»

Linksysov (beri bivši KISS) DP-1600 novi Divx/mrežni predvajalnik

golem.de - Za 61 milijonov ameriških dolarjev gotovine je Cisco Systems, oziroma njihov oddelek z imenom Linksys, čisto potiho kupil mamo vseh Divx predvajalnikov: podjetje KISS. Večina modelov je tako prenehala prihajati na svet. Ostal je le še DP-600.

Novi Linksys DP-1600, ki je dejansko še vedno pravi KISS, bazira na Sigma Design čipu EM8622L. Podpira večino video in avdio kodekov ter se povezuje v omrežje tudi preko WLAN-a. Med ostale vhode in izhode štejejo še: SCART, composite, S-video, HDMI, optični in koaksialni S/PDIF in USB.



Kot ena prvih tovrstnih naprav, naj bi služila tudi povezovanju z Visto preko Microsoftovega Media Center Extenderja. Poleg Linksys išče partnerje v Evropi za...

9 komentarjev

DVD/Divx/mp3 predvajalnik za lenobnejše

Hartware.net - Marsikdo si želi posedovati DivX predvajalnik brez ploščkosuka. S tem namreč odpade zamudno presnemavanje na CD/DVD medije. Bližnjico na tem področju ponuja sedaj tudi Yakumo s svojim Moviemasterjem. Zunanji trdi disk, ki ga polnimo preko USB 2.0, zna predvajati multimedijske vsebine tudi na TV ekranu. Za ta namen ima scart, S-video, ter digitalni in analogni audio izhod. Prežvečiti zna DVD Video, VCD, SVCD, DivX in Xvid, kot tudi mp3, wav, jpeg... Daljinec je priložen, ostali tehnični podatki v...

66 komentarjev

HDMI grafične kartice

Slo-Tech - GeCube je predstavil grafični kartici HDMI X1300 in X1600, ki podpirata HDMI (High-Definition Multi-media Interface). To pomeni, da je možno omenjeni kartici povezati z drugimi HDMI audio/video napravami. Poleg HDMI podpirata omenjeni kartici tudi Shader Model 3.0, tehnologiji Avivo in HDR ter CrossFire. Več o tem si lahko preberete v GeCube-ovem sporočilu za javnost

Poleg omenjenih kartic s HDMI lahko po poročanju The Inquirer-ja pričakujemo tudi X1900 grafične kartice s HDMI podporo, pri tem naj bi HDMI priključek zaradi ohranitve dveh DVI izhodov na posebni plošči. Več o tem v izvorni novici.

12 komentarjev

Pioneerjev DVD predvajalnik s HDMI, ki prebavi Divx-e

DivX.com - V oddelku Zvok in slika že nekaj časa čakamo na takšno zadevo. Nazadnje v temi: Kateri DVD/(DiVX) predvajalnik do max. 25000 SIT?. Nekaj, kar bo predvajalo vse, kar se nahaja na tržišču. OK. HD-DVD napravice zamujajo. Blu-ray filmi tudi. Zaenkrat torej še ne štejejo.



Pioneer je eden prvih predstavil univerzalni DVD predvajalnik, DV-696AV-K, z HDMI(720p/1080i) izhodom, ki zmore prežvečiti tudi nam ljube Divx-e. Poleg tega niso pozabili na JPEG fotografije in audiofilske, ter manj audiofilske glasbene formate in codece: CD (tudi R in RW), SA-CD, DVD-Audio, MP3.

V deželi, ki jo trenutno vodi Gregor Grmovje, bo naprodaj od junija za 149,- zelencev. Glede na ustaljeno prakso, bo cena v evrih verjetno enaka ali celo višja. Zaenkrat mi še ni uspelo odkriti na katerem čipu predvajalnik bazira. Od tega je namreč odvisna nadaljnja uradna in neuradna...

12 komentarjev

Prvi HD in Blu-ray filmski naslovi so tu

Reuters - Konsenza ni. Vojna se nadaljuje. S tem, da je Microsoft že bolj agresivno nastopil v podpori Toshibinega HD-DVD-ja, kot smo že poročali v novici o prestopu HP-ja iz Blu-ray v oba tabora.

Danes sta 20th Century Fox in Sony pictures poslala na tržišče po nekaj deset naslovov v Blu-ray formatu, Time Warner v obeh. Kakšna je zaščita obeh novih medijev višje resolucije, še ne poročajo.

Glede na preteklost, ne nameravam pristopiti nobenemu od taborov. Počakajmo, da pride do multi-naprav oz. do zmagovalca. Bolj verjetno prvo. Potem je tu še druga ovira: svoboda uporabe kupljenih naprav in medijev, o katerih smo že poročali.

21 komentarjev

Cenejši Hi-End Teac Esoteric DVD predvajalnik

engadget - Če se vam zdi preveč odšteti 13.000 dolarjev za DVD predvajalnik Teac Esoteric UX1, se vam nasmiha sreča. Podjetje je namreč na tržišče poslalo za polovico in še malo cenejšega brata UX3.

Naprava predvaja formate DVD-Video, DVD-Audio, DVD-R/-RW, Video CD, SACD in CD. Pri ceni $6.000 se verjetno ne gre pritoževati, da ne podpira kodekov, kot sta na primer DivX in MP3. To ni mišljeno sarkastično, saj je naprava namenjena predvsem ljubiteljem zvoka ( audiofilom), ki ne morejo poslušati manjvrednih formatov. Več o njem na (prevedeni) domači strani podjetja.

Za digitialne gurmane must have, za audiofile pa le digitalni kockalizator zvoka. Tisti pravi tako ali tako še naprej prisegajo na klasične gramofone in LP-jke. Da njihova populacija narašča, kaže tudi porast prodaje vinilnih albumov, ki je lansko leto za 38.000.000 kosov presegla...

12 komentarjev

Malo preurejen forum

Slo-Tech - Ker je bil odziv na predlog, da bi vnesli v forum še oddelek DVD, pozitiven, se je danes to izvršilo. Torej, od danes naprej lahko na tem naslovu vnašate nove teme, ki imajo kakršnekoli veze z DVDji. O novih filmih, prihajajočih tehnologijah, DVD zapisovalnikih, DVD bralnikih, izposojevalnicah, in tako naprej. Skladno s tem se je oddelek "Zvok in slika" premaknil v novonastali nadoddelek "Večpredstavnost", ker smo pač mislili, da tja spada bolj. Uživajte .

2 komentarja