»

Nove grafične kartice

Slo-Tech - ATI je predstavil dve novi grafični kartici, namenjeni za profesionalno uporabo, ATI FireGL V7350 in V7300. Prva se ponaša s kar enim gigabajtom pomnilnika, medtem ko ga druga premore pol manj. Oba sta opremljena z dvema Dual Link DVI izhodoma, ki omogočata prikaz slike ločljivosti vse do 3840 x 2400 točk. Ostale specifikacije najdete na spletni strani ATI-ja.

Po poročanju The Inquirer-ja naj bi nVidia 22. marca predstavila novo grafično kartico družine GeForce 7600, in sicer šibkejšo različico z oznako GS. Kartica naj bi bila opremljena z DDR2 pomnilnikom, stala bi pa naj 149 ameriških dolarjev.

8 komentarjev

ATi predstavil Radeon X1800 GTO

ATI - Ko se je že zdelo, da bo današnji dan povsem zeleno obarvan, se je med zeleno barvo primešalo tudi nekaj rdeče: ATI je namreč predstavil grafično kartico X1800 GTO. Gre za najšibkejšega člana serije X1800, ki temelji na grafičnem čipu R520. Ta ima zaklenjene 4 pixel cevovode. Jedro kartice tiktaka pri frekvenci 500 MHz, 256 MB 256 bitnega GDDR3 pomnilnika ima frekvenco 1 GHz. Glede odklepanja cevovodov zaenkrat še ni nič znanega.



ATI bo poleg tega v prihodnjih dneh predstavil nove gonilnike, ki bodo omogočili povezavo dveh kartic s tehnologijo CrossFire brez dodatnih priključkov,...

6 komentarjev

ATI predstavil Mobility Radeon X1800 XT

ATI - ATI je predstavil svoja najnovejša grafična čipa za prenosne računalnike, Mobile Radeon X1800 in X1800 XT. Namenjena sta predvsem zagrizenim igralcem računalniških iger in tistim, ki pri svojem delu uporabljajo grafično zahtevne aplikacije.

Šibkejši model X1800 ima dvanajst pixel cevovodov in osem vertex shader enot ter tiktaka pri frekvenci 450 MHz. Njegov večji brat se ponaša s šestnajstimi pixel cevovodi in prav tako osmimi vertex shader enotami, njegova frekvenca pa je 550 MHz. Seveda obe podpirata DirectX 9 in Shader Model 3.0.

Več o novih mobilnih Radeonih si lahko preberete v ATI-jevem sporočilu za javnost in na ATI-jevi spletni strani

4 komentarji

GeForce 6500 pripravljen na vstop v low-end bitko

Warp2Search - Veliko sicer ni znanega, na Warp2Search so namreč opozorili na predogled te grafične kartice, objavlen na HKEPC, ter priložili prevod, narejen s pomočjo Babelfish. Polomljeni prevod govori o prvotni 6200, ki so jo nadgradili v 6600LE, iz 6200 TurboCahce pa naj bi naredili 6500. Nova grafična kartica naj bi bila namenjena za boj z ATIjevo novo rešitvijo za nižji cenovni razred, X550.



Še članek na HKEPC.

13 komentarjev

Mobility Radeon 9800 - poslan z namenom, da prehiti vse

ATI - ATi je na tržišče poslal eno najhitrejših grafičnih kartic za prenosnike pod pričakovno oznako Mobility Radeon 9800. Pohvali se lahko z 8 cevovodi ter 256 MB pomnilnika. Odlično se izkaže tudi v zahtevnejšem svetu 3D animacij in videa, da o primernosti poganjanja najnovejših iger sploh ne izgubljam besed.

Eden prvih prenosnikov, ki se lahko pohvali z omenjenim GPU-jem, je Dellov Inspiron XPS.



Več o tej grafični kartici izveste na ATi-jevi domači strani.

Je že začel kdo dodatno varčevati za nakup prenosnika?

