»

Asus bi rad kupil XFX

Slo-Tech - V boju s Foxconnom je Asus do sedaj že kupil Gigabyte, vendar pa za tajvansko podjetje to očitno ni dovolj. Konkurenčni želijo postati tudi v razredu dražjih grafičnih kartic, zato se v zadnjem času zanimajo za XFX. Slednje je podjetje, ki sicer ni veliko, a je znano po dobrem sodelovanju z nVidio, še bolj pa po svojih nadstandardnih karticah. Ravno to Asus potrebuje -- podjetje z obilico prestiža, zato bo razplet gotovo zanimiv, Inquirer napoveduje nadaljevanje kmalu.

7 komentarjev

Dual GeForce 7600GT

Slo-Tech - Galaxy načrtuje izdelavo grafične kartice z dvema GeForce 7600 grafičnima čipoma na eni kartici, povezanima v SLI način. Za osnovo so pri Galaxyju vzeli (domnevno) dizajn Dual GeForce 6600GT, saj imata grafična čipa obeh kartic enako razporeditev nožic.



Vsak izmed grafičnih čipov naj bi imel svojih 256 MB pomnilnika, ostale specifikacije še niso poznane, prav tako ne datum predstavitve in cena kartice.

Več o Dual GeForce 7600GT si lahko preberete v izvorni novici.

19 komentarjev

GeCube Dual-X1600 XT na CeBIT-u

X-Bit Labs - Potem ko je ASUS na začetku meseca zaradi manjših zmogljivosti od pričakovanih preklical izdelavo grafične kartice z dvema grafičnima čipoma X1600, se je GeCube odločil, da na CeBIT-u, kljub temu predstavi svoj model z dvema X1600 čipoma. Le-ta bosta povezana z CrossFire tehnologijo in bo imela kar štiri DVI izhode (dva Dual-Link in dva Single-Link DVI). Jedro X1600 XT tiktaka na frekvenci 590MHz, ima 12 pixel cevovodov in 5 vertex enot, na voljo pa ima 128 bitni pomnilnik pri frekvenci 1380MHz. Teoretično bi kartica z dvema takima čipoma dosegla zmogljivost Radeona X1800 XT, vendar v resnici take zmogljivosti dva čipa povezana z CrossFire tehnologijo (tudi SLI) ne zmorejo doseči.

Od aprila naj bi bila kartica dobavljiva po ceni 399 ameriških dolarjev. Cena je proti ceni navadne X1600 XT (približno 179 ameriških dolarjev) kar visoka, saj je edina prednost, ki jo prinaša nova kartica možnost priklopa štirih monitorjev na eno grafično kartico.

Izvorna novica na X-bit labs.

1 komentar

Pasivno hlajen Geforce 7800 GT

Asus Geforce 7800 GT

Slo-Tech - Davno so minili časi, ko smo zlahka prenašali bučanje vsaj dvanajstih ventilatorjev, ki so hladili pregreto jedro notranjosti navitih računalnikov in tako preprečevali Kitajski sindrom.

Tega se zavedajo tudi proizvajalci. Pri sodobnih grafičnih karticah je že postalo nekaj povsem običajnega, da kartica deluje z različno hitrostjo takrat, ko mora izrisovati samo 2D sliko, kot pa takrat, ko jo polno zaposlimo z najljubšo igro.

Tudi to omogoča proizvajalcem, da (skoraj) najhitrejše izvedenke kartic opremljajo samo s pasivnim hlajenjem. Asus bo tako decembra predstavil pasivno hlajenega Geforca 7800 GT. Kartica ima celo povišan takt jedra s 400 na 420 MHz. Začetna cena je postavljena na 450 Evrov...

12 komentarjev

Asus Extreme N7800 GT Dual

Slashdot - Se še spomnite Gigabyte 3D-1 ter Asus dual 6800GT grafičnih kartic? Od večine se namreč razlikujeta po dveh grafičnih procesorjih na eni kartici, ki sta povezana s SLI tehnologijo. Asus pa je izdelal novo revizijo 6800 GT verzije, saj na njej počivata dva G70 čipa. In dobili smo Asus Extreme N7800 GT Dual.

Kartico so testirali na Hot Hardware. Kartica pa ima tudi lep spominek iz preteklosti. Se spomnite zloglasne Voodoo5 6000? Ta kartica je nujno potrebovala eksterno napajanje, kar pri n7800 GT Dual sicer ni potrebno, a zraven kartice vseeno dobite 80 W napajalec, ki je z zadnje strani ohišja strani speljan na 6-pinski PCI Express prključek. Z njegovo uporabo lahko močno razbremenite...

