»

Napajalnik be Quiet! Straightpower 700W

Zrcalce, zrcalce na napajalcu povej...

vir: techPowerUp!
techPowerUp! - Ob vedno bolj požrešnih računalniških komponentah potrebujemo vedno močnejše napajalnike, žal pa to ponavadi pomeni tudi večje oddajanje toplote in posledično potrebo po močnejšem hlajenju. A izjeme vseeno obstajajo -- nekateri proizvajalci se trudijo z izdelavo tihih produktov, med njimi pa je tudi podjetje be Quiet!, kar lahko razberemo že iz samega imena. Na techPowerUp-u so dobili v roke njihov model Straightpower, ki obljublja visoko izhodno moč, kar 700 W, z njim pa so bili nadvse zadovoljni. Izkazal se je za kvalitetnega po zmogljivostih, pa tudi svoje ime je več kot upravičil, saj je povzročal zelo malo hrupa. Priporočamo branje celotnega testa.

9 komentarjev

Napajalnik Corsair HX620w

Virtual Hideout - Ko slišimo ime Corsair, je naša prva asociacija ponavadi računalniški pomnilnik, a dandanes je možno uspeti le, če se neprestano širiš, zato se je znani proizvajalec podal še na druga področja trga. Začeli so proizvajati napajalnike visokega cenovnega razreda s popolnoma generičnimi imeni, enega njihovih prvih izdelkov so si ogledali na Virtual Hideout-u in bili nad njim izredno zadovoljni. Gre za napajalnik, ki ima vse dandanes zahtevane napredne funkcije -- visoko izhodno moč (620W), tih in učinkovit hladilni sistem, privlačen dizajn ter modularni način priključkov, navdušil pa je tudi v tejeso že prvič zadel v polno.

2 komentarja

Napajalnik za grafične kartice

X-Bit Labs - S pojavom novejših, zmogljivejših in tudi precej požrešnih grafičnih kartic je dovolj močan napajalnik postal nuja za vse uporabnike sodobnih sistemov, še posebej za tiste ki uporabljajo dve (ali po novem celo štiri) kartici povezani s tehnologijo SLI ali CrossFire. Sodobni grafični izdelki, pa naj bodo iz rdečih ali zelenih tovarn, potrebujejo tudi več kot 100 W električne moči, zato bo na letošnjem CeBIT-u Fortron predstavil svoj najnovejši izdelek - napajalnik, namenjen napajanju grafičnih kartic, FSF VGA Power.

Nov gizmo z močjo 300 W se namesti v prosto mesto 5,25", vklopi pa se avtomatsko, skupaj z računalnikom. Za njegovo hlajenje skrbita vgrajena temperaturno regulirana ventilatorja s premerom 40 mm, za lepši izgled pa...

8 komentarjev

GeCube Dual-X1600 XT na CeBIT-u

X-Bit Labs - Potem ko je ASUS na začetku meseca zaradi manjših zmogljivosti od pričakovanih preklical izdelavo grafične kartice z dvema grafičnima čipoma X1600, se je GeCube odločil, da na CeBIT-u, kljub temu predstavi svoj model z dvema X1600 čipoma. Le-ta bosta povezana z CrossFire tehnologijo in bo imela kar štiri DVI izhode (dva Dual-Link in dva Single-Link DVI). Jedro X1600 XT tiktaka na frekvenci 590MHz, ima 12 pixel cevovodov in 5 vertex enot, na voljo pa ima 128 bitni pomnilnik pri frekvenci 1380MHz. Teoretično bi kartica z dvema takima čipoma dosegla zmogljivost Radeona X1800 XT, vendar v resnici take zmogljivosti dva čipa povezana z CrossFire tehnologijo (tudi SLI) ne zmorejo doseči.

Od aprila naj bi bila kartica dobavljiva po ceni 399 ameriških dolarjev. Cena je proti ceni navadne X1600 XT (približno 179 ameriških dolarjev) kar visoka, saj je edina prednost, ki jo prinaša nova kartica možnost priklopa štirih monitorjev na eno grafično kartico.

Izvorna novica na X-bit labs.

1 komentar

Kingwin KWI-450WABK

Overclocker's Club - Trenutno si področje napajalnikov lastita podjetji Antec in pri nas bolj razširjen Enermax. A na trg se prebijajo tudi drugi proizvajalci in eden izmed njih je Kingwin. Kingwin KWI-450WABK je eden izmed njihovih najmočnejših napajalnikov, saj lahko porabnike oskrbi s kar 450W električne moči. Taka stvar pa se tudi greje in za to so zelo dobro poskrbeli, saj nanj pihajo kar štirje 80 mm ventilatorji, katere osvetljuejo večbarvne LED diode. A ker so ventilatorji dokaj glasni, se avtomatsko uravnavajo glede na temperaturo, kar močno olajša gledanje DVDjev. Če boste malo rezali po ohišju, da boste opazovali lightshow o napajalniku razmislite, sicer bo pa 350W napajalnik brez vsakršnega...

5 komentarjev

Napajalniki brez ventilatorjev

več strani - Danes sem med brskanjem za novicami naletel tudi na nekaj zelo zanimivih napajalnikov, ki za svoje delovanje sploh ne potrebujejo ventilatorja, ampak delujejo s pomočjo velikih hladilnih reber. Gotovo je vsem jasno, da taki napajalniki niti slučajno niso namenjeni navijalcem, ampak tistim, ki cenijo komponente, ki proizvedejo zelo malo ali celo nič hrupa.
Prvi tak napajalnik sem zasledil na strani podjetja RSG. Ponaša se z močjo 300 W, v podjetju pa pravijo, da bo na voljo še to jesen. Ker nima ventilatorja je njegova obratovalna temperatura od 0 pa tja do 55 stopinj Celzija. Več o tem izdelku si lahko preberete na tej strani.
Drug tak izdelek sem zasledil na spletni prodajalni podjetja Siliconacoustics. Ta napajalnik se prav tako lahko pohvali s tem, da ne vsebuje nobenega aktivnega hlajenja in močjo 300 W. Ker je tako kot zgornji primerek malce nestandardne oblike, najbrž ne bo sedel prav v vsako ATX ohišje. Če vas zanima, potem si ga lahko prisvojite za 195 $. ...

9 komentarjev

O napajalnikih

Tweaker's Asylum - Kaj vse rabi popolni računalnik? Hiter procesor, stabilno matično ploščo, super grafično kartico, lepo miško, hladno ohišje,... Pa še eno zelo pomembno stvar; močan napajalnik!
Sedemstranski članek o PSU-jih (Power suply unit; napajalnik torej) najdete tu. Fantje so napisali vse o tem, zakaj, kdaj in kje potrebujete močan napajalnik. Celo testirali so dva. Na žalost ne zelo zanimiva. Dva 250W napajalnika namreč, ki bosta zelo težko napajala kaj več kot kakšnega P1. Ampak vseeno je pa članek kar dober.

0 komentarjev