»

Začenja se Mobile World Congress 2011

Slo-Tech - V katalonski Barceloni se danes začenja (prve novinarske konference so bile že včeraj zvečer) vsakoletni sejem Mobile World Congress, kjer se srečajo proizvajalci, prodajalci, razvijalci in drugi partnerji v svetu pametnih in klasičnih mobilnih telefonov, tabličnih računalnikov in drugih mobilnih naprav. Na dogodku, ki bo trajal do četrtka, prireditelj GSM Association pričakuje okoli 1300 razstavljavcev. Lani se je sejma...

0 komentarjev

TV: Zakaj IPv6 in težave pri prehodu nanj

Slo-Tech - Naslednji Tehnološki večer, ki ga organizira Klub študentov Kranj, bo na temo IPv6.
Skozi predavanje bomo ugotavljali, zakaj bomo ostali brez IPv4 naslovnega prostora, zakaj razmišljati o uvedbi IPv6, kako bi morala tranzicija potekati, predvidevanje in kako bo tranzicija najbrž potekala v resnici.
Ugotovili bomo tudi, zakaj nimamo delujočega načrta, kakšne so težave s translacijskimi mehanizmi in kako v resnici IPv6 protokolni sklad izgleda. Za konec se bomo vprašali kam in kako naprej ter rekli par besed o zavodu go6 kot slovenski iniciativi za prehod na IPv6. Predaval bo Jan Žorž.

Vidimo se v četrtek, 4. februarja 2010, ob 19.30 uri v prostorih OpenLaba (Koroška c. 19, Kranj - rumen trojček poleg Gimnazije Kranj)....

15 komentarjev

Odvijal se bo BarCampLjubljana

Slo-Tech - V Ljubljani se bo v sredini januarja, bolj natačno 17.1.2009, odvijal BarCamp Ljubljana na Institutu "Jožef Stefan". Za vse tiste, ki ne vedo kaj BarCamp je - BarCamp je konferenca, ki je sestavljena iz predavanja obiskovalcev. Na začetku dneva se določijo predavanja in teme, nato pa se dogodek dokaj spontano sam odvija. Sicer pa smo o BarCampih že pisali.

Dogodek je brezplačen, se je pa potrebno prijaviti na domači strani in seveda pripraviti predavanje na dan dogodka - kar je tudi edini resnični zahtevek Barcamp-a. Dogodek je mednarodne narave, tako da bo večina predavanj potekala v angleškem jeziku.



Seveda pa komaj čakamo na podobne dogodke tudi v drugih slovenskih krajih!

9 komentarjev

Amiga Mini Show

Slo-Tech - V soboto, 19. oktobra ob 10. uri, se bo v Škofji Loki pričel že 4. Amiga Mini Show. Letos se bodo AMSja udeležili tudi tuji razstavljalci, ki bodo predstavljali trenutno najnovejše izdelke. Med drugimi novostmi bo moč videti računalnik AmigaOne, novi operacijski sistem AmigaOS 4.0, USB izdelke ter še nekaj ostalih zanimivosti, ki pa zaenkrat ostajajo skrivnost. Ker je železniška postaja od prizorišča oddaljena le kakih 50 metrov, je dostop do prireditve možen tudi z vlakom. Več informacij o dogodku je objavljenih na straneh slovenskega Amiga kluba.

7 komentarjev

3. sejem rabljene računalniške opreme v Škofji Loki

Jaz - V soboto, 31.3.2001, se bo v OŠ Ivana Groharja v Škofji Loki odvijal 3. sejem rabljene računalniške opreme. Poleg glavnega dogodka se bo odvijalo še veliko stvari, kot na primer:
  • Predavanje o konvertiranju DVD v AVI (mp4) zapis
  • Network Security
  • Oddaljen dostop v podatkovna omrežja
  • Kako velik je Internet ter
  • Microsoft VS Linux
Zadnje predavanje bi še najbolj izpostavil, saj ga bo održal Žorž. Če še ne veste, je Žorž goreči vneti zagovornik Linuxa, ki ga lahko poleg Andraža Torija vidimo vsak petek v oddaji Resnična Resničnost. Priznam, najlepša mu dala, tip res obvlada, a zna na čase postati res tečen (primer: živciranje mene na predavanju o navijanju na sejmu Abort 2000). Klik za več informacij.

8 komentarjev