»

Windows Live OneCare

Slo-Tech - Danes je Microsoft izdal OneCare, ki vsebuje programe za večjo varnosti, pri tem pa je namenjen še vzdrževanju kondicije računalnika. Paket vsebuje antivirusni program, požarni zid, antispyware program in še nekaj ostalih. Celoten seznam je objavljen tule, pri tem pa za ceno 49.95 dolarjev dobite možnost namestitve na tri različne računalnike.

Trenutno je paket OneCare na voljo samo za Windows XP SP2 v Združenih državah. Ostali svet naj bi prišel na vrsto drugo leto, testiranje OneCare za prihajajočo Visto pa bi se naj začelo konec letošnjega leta.

33 komentarjev

MIX06 @ Las Vegas

Slo-Tech - Na prireditev, poimenovani MIX06, ki se te dni odvija v Las Vegasu, Microsoft predstavlja svojo vizijo na področju spleta. V otvoritvenem govoru je Bill Gates predstavil nekaj novosti, ki jih pripravlja Microsoft. V tem času je bilo predstavljenih tudi nekaj zanimivih primerov, kot so MySpace.com, nov Internet Explorer 7 Beta 2 ter drugo.
Štiri ure dolg uvodni del, ki si ga lahko ogledate, je na voljo na uradni strani, poleg tega je nekaj krajših posnetkov na channe9.msdn.com.

Poleg tega je Microsoft v okviru kampanije Live.com predstavil nov iskalnik, ki ga gostuje ta stran. Na prvi pogled je opazen predvsem drugačen vmesnik, kateremu je pred tedni sledil tudi izgeld MSN iskalnika.

Za vse tiste, ki pričakujete Monad; Microsoft je naznanil, da bo le-ta na voljo v prihajajočem Exchange 12 serverju. Monad, ki je trenutno še v Beta 3.1 verziji, si ga je možno prenesti iz uradne strani, pri tem pa potrebujete .NET 2.0. Na Channel9 so objavili tudi krajši posnetek, kjer...

8 komentarjev

Prihaja Windows Server 2003 R2

Microsoft - Microsoft je objavil, da je dokončal svoj najnovejši strežniški operacijski sistem, Windows Server 2003 R2. Sistem temelji na Windows Server 2003 s prvim servisnim paketom in vključuje veliko pomembnih novosti, med katerimi so izboljšave DFSja in Active Directoryja, izboljšana podpora za NFS in SAN ter mnogo drugih novosti. Sistem bo naprodaj okoli februarja naslednje leto.

Kljub temu, da smo uporabniki pričakovali, da bo nova nadgradnja brezplačna, nas je Microsoft ponovno pustil na svojem kapitalističnem cedilu, saj bo potrebno za nov operacijski sistem odšteti približno toliko kot za dosedanjo različico Windows Server 2003. K sreči Microsoft že dalj časa ponuja večino svojih produktov tudi pod omejeno licenco, ki omogoča uporabo izdelka v preizkusne namene. Tako si lahko prenesete najnovejši strežniški operacijski sistem z Microsoftove strani.

17 komentarjev

Windows OneCare Live Beta

Slo-Tech - Danes je Microsoft predstavil storitev OneCare svetovni javnosti, do sedaj je bila namreč na voljo le prebivalcem ZDA. Gre za še nedokončano storitev v fazi Beta, prav tako je pomembno opozoriti, da trenutno deluje le na računalnikih, na katerih so regionalne nastavitve na English (United States). Slednja omejitev bo v kratkem odpravljena, tako da bo globalno testiranje lahko potekalo brez šarenja po sistemskih nastavitvah.

Storitev omogoča pregledovanja računalnika za virusi, izdelavo in uporabo varnostnih kopij, prav tako pa vsebuje orodje za napredno konfiguracijo in ohranjanje sistema v dobri kondiciji. Vmesnik je zanimiv, prijetno oblikovan in dokaj enostaven za uporabo. Več o sami...