16 komentarjev

OCZ podira rekorde s 1100W napajalcem

OCZ 1100W napajalec

Hardware Secrets - Poleg moči, ki jo lahko dovede k enotam v računalniku je rekordna zagotovo tudi dolžina. Napajalec je namreč sestavljen iz dveh 550W napajalcev, torej je dolg za približno dva običajna napajalca.



Če se sprašujete, kdo za vraga potrebuje toliko moči, niste edini. Tudi pri OCZju namreč ne vedo, kdo bi si želel to elektrarno (ali pa pečico, kakor vzamete) v svojem računalniku. Zanekrat je to le prototip, namenjen razkazovanju in vzdigovanju zanimanja pri potencialnih kupcih, končni model (če bo sploh obstajal in ne bo rešitev ostala v sedanjem stanju) pa bo verjetno še precej optimiziran (npr. boljši izkoristek, manjše dimenzije, boljše hlajenje, itd.).

Zgoraj sem omenil, da je...

14 komentarjev

Gigabyte 3D1-68GT (Dual GeForce 6800GT)

Gigabyte 3D1-68GT (Dual GeForce 6800GT)

vir: Digit Life
Digit Life - Nvidiino tehnologijo SLi lahko uporabimo tudi drugače kot tako, da povežemo dve (ločeni) grafični kartici. Na PCB pricinimo dva grafična procesorja, za povezavo med njima pa jasno skrbi SLi.

Gigabyte je med prvimi predstavil pravo (SLi!) dvoprocesorsko kartico, uporabil je dva 6600 GT GPU-ja. Kasneje so tudi ostali proizvajalci, denimo Leadtek in Asus, predstavili svoje izpeljanke take rešitve. Asus je na letos sejmih kazal izpeljanke s precej močnejšim GPU-jem, s 6800 GT, nedavno pa je od masovno proizvodnje odstopil. Za ta korak so se verjetno odločili potem, ko so se prepričali o zmogljivosti novega Geforca 7800 GTX in/ali zaradi stroškov izdelave.

Pri Gigabytu so se odločili, da...

11 komentarjev

ASUS Dual GeForce 6800 GT in G70

ASUS Dual GeForce 6800

vir: X-Bit Labs
X-Bit Labs - Gigabyte je prvi izkoristil SLi povezavo tako, da je na eno grafično kartico namestil dva aktualna grafična procesorja, GeForce 6600 GT. ASUS seveda ni mogel stati križem rok in je tako na letošnjem CeBit-u predstavil prototip grafične kartice z grafičnima procesorjema - GPU GeForce 6 6800. Kot kaže, ne bo ostalo samo pri prototipu, saj v podjetju pospešeno testirajo podobno grafično kartico, tokrat z močnejšo izvedbo zadnje serije Geforcev, 6800 GT. GPU-ja sta povezana s SLi povezavo, vsak ima na voljo 256 MB 256-bitnega GDDR3 pomnilnika. Če je verjeti novici, naj bi bila kartica 1.7× hitrejša od enoprocesorske izvedbe.



Nvidia si zagotovo mane roke ob teh predstavitvah, saj močno prispevajo k ugledu...

21 komentarjev

Asus Dual GF6800 Ultra?

The inquirer - Kot poroča The Inquirer, so se na forumu Xtremesystems pojavile fotografije (no ja, ena fotografija) grafične kartice, ki ima na PCB pricinjena kar dva GF6800 grafična procesorja, ima pa tudi dva DVI izhoda. Kaj drugega, razen tega, da je kartica ogromna, zaenkrat ni znano, Asus naj bi jo predstavil na CeBitu. Izvirna novica je skrita za to povezavo, ta povezava pa vas bo pripeljala do teme na Xtremesystems, kjer debatirajo o novi grafično pošasti. In seveda, še slika tega čudesa:

42 komentarjev

Tyan Tachyon G9500 Pro

HotHardware - Radeon 9500 Pro je grafična kartica, ki se je med uporabniki zelo priljubila s svojim odličnim razmerjem med ceno in kakovostjo. Tokrat so si na Hot Hardwareu pobliže ogledali Tyanov model te grafikulje. Kartica ima pokrito jedro z velikim hladilnikom in pomnilnik z rebri. Sepcifikacije smo že velikokrat omenili in jih najdete v testu -- kartico so stestirali in ugotovili, da gre za dober izdelek in ji prisodili kar visoko oceno -- 9,5. Klik!

0 komentarjev