toplo dno prenosnika. Hladilno enoto so testirali na prenosnikih Dell Latitude CPxJ (PIII 750, HD, DVD, ATI Rage Mobility), IBM Thinkpad 600E (PII 366,...

1 komentar

Mini Copper orb

hardCOREware - Ja, Thermaltake ni izdal le mini verzije Super orba, temveč tudi mini verzijo Copper orba. Tudi ta je, enako kot večji mini bratec, ožji od svojega izvirnikia Chrome orba. Namenjen je AMDjevim procesorjem do frekvence 1.5 GHz. Izboljšali so pritrdilni mehanizem, tako da je namestitev s pomočjo ploščatega izvijača otročje lahka. Hladilnik je zgrajen iz dveh delov. Prvi je bakren in je na nek način izmenjevalna površina med procesorjem in aluminijem. Razlog za uporabo bakra je boljša notranja toplotna prevodnost ter boljše prehajanje toplote iz procesorja na baker kot na aluminij. Del bakra, ki se vidi, če odstranite ventilator, je podoben Copper hedgehodu. Drug del hladilnika pa je narejen iz aluminija in oddaja toploto zraku. Hladilnik se obnese bolje kot Mini Super Orb, a malo slabše kot Volcano II. Mini Copper orb je sicer tišji od Mini Super orba, a glasnejši od Volcano II hladilnika. Na žalost je tu še en dejavnik in to je cena, ki bo najverjetneje govorila v prid Volcano II...

0 komentarjev

Mini Super Orb

NeoSeeker - Wow, prvo imamo Chrome Orbe, nato Super Orbe, potem se pa prikažejo takoimenovani Mini Super Orbi. Se je Thermaltakeovcem zmešalo? Niti ne, saj je bil eden večjih problemov pri Super Orbu njegov premer. Problem je namreč nastopal pri osnovnih ploščah z manj prostora, tako da je bila edina možnost pritrditve Super Orba na osnovno ploščo brušenje / ukrivitev reber. Tako so se načrtovalci pomujali ter ponudili 4 milimetre ožji hladilnik ter ga, izvirno kot le kaj, poimenovali Mini Super Orb. Če berete Slo-Tech že dlje kot mesec, potem ste opazili, da nad samimi zmogljivostmi Super Orba nismo bili zadovoljni, saj je enostavno ponujal premajhno razliko v temperaturi za preveliko fizično velikost. Tukaj je stvar ista, vsaj tako ugotavljajo NeoSeekerji. Njihov pogled na to hladilno enoto si preberite na tej strani.

4 komentarji

Thermaltake Volcano II

hardCOREware - O tem hladilniku smo na Slo-techu že pisali, a tokrat je na vrsti test in primerjava s Super Orbom in bakrenim Ježem (Copper Hedgehog). Testirali so ga na Thunderbirdu 750, navitem na 1000 MHz, tako da je bilo za toploto poskrbljeno. Temperatura v ohišju je bila 33°C (vroče, se mi zdi...). Rezultati pa so naslednji:

Hladilnik Temp. idlanja Po 60 min. Primea 95
Thermaltake Volcano II 33°C 44°C
Thermaltake Super Orb 34°C 45°C
Copper Hedgehog 34°C 41°C

Hja.. Rezultati so dokaj dobri. Res je, da se je v primerjavi z bakrenim ježom odrezal, kar dosti slabše, a to do neke mere odtehta cena, ki je dvakrat manjša in znaša nekje okoli 5 tisočakov. Če želite videti celoten test, kliknite tukaj.

1 komentar

Mini Super Orb

Thermaltake - Kar nekaj uporabnikov je imelo težave z namestitvijo Thermaltakovih Chrome/Super Orb hladilnikov na svoje matične plošče, predvsem zaradi velikih kondenzatorjev, ki so ponavadi nameščeni tik ob procesorskem podnožju. Da bi rešili tudi to težavo, so pri Thermaltaku pripravili novi hladilnik z imenom Mini Super Orb. V bistvu gre za popolnoma enak hladilnik, kot je Super Orb, le da so mu zmanjšali premer z 69 na 65mm. Če vas zanimajo podrobnosti, jih najdete tukaj.

0 komentarjev

Super Golden Orb

3D Chipset - Heh, verjetno ste že vsi mislili, daje Thermaltake popolnoma pozabil in Intelove procesorje, saj sta zadnja dva produkta ( Chrome in Super Orb ) bila namenjena SocketA procom. No, temu ni tako, saj so najavili novega člana Super Orb družine, Super Golden Orba. V bistvu gre za popolnoma enak hladilnik, kot je originalen Super Orb, le da je zlate barve in da ima enak pritrditveni mehanizem kot Golden Orb. Torej gre za Super Orba, namenjenega Intelovim FC-PGA procesorjem.

3 komentarji