65 komentarjev

Microsoft spreminja strukturo certifikatov, bliža se izid 'trojice', nov SP2

Slo-Tech - Najbrž vas dosti ve, da Microsoft ponuja opravljanje izpitov, ki vam prinesejo naziv, s katerim dokazujete poznavanje njihove programske opreme, najpogosteje MCP, MCSA in MCSE. Te dni pa je na dan spet prišla v preteklosti že omenjena ideja, da bi certifikate nekoliko reorganizirali. Tako bi dosegli lažje opravljanje certifikatov, saj bi bolj točno odražali vaše znanje in hkrati stali manj.

Nov sistem teh certifikatov si lahko ogledate na uradni strani, prve novosti pa lahko pričakujemo v začetku meseca januarja naslednje lete v navezi z prihajajočo trojico SQL Serverjem 2005, Visual Studiom 2005 in BizTalkom 2006. O predstavitvi nove trojice lahko več preberete na uradni strani. Izid te programske opreme se bo zgodil 7. novembra naslednji mesec, torej čez slaba dva tedna, po vseh kontinentih pa naj bi bil dosegljiv do začetka naslednjega leta.

Prav tako smo v zadnjih dneh dobili nov Service Pack (SP) pod zaporedno številko 2, ki je tokrat namenjen izdelku Exchange Server 2003....

9 komentarjev

Obletnica XP SP2 in napoved za SP3

Slo-Tech - Te dni mineva leto dni od izida zloglasnega Service Pack 2 (krajše SP2) za operacijski sistem Windows XP. Prinesel je veliko novosti, poleg popravkov tudi izboljšanje varnosti (Security Center), žal pa tudi nekompatibilnost z nekaterimi napravami in programjem.

Te dni pa so na plan prišle informacije o naslednjem servisnem paketu - kot poročata zdnet.com in silicon.com, bi naj Service Pack 3 bil nared drugo leto, po izidu Windows Viste, ki je trenutno prioriteta. Realno to porine izid SP3 vsaj do božiča 2006 ali kar do spomladi 2007.

Bo tudi XP dočakal toliko servisnih paketov kot 2000?

13 komentarjev

Konec podpore za piratske kopije MS Windows

The Register - The Register poroča, da je danes stopil v veljavo Microsoftov Windows Genuine Advantage (WGA) program, katerega naloga je preprečiti posodabljanje piratskih kopij operacijskega sistema Windows.

Uporabniki se bodo morali pridružiti WGA programu za preverjanje avtentičnosti operacijskega sistema, v kolikor želijo prejemati nadgradnje programske opreme. Za registracijo je potrebno obiskati Microsoft Download center, Windows Update ali Microsoft Update, kjer bo ActiveX programček preveril avtentičnost nameščenega sistema in veljaven ključ shranil za bodoče posodabljanje. Lastniki piratizirane kopije Windows OS bodo še naprej prejemali varnostne posodobitve preko avtomatskih posodobitev, ker Microsoft ne želi nepotrebnega širjenja nesnage po spletu.

117 komentarjev

Microsoft OneCare, Windows Server R2 Beta 2, Exchange 2003 SP2

več strani - Kot poročajo na Betanews, je Microsoft začel s pošiljanjem povabila vsem beta testerjem, da preizkusijo OneCare, ki je še v razvoju. Gre za program, ki pomaga vzdrževati minimalni varnostni nivo vašega operacijskega sistema. Na začetku bi naj to čudo vsebovalo antivirus, požarni zid, možnost izdelave varnostne kopije, prav tako bo skrbel za dobro kondicijo vašega računalnika.
O tem, ali je vaš operacijski sistem izpostavljen kakšni nevarnosti, vas bo opozarjal z ikono, ki bo lahko zelene, rumene ali rdeče barve. AntiSpyware, ki je trenutno v razvojni fazi in je te dni doživel nekaj novosti, vsaj za zdaj ni vključen.

Prav tako je na voljo že Windows Server 2003 R2 Beta 2. Na Redmondmag so spisali nekaj novosti, ki zadevajo R2, prav tako je priloženih nekaj slik, priporočajo pa tudi, da se le-tega namesti in preizkusi na testnih in ne produkcijskih računalnikih.

Posodobitev pa naj bi v prihodnje doživel tudi Exchange 2003. Gre za Service Pack 2, naslednika Service Pack1.

6 komentarjev