»

si.Mail 1.0.

Slo-Tech - Včeraj je po kar nekaj RC različicah in dobrih 4h letih razvoja izšla 1.0 verzija programa si.Mail. si.Mail je sicer še eden v vrsti odjemalcev elektronske pošte, vendar od ostalih razlikuje po tem, da je delo slovenskega avtorja, ter da na področje odjemalcev prinaša nekjaj svežine z idejami, katere pomagajo tistim, ki se vsakodnevno srečujejo z veliko količino elektronske pošte. Ker se standardnega seta možnosti ne splača naštevati bi tukaj izpostavil le tiste inovativne. Program eden izmed prvih omogoča ogled sporočil v zavihkih, ter avtomatsko klasifikacijo sporočil v "poglede" glede na Dopisnika, Zaznamke, katerih poljubno število lahko sami dodate sporočilu, Datum, Stanje...

62 komentarjev

Windows Live Mail Desktop Beta

Slo-Tech - Tokrat je izšel nov program, poimenovan Windows Live Mail Desktop, ki je nekakšna zamenjava oz. nadgradnja obstoječega Outlook Express poštnega odjemalca. Sam program omogoča prejemanje in pošiljanje elektronske pošte preko POP3/SMTP protokola, hkrati pa se lahko naročimo na RSS ter novičarske skupine (NNTP).

Sam vmesnik je že poznan iz drugih odjemalcev, hkrati pa zelo spominja na druge izdelke izdane pod Windows Live. Od vseh novosti, ki jih prinaša, pa smo lahko najbolj zadovoljni tega, da lahko iz programa dostopamo do Hotmail in MSN pošte. Že nekaj časa namreč velja, da je za dostop preko POP3/SMTP potrebno doplačati približno $50.

O samem programu si je moč prebrati več...

34 komentarjev

si.Mail 0.7.6 - RC1

si.Mail glavno okno

Slo-Tech - Miha Vrhovnik, ki si je pred dobrima dvema letoma zadal nalogo napisati svoj odprtokodni odjemalec e-pošte, je včeraj izdal prvo "release candidate" različico svojega si.Mail-a. Program je na voljo pod licenco GPL, napisan v razvojnem okolju Delphi, teče pa na operacijskem sistemu Windows (95 in novejši).

si.Mail vsebuje vse funkcije resnih e-mail odjemalcev, kot so podpora protokoloma pop3 in smtp, prikaz rss, rdf in atom novic, napredno iskanje ipd. Avtor daje poudarek predvsem na varnost; tako naprimer program prepoznava datoteke, ki bi lahko ogrozile vaš računalnik, ter vas nanje opozori s tem, da jih obarva rdeče.

Za več informacij si oglejte domačo stran programa oz. ga...

56 komentarjev