»

Še več podatkov o Tejasu

Land grid array (LGA)

vir: Hexus
več strani - O procesorju Tejas je znanega iz dneva v dan več. Slike tega čuda so na svetovnem spletu prisotne že kar nekaj dni, danes pa sem zasledil še slike Tejasovega land grid array (LGA) podnožja in matične plošče, osnovane na naboru Grantsdale. Po poročanju te strani, bo podnožje LGA prišlo v veljavo v prvi četrtini prihodnjega leta in bo, kot lahko vidite na spodnji sliki, uporabljalo zanimiv pritrdilni mehanizem. O lastnostih Garntsdala je bilo nekaj sicer že povedanega, vendar ne bo odveč, če še enkrat poudarim, da bo nabor podpiral do 4 GB DDR, ali DDR-II pomnilnika, 800 MHz FSB, v ICH6 SouthBridge pa bo vključena tudi podpora ATA in Serial ATA diskom, RAID-u, PCI Expressu in mogoče še...

2 komentarja

1GB CompactFlasha

The Register - Sicer se mi čas za internet izteka (naravnost sovražim to Ljubljano, ker si še nisem uspel do stanovanja potegniti linije, tako da sem revež na PA), zato bo tale novica zelo kratka.
Torej, kot so napisali tule, je izdelovalec pomnilniških kartic SanDisk objavil, da bo nekje v prvi četrtini naslednjega leta izdelal pomnilniške kartice s kapaciteto 1 GB. Cena naj bi bila približno 800 zelenih.
Tako da imate do tedaj čas, da doma zaprosite za en digitalni aparat in 1 GB kartico, potem pa na fotografsko seanso.

3 komentarji

Rezultati

X-Bit Labs - Proizvajalci matičnih plošč so nam izdali svoje prodajne rezultate, ki so jih dosegli v septembru. Po pričakovanju je na prvem mestu še vedno ECS, sledijo pa mu ASUS, Gigabyte, ter ostali manjši proizvajalci. Seznam je sicer malce nepopoln, saj manjka MSI, ki je eden izmed največjih proizvajalcev matičnih plošč na svetu, za nekatere druge proizvajalce pa manjkajo nekateri podatki. Še zanimivost: kljub temu, da je Elitegroup še vedno največji proizvajalec po številu prodanih kosov, je ASUS po prihodku na 1 prodano ploščo še vedno nepremagljiv.

0 komentarjev

ECS No.1, ASUS No.2

X-Bit Labs - Na trgu matičnih plošč je zadnje čase kar precej živahno, saj je prodaja matičnih plošča kar opazno poskočila glede na poletne mesece. Visoke prodajne rezultate so pričakovali vsi proizvajalci matičnih plošč - najvišjega nedvomno ASUS. Vendar pa je usoda hotela, da ASUS prekine tradicijo najbolj množičnega proizvajalca matičnih plošč. Na 1. mesto se je tokrat povzpel ECS, ki ga lovci na novice poznamo predvsem po njihovi plošči na SIS735 naboru. ASUS-u je tokrat malce zmanjkalo do 1. mesta, vendar pa jim je v tolažbo dejstvo, da so še vedno proizvajalec z največjimi zaslužki, saj njihove plošče stanejo v povprečju 1.5x več od ECS-ovih primerkov. Ravno cena pa je bila usodna za prodajo, saj so cene ASUS-k poskočile v višave. Sicer pa se ASUS gotovo ne sekira preveč, saj število prodanih plošč ne igra posebno vlogo. Seveda pa ECS in ASUS nista edina na lestvici, ki so jo objavili X-bit labsi. Na tretjem mestu se je ustalil še MSI, na 4. Gigabyte, na 5. Epox in tako naprej....

0 komentarjev

Velikost

X-Bit Labs - Danes so Veliki štirje (ASUS, Elitegroup, MSI, Gigabyte) objavili poročilo o prodaji matičnih plošč v prvi četrtini leta (Q1). Prvi po številu prodanih plošč, je ASUS, sledi mu Elitegroup, nato pa še MSI in na koncu Gigabyte. Vsi štirje si obetajo dobro prodajno leto, ker jim je šla prva četrtina presenetljivo dobro. Navada je namreč, da je prodaja v prvi četrtini slaba, če ne kar najslabša od vseh. Največja sprememba na lestvici je Gigabyte, ki je z lanskega drugega mesta padel na zadnje, četrto. Največji skok v pozitivno pa je naredil Elitegroup, ki se je zelo približal prvemu mestu na prodajni lestvici in s tem ASUS-u. O za nas tako ljubem ABIT-u ni podatkov. Za podrobnosti poglejte na X-Bit labs.

1 komentar

Dosežki proizvajalcev matičnih plošč v letu 2000

X-Bit Labs - Na X-Bit Labs sem zasledil zanimivo razpredelnico, ki kaže stanje na trgu matičnih plošč v letu 2000 in konkurenco med proizvajalci. V tabeli si lahko ogledate prodajne načrte in dejanske dosežke (v tisočah) tajvanskih proizvajalcev:

Proizvajalec Dejanska prodaja (v 1000) Načrtovana prodaja (v 1000) Procentualni dosežek
ASUS 13,950 15,000 93%
GIGABYTE 9,800 9.500 103.2%
MSI 9,000 8,480 106.1%
ECS 7,600 5,375 141.4%
ABIT 2,400 2,800 85.7%
DFI 2,360 2,800 84.3%
CHAINTECH 1,760 2,177 80.8%
BIOSTAR 1,610 2,560 62.9%
EPOX 1,500 2,400 62.5%

Kot vidite je ASUS še vedno nesporni voditelj na področju matičnih plošč, čeprav mu niti to leto ni uspelo prodati načrtovanih 15 milijonov kosov platk. Gigabyte in MSI sta dejansko presegla svoje načrtovane cilje, največje "presenečenje" pa je zagotovo ECS (Elitegroup). Če bo podjetje raslo s takšno hitrostjo lahko čez približno eno leto ogrozi samega ASUSa. Na spodnjem delu lestvice je situacija malo slabša, saj proizvajalci...

6 komentarjev