»

Ogled celotne DVD zbirke iz naslonjača

Vse to lahko zamenja že en računalnik v omari in en majhen HTPC ob televizorju

vir: bit-tech.net
bit-tech.net - Lastniki obsežnejše zbirke filmov na DVD ploščkih, sploh tehnično bolje podkovani obiskovalci Slo-Techa, verjetno razmišljate, da mora obstajati lažji način ogleda filma, kot pa brskanje po policah, vstavljanje ploščka v predvajalnik, ogled filma in nato ponovitev postopka v obratni smeri. Do sedaj sta bila popularna dva...

66 komentarjev

Bomo vse tipe krvi pretvorili v 0?

BBC - BBC poroča o potencialno revolucionarnem znanstvenem odkritju - znanstveniki so z analizo velikega števila bakterij odkrili določene tipe encimov, ki bi znali biti prekleto uporabni. Omogočajo namreč razgradnjo antigenov A in B, ki se pojavljajo v krvi ljudi s krvnimi skupinami A, B in AB. Omenjene snovi povzročajo škodljive reakcije imunskega sistema prejemnika transfuzije, krvni tip 0 pa jih ne vsebuje in je zato primeren za prav vse krvi potrebne odjemalce. V prihodnosti bi tako morda lahko vso darovano kri pretvarjali v tip 0 in tako rešili pogoste probleme s pomanjkanjem določene skupine. Problem bi tako prestavljal zgolj Rh faktor. Preberite izvorno novico.

34 komentarjev

"Teleportiranje" preko interneta

BBC - Znanstveniki v ZDA razvijajo sistem, ki bo omogočal poustvarjanje in prenos 3D fizičnih karakteristik osebe ali predmeta preko interneta.

Profesorja Todd Mowry in Seth Goldstein iz Mellon University ocenjujeta, da lahko že v obdobju ene človeške generacije pričakujemo tehnologijo, ki bo s pomočjo množice sintetičnih atomov omogočala natančno reprodukcijo (hologram z maso) tridimenzionalnega...

35 komentarjev

Distributed computing strikes again!

BBC - Kot kaže, bomo dobili nov program za tako imenovani distributed computing, ki bo lahko končno konkuriral SETI-ju, ki že dalj časa deluje brez uspehov. Po poročanju novinarjev na BBC, se bo novi program ukvarjal z izračunavanjem podnebja od leta 1950 do leta 2050. Zanimivih bo zlasti "zadnjih" petdeset let, ki bodo znanstvenikom bojda razkrila marsikatero vprašanje. Ker se znanstveniki zavedajo, da hočejo uporabniki od projekta potegniti največ, bo program oblikovan povsem interaktivno, kar bo omogočalo uporabnikom, da si ogledujejo vzorce, ki se pojavljajo na zemeljskem površju. Kalkulacije bodo na povprečnem osebnem računalniku trajale vsaj 8 mesecev, za uspeh projekta pa je potrebnih vsaj 20.000 navdušencev.
Znanstvenike lahko samo pohvalimo, saj izgleda, da bo to po dolgem času končno prava konkurenca SETI-ju.

6 komentarjev