»

Google predstavil projekt nadgrajene resničnosti Project Glass

Google - Google je danes uradno predstavil svoj skrivni projekt Google Glass, ki je eden izmed glavnih projektov v laboratorijih Google X, o katerem se je šušljalo že dlje časa. Gre za sistem nadgrajene resničnosti (augmented reality), ki uporabniku s posebnimi očali z vgrajenim dodatnim stranskim zaslonom omogoča najbolj naravno interakcijo s tehnologijo.

Predstavitev so izpeljali v svojem slogu, tako da Google ni razkril nobenih tehničnih podrobnosti naprave ali okvirnega datuma dobavljivosti. Namesto tega so pripravili fotografije...

66 komentarjev

Resnična Resničnost, 15.12.2008

RTV Slovenija - Tokrat se bomo sprehodili čez skoraj dvanajst let ustvarjanja naše in vaše oddaje.
Ogledali si boste izbor najboljših vsebin iz Linux kotička in pregled nekaterih tujih računalniških oddaj. V internet kotičku vas bomo napotili k računalniškim oddajam na spletu. Seveda ne bodo manjkale niti igre. V studiu pa se nam bosta pridružila dva človeka, ki sta najbolj zaznamovala Resnično resničnost, Zvezdan Martič in Andraž Tori.

Resnična resničnost bo še zadnjič na sporedu v ponedeljek, 15. 12. 2008, ob 22.15 na 2. programu Televizije Slovenija.

27 komentarjev

Resničnost tokrat navidezna

RTV Slovenija - Dva tedna sta naokoli in na vaše male ekrane spet prihaja Resnična resničnost. Na sporedu bo v torek, 18.12.2007, ob 18:00, ponovljena bo 40 minut čez polnoč in potem spet ob 11:25 zjutraj na prvem programu Televizije Slovenija!
Če bo bolj ali manj resnična kot Preverjeno se prepričajte kar sami.

Podali se bomo v virtualne svetove, tiste podobne pravemu in druge, ki tega niti ne poskušajo. Kaja bo poiskala možnosti za socialno omreženje, skupaj pa bomo poskušali razumeti, zakaj bi kdo hotel spletne dnevnike v tiskani obliki. Polž nam bo vsem pokazal katero programje uporablja za klepet s...

5 komentarjev

Resnična resničnost: Spletne storitve

Slo-Tech - Tokrat se bomo v Resnični resničnosti posvetili vroči temi spletnih storitev. Z gostom Vukom Ćosićem v studiju se bomo sprehodili med najboljšimi in malo slabšimi ter poskušali razumeti zakaj se je YouTube prodal za neverjetne denarce. Pod drobnogled smo vzeli tudi domačo zgodbo o spletnem uspehu in nasploh smo poiskali najbolj zanimive in koristne domače storitve.

Sergej si bo pogledal kako je s spletom na mobilcih, Gašper pa ... bo splet obdelal nekoliko drugače :). Če želite izvedeti katera je najbolj katastrofalna spletna (anti)storitev na sončni strani Alp, glejte Resničnost!

Update: Oddaja je na sporedu ob 18.05 na prvem programu TV Slovenija.

Na sliki:...

20 komentarjev

Resničnost 123.

Slo-Tech - Danes ob 18.05 vas na prvem programu Televizije Slovenija vabimo k ogledu oddaje Resnična resničnost, ponovitev pa lahko ujamete petnajst čez polnoč.

Nadaljevali bomo pregled sejma Cebit, kjer se je dogajalo marsikaj. Tokrat predstavljamo očala s katerimi bodo v bodoče operirali avtomehaniki - računalnik bo gledal kar vidi mehanik in mu neposredno v očala posredoval vso tehnično dokumentacijo, roke pa bodo zato ostale proste za delo. Vse skupaj sliši na ime dopolnjena resničnost. Za nameček pa smo si pogledali še uporabo biometričnih metod v naših življenskih spremljevalcih - mobitelih, pa kako nastajajo risanke in program s katerim jih lahko izdelujemo sami.

Ob tem...

7 komentarjev

Nerezani video intervjuji iz Cebita 2005

Slo-Tech - V oddaji Resnična resničnost na TV Slovenija smo se tokrat odločili za drzno potezo.

Na spletu smo objavili video materiale, ki jih nameravamo v oddaji uporabiti šele prihodnje mesece. Gre za nerezane intervjuje iz Cebita 2005 o vrsti različnih tem: gorivne celice, kodek MPEG4 AVC, samodejna analiza in kategorizacija glasbe, strojno pospeševanje tehnologije sledenja žarku (raytracing), nanotehnologije ...

Skratka kup zanimivih stvari za tiste, ki od nacionalne televizije hočete nekaj več. Sveži intervjuji so v obliki Realvideo dostopni na domači strani, zraven pa še tisti iz prejšnjih oddaj in seveda celotna aprilska oddaja. Vabljeni k ogledu!

25 komentarjev