»

Netscapove sage

Slashdot - V zadnjem tednu je od mrtvih vstali brskalnik Netscape dočakal osmo reinkarnacijo, v pičlih sedmih dneh po izidu pa se mu je pripetilo marsikaj. Praktično takoj po izidu so v izdelku odkrili kup varnostnih pomanjkljivosti, tako da je nekaj ur po izidu verzije 8.0 izšla popravljena 8.0.1, v kateri so popravili varnostne napake, ki bi zlikovcem lahko omogočile oddaljen nadzor nad računalnikom. Dodali so še orodja za boj proti spywaru in phishingu.

Kasneje so odkrili, da Netscape za svoje delovanje potrebuje nameščen Internet Explorer (kar je malce čudno, saj je njegova alternativa). Windows je sicer težko oskubiti Internet Explorerja (za preizkus so Netscape namestili na 98lite različico Windows 98 SE, ki je znana po tem, da ima odstranjene mnoge integrirane komponente, npr. IE), tako da to ni nek velik problem, a vendarle.

Danes je Microsoft objavil, da namestitev Netscapa pokvari Internet Explorer, ki potem strani XML prikaže kot prazne bele liste. Microsoft ni navedel, katere...

17 komentarjev

Netscape se vrača

OSNews - Po beta testiranju je prišel ven Netscape 8. Avtorji obljubljajo, da zna vsako stran na internetu prikazati povsem pravilno. To so omogočili z z graditvijo programa na spletnem brskalniku Firefox 1.0.3, ki pa so mu dodali jedro Internet explorerja.

Avtorji so poleg tega dodali tudi:

Deskanje z zavihki
Kontrolo strani
MultiBar
Form Fill/Passcard
Live Content

Novi Netscape 8 si lahko prenesete z uradne strani

Pred prenosom pa se prepičajte, če Netscape 8 podpira vaš sistem.

34 komentarjev

Prihaja Netscape 8 Beta

Mozillazine - Netscape pripravlja novo različico svojega paradnega konja. 17. februarja naj bi dočakali različico beta že osmega Netscapa, ki bo prinesel precej novosti (o nekaterih smo že poročali). Temeljil bo na Firefoxu, omogočal bo zamenjavo izrisovalnika strani (Gecko in IE), podpiral bo RSS, največ pozornosti pa bo posvečene varnosti.

Razvijalci Netscapa naj bi bili v stiku s podjetji, ki skrbijo za varnost na internetu, in naj bi pridobil seznam strani, ki širijo spyware, "infokradejo" in se poslužujejo podobnih prevar. Ob obisku teh strani bo Netscape prikazoval opozorila in onemogočal piškote, skripte in seveda komponente ActiveX. Po drugi strani pa bodo strani na "belem" seznamu dobile zeleno luč za prikaz. Dobesedno.

13 komentarjev

Netscape vstal od mrtvih

Mozillazine - Pred dobrim letom je AOL razpustil svoj oddelek za razvoj zbirke programov Netscape in njegovo nalogo naložil novi organizaciji Mozilla Foundation. V začetku letošnjega leta so spremenili svojo napoved in napovedali novo različico Netscapa. In Netscape 7.2 je zdaj zares izšel. Temelji na Mozilli 1.7, novi stabilni veji priljubljene programske zbirke, in prinaša precej novosti, saj je Netscape 7.1 za osnovo uporabljal Mozillo 1.4.
Izboljšana je podpora standardom, algoritem za zavračanje neželene pošte in nezahtevanih oken, odpravljenih je veliko hroščev, prav tako pa naj bi bil Netscape 7.2 tudi hitrejši od predhodnikov. Pomembna novost je še orodna vrstica Netscape Toolbar, ki ga je razvil Mozdev Group, Inc..

6 komentarjev

Gates: DVD-ji bodo zastareli v 10 letih

več strani - Microsoftov ustanovitelj in najbogatejši mož na svetu nas je presenetil z izjavo v Frankfurtu, v kateri prepričano trdi, da bodo DVD-ji "zastareli in nepotrebni v najpozneje v desetih letih. Naravnost smešno je, da še vedno nosimo filme in glasbo na srebrnih diskih, ki jih moramo vtikati v računalnik." Gatesova vizija televizije v prihodnosti "brez DVD-jev, ki se lahko opraskajo ali jih izgubimo" je takšna: "TV nam bo pokazala, kar želimo videti in kadar želimo to videti. Ko bomo prišli domov, nas bo računalnik spoznal na podlagi glasu ali obraza. Poznal bo naše želje in priljubljene programe in česa otroci ne smejo videti." Flexbeta, Slashdot, Yahoo.

Seveda še vedno vsi prikimavamo, da je 640 kilobajtov pomnilnika več kot dovolj za naše potrebe.

30 komentarjev

Netscape se bo prestrukturiral

Yahoo News - Netscape je bilo nekoč zelo pomembno podjetje, ki je delalo najboljše internet brskalnike na svetu. Njihovi brskalniki so bili praktično brez konkurence, dokler se ni začel zmagoviti pohod Microsofta in njegovega Internet Explorerja. Po dominaciji Internet Explorerja je Netscape utonil v pozabo, Microsoft pa je postal številka 1 tudi na tem področju. Netscape 6 naj bi bil program, ki bi vrnil Netscapu prvotni ugled, vendar se Microsoft ne da. Vse kaže na to, da je Netscape dokončno izgubil vojno internet brskalnikov. Netscape se je tega tudi sam zavedel, zato se je odločil za prestrukturiranje podjetja. Vendar to ne pomeni, da bo Netscape prenehal s proizvodnjo svojih browserjev. Netscape se je le odločil, da se bo preusmeril tudi na druga področja. Tako bo Netscape postal "Internet Media Hub" podjetje. Click za novico.

3 komentarji