»

Po dveh desetletjih velika vrnitev Age of Empires 2

Slo-Tech - Čeprav je stara že 21 let, je Age of Empires 2 med svetovno karanteno dosegla rekordne številke, ki jih ni še nikoli doslej. Na Steamu je bila to med karanteno najbolj popularna igra iz zvrsti strategij v realnem času (RTS). Igra, ki je izšla leta 1999, je leta 2013 grafično preobrazbo v ločljivost HD, v osnovi pa ostaja enaka. Res je, da je lani izšla še njena osvežitev Age of Empires 2: Definitive Edition, ki prinaša izboljšano grafiko, nekaj novih kampanj ter pametnejše nasprotnike in da številke veljajo za obe skupaj. Na drugem mestu med RTS po številu igralcev na Steamu je precej mlajša Company of Heroes 2 iz leta 2013.

Age of Empires 2 je imela aprila povprečno 50.000 igralcev, največ pa 59.995. To jo postavlja med 100 najbolj igranih iger vseh časov, kar se ne sliši posebej impresivno, a ne pozabimo, da gre za 21 let staro igro. Trenutno je na 15. mestu. V resnici 21 let stara igra ni nikoli res umrla, saj je po prodnih 1,5 milijona izvodov v prvih treh letih še lani katero...

40 komentarjev

Microsoft se vrača z letalščino in Age of Empires

Age of Empires Online

vir: bit-tech.net
bit-tech.net - Skorajda leto dni je že, od kar smo poročali, da je zaradi posledic recesije Microsoft odpustil obilico svojih zaposlenih, med katerimi so bili tudi člani razvijalskega studia ACES Games Studio. Slednji so bili odgovorni za serijo Flight Simulator, prekinitev delovnega razmerja z Microsoftom pa je napovedala konec te serije, čeprav so ustanovili svoj studio (Cascade Game Foundry). A ljubitelji navideznega frčanja po zraku, brez skrbi, Microsoft se vrača. Napovedali so namreč novo igro, preprosto poimenovano Flight. O sami igri ni znano veliko, razen platforme, na kateri bo tekla. To bodo zgolj z Windows opremljeni osebni računalniki. Čeprav pri bit-techu menijo, da zgoraj omenjena odpustitev ekipe pomeni, da igra ne bo usmerjena popolnoma v...

12 komentarjev

Resničnost: Igre

Slo-Tech - Že čez slabe pol ure bo na sporedu TV Slovenija 1 Resnična Resničnost!

Tokrat bodo na tapeti spet računalniške igre.
Tapeto bomo prilepili s poročilom z Games Conventiona v Leipzigu in reportažo z WCG Slovenija 2007.
Sergej bo razlagal o konzolah, pa ne tistih za police, Kaja bo predstavila nekaj strani na katerih lahko ugotovite kaj boste čakali naslednje leto, naprimer tako kot Wii Fit, ki bo tudi dobil svojih nekaj minut.

Vse to in še več že čez minute v Resnični Resničnosti.
Za tiste, ki to berete po sedmi uri, bo ponovitev skoraj dve uri čez polnoč (1:50), kot vedno pa bo na portalu RTV slovenija v kratkem na voljo tudi posnetek oddaje.

33 komentarjev

S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl odložen, za tolažbo štiri nove slike

S.T.A.L.K.E.R.

vir: ComputerBase
Slo-Tech - Izid težko pričakovane igre S.T.A.L.K.E.R., je ponovno preložen, tokrat na konec prve četrtine prihodnjega leta. Da pa ne bi (krvavih) pustolovščin željni igralci večne odloge pričeli povezovati z notoričnim Duke nukem for(n)ever, so takoj za novim odlogom na spletu objavili štiri nove slike iz igre, s čimer naj bi dokazovali, da z igro še vedno mislijo resno. Konec koncev, razvijalci igre so šli slikovni material za okolje igre iskati prav v Černobil in njegovo okolico.

27 komentarjev

Age of Empires III demo že nared?

The inquirer - The Inquirer poroča, da je po navedbah na Age of Empires III Heaven forumu demo te težko pričakovane strategije nared, a je problem v marketinškem oddelku, ki se še ni odločil, kdaj demo tudi izdati.

Sam demo je kar zajeten (kar 375 MB), vsebuje pa le enoigralski način igranja, mrežnega načina zaenkrat še ne podpira. Sicer obstaja možnost, da se bo kasneje pojavil tudi multiplayer demo, a je to glede na bližnji izid celotne verzije igre malo verjetno. Demo bo vseboval dve civilizaciji, dve naključni mapi ter dva scenarija.

Dejstvo, da je demo pripravljen, kaže na izid same igre ob napovedanem času, kar je trenutno nekje v oktobru.

26 komentarjev