32 komentarjev

ATI X800GT

The inquirer - ATI pripravlja novo širšemu občinstvu namenjeno kartico. Govora je o X800GT, ki bo po dosedaj znanih specifikacijah osnovana na R430PRO čipu, na katerem se bo pri taktu 392 MHz preklapljalo 160 milijonov tranzistorjev izdelanih v 0,11-mikronski tehnologiji. Kartica bo imela omogočenih 8 cevovodov ter pricinjenih 128 ali 256 Mb DDR ali GDDR3 pomnilnika s 256-bitnim vodilom in taktom 700 Mhz. Z omogočeno Crossfire podporo ATI verjetno cilja na konkurenco izdelkom Nvidie iz linije 6600GT. Ni pa še povsem jasno, ali bodo kartice na voljo samo za PCIe vodilo, ali pa se bo ATI potrudil tudi s podporo za AGP vodilo s pomočjo Rialto čipa. Več podrobnosti tukaj.

12 komentarjev

All-In-Wonder Radeon X800 XL

X-Bit Labs - ATI je v torek obelodanil, da bodo to poletje na trg poslali novo multimedijsko čudo. Po predhodni splavitvi AIW Radeona X800XT so tako v All-In-Wonder družino dodali še eno grafično kartico s čipom (zaenkrat še vedno) zadnje generacije. Razlika med AIW X800XT in X800XL je poleg različnih hitrosti jedra in pomnilnika predvsem v tem, da smo XT verzijo vtaknili v AGP režo, medtem ko je XL prvi AIW, ki bo domoval na PCIe vodilu.

Tako kot njegov predhodnik, se seveda tudi X800XL šibi pod težo najrazličnejših multimedijskih funkcij. V kartico je vključen zadnji ATI-jev TV Tuner, ki je osnovan na RF tehnologiji podjetja Microtune ( čip MT2050), ki je od prej uporabljanih Philipsovih tunerjev manjši in porabi manj energije, kar je ATI-ju omogočilo, da imata oba AIW X800 Radeona enako velika PCB-ja kot standardne kartice. Tuner lahko sprejme 125 PAL in SECAM kanalov, vključuje FM radio, podpira HD-TV, (od)kodiranje standardov MPEG 1/2/4, RealMedia, DivX in WMV9. Poleg standardnih...

13 komentarjev

ATI ALL-IN-WONDER Radeon 9600XT preizkušen

vir: ATI
Overclockers Australia - Da, res je, velikokrat smo že podajali povezave na različne strani, na katerih so preizkusili in spisali sodbo ATI Radeona 9600XT. A morda je prav da podamo povezavo tudi na ta test. Kaj je na tem tako drugačnega od drugih? Namesto da bi preprosto spisali besedilo in dodali nekaj slik, so se fantje pri 3dGameMan.com kot ponavadi potrudili na malce drugačen način in naredili video reportažo. Klik!

1 komentar

Nov All-in-Wonder ter čipovje za Opterone

Overclockers Australia -

Včeraj smo poročali, da je AMD izdal svoj nov Opteron, danes pa sta za dve novosti na trgu poskrbela še ATI in VIA. ATI je predstavil novega člana družine All-in-Wonder, ki temelji na Radeonu 9600 Pro. Grafična kartica poleg samega grafičnega procesorja omenjene družine prinaša še TV tuner s podporo 125 kanalom, FM tuner za poslušanje radia, sekundarni VGA izhod za delo na več dveh zaslonih, podporo predvajanju DVD filmov in še nekaj ostalih bonbončkov. O ceni in dobavljivosti v Kokoški še ni podatkov. Več o tem.

Za novost drugačne vrste je to pot poskrbela VIA, ki je včeraj pokazala delujoč računalnik s čipovjem K8T800, na katerem sta se pod Linuxom potila dva 64-bitna Opterona. Novo čipovje vsebuje južni most VT8237, podporu RAID-u, SATA, ATA in AGP 3.0. Cena ostaja neznana. Slin, slin.

0 komentarjev