»

Kako napolniti sistem vodnega hlajenja?

Virtual Hideout - Kdor se je že ukvarjal z izgradnjo svojega vodnega hlajenja, se je gotovo srečal s problemom, kako hitro napolniti sistem.

Sedaj pa se je na trgu za ceno 69,95 dolarjev pojavil tovarniško narejen rezervoar, domišlijsko poimenovan tank-o-matic, ki ga s priloženim mehanizmom pritrdimo na zadnjo stran ohišja, ga povežemo s sistemom in že lahko brez muke natakamo vodo v sistem. Test tega čuda si lahko preberete tukaj.

Hja, zanimiva rešitev za polnjenje sistema. Pojavlja pa se mi vprašanje, kaj narediti, ko hočeš sistem izpraznit - ko hočeš na primer zamenjat vodni blok. Plus za ceno skoraj 70 dolarjev lahko kupiš kako hermetično posodo za rezervoar in še ti ostane za spodobno črpalko ...

3 komentarji

Swiftech vodni blok

Slo-Tech - Vsi, ki želite naviti svoje procesorje do njihovih skrajnih meja, potrebujete vodno hlajenje. Poglavitna komponenta vsakega vodnega hlajenja pa je zagotovo vodni blok, ki je pritrjen na procesor. Enega izmed njih so si tokrat ogledali na ExtremeMHz. Izdelalo ga je podjetje Swiftech in nosi ime MCW478-UHT. Posebnost tega vodnega bloka je termo-električno hlajenje, kar pripomore k večji zmogljivosti hlajenja. Tako kot pri večini spodobnih vodnih blokov, ima tudi ta bakreno dno. Klik!

0 komentarjev

Doma narejen vodni blok

Overclockers.com - Po svetu je izdelovanje doma narejenih vodnih blokov postala že kar nekakšna ptica stalnica. Uporabniki pa kar tekmujejo, kdo bo naredil boljši blok in po vrsti ignorirajo industrijske rešitve, češ da si pravi overclocker mora narediti vodno hlajenje sam. Tako smo bili v preteklosti priča marsikaterim izjemnim vodnim blokom (Slo-techerji se trenutno še vedno lahko načudimo blokom naveze B&M ;)). Med vso hall of fame dizajniranja vodnih blokov, se s svojim dizajnom poizkuša uvrstiti tudi tale tip, ki je na kratko opisal svoj izdelek. Na sliki si lahko ogledate njegov...

0 komentarjev

Izdelava vodnega bloka

KreAture's Home - Nekaterim se zdi izdelava vodnega hlajenje skoraj nemogoč postopek, saj se zaplete že pri izdelavi vodnega bloka in ponavadi je potrebno le-tega naročiti od kakšnega "maherja" ali pa iz tujine. Se pa najdejo tudi nekateri, ki stvar dobro premislijo in pridejo do zelo zanimivih rešitev. Ena izmed zelo nezapletenih in zelo učinkovitih je tale. Vodni blok je narejen na osnovi starega zračnega hladilnika. Vse kar potrebujete je star hladilnik, pleksi steklo, epoksi lepilo ter malo spretnosti in vodni blok lahko izdelate resnično hitro pa še rezultat lepo izgleda in učinkovito hladi. Ogled zelo priporočljiv!

1 komentar

Pritrditev vodnega bloka

OCtools - Pri OCTools so se spravili na reševanje problema pritrjevanja vodnega bloka na procesor in prišli do meni zelo zanimive in enostavne rešitve. Nekatere plošče za AMDjeve procesorje imajo okoli socketa štiri luknje, ki so zelo prikladne za namestitev vodnega bloka. Vse kar še rabite je ploščica približno 5 mm debelega pleksi stekla, iz katerega naredite lepo se prilegajočo ploščico, ki jo namestite na vodni blok in skoznjo s plastičnimi vijaki privijete vodni blok na procesor. Vsekakor zelo lepa in elegantna reštev. Članek vam močno priporočam.

2 komentarja

Vodni blok, n-tič

OCtools - Vodno hlajenje je, vsaj tako kažejo vsi ti članki, postalo zelo popularno. Iz dneva v dan se na internetu najde še kakšna boljša rešitev, ki hlajenje poceni, poenostavi ter izboljša. OC Tools ni izjema. Na svoji strani so si ogledali Dangerdenovo rešitev za vgraditev vodnega bloka, ki izgleda nekako tako: Na AMDjevih osnovnih ploščah je ob vsakem kotu socketa luknja, ki je narejena z namenom. Vodni blok nato na ploščo pritrdimo zelo enostavno: z zatiči. Podobno rešitev je za namestitev ventilatorja na Voodooje3 ubral 3dfx, le da z njimi na grafično ni pritrjeval vodnih blokov . Stvarca izgleda zanimivo, a še vedno se mi zdi čudno, zakaj potem ne bi vodnega bloka pritrdili kar s plastičnimi vezicami. No, vseeno, klik za ogled.

1 komentar