»

Gmail (začasno) izgubil e-pošto

CNet - Včeraj zvečer so se Googlu pritožili nekateri uporabniki njegove e-poštne storitve, ker naj bi iz Gmaila izginila vsa vsebina, vključno s sporočili, kontakti in mapami. Naprej so se nezadovoljni uporabniki pritožili na Googlovih forumih in Google je kmalu priznal, da je res nekaj narobe. Zdi se, da imajo uporabniki prazne račune, kakor da bi se bili ravno registrirali v Gmail, medtem ko kontakti iz storitve Buzz niso izbrisani. Inženirji so se lotili odpravljanja napake, ki ta hip še poteka. V tem času se lahko zgodi, da se prizadeti uporabniki ne bodo mogli prijaviti v svoje račune.

Google je zapisal, da je prizadetih manj kot 0,29 odstotka vseh uporabnikov. Ker ima Gmail ogromno število uporabnikov, to še vedno pomeni, da je lahko brez pošte začasno...

47 komentarjev

Picasa Web Albums - nova preizkusna storitev iz Googla

Slo-Tech - Google ne spi na lovorikah, temveč predstavlja vedno nove spletne storitve. Zadnja predstavljena, še ena v vrsti "beta" različic, je Picasa Web Albums. Uporabnikom brezplačno ponujajo 250 MB spletnega prostora, kamor si lahko naložijo svoje albume slik, ki jih imajo v programu Picasa. Za plačilo 25 dolarjev pa uporabnik, za obdobje enega leta, dobi na voljo 6 GB prostora na spletu. Tudi ta storitev je na voljo "le" povabljencem. Da postanete "povabljenec", se je potrebno prijaviti tukaj: Prijava.

Poleg nove storitve, so izdali tudi novo verzijo programa Picasa, ki omogoča nalaganje slik v spletni album, poleg tega pa ima še nekaj novih možnosti, ter malenkost spremenjen vmesnik. Za sedaj, v nasprotju s prejšnjo verzijo, je na voljo le v angleškem jeziku.

Več informacij: Picasa Web Learn More.

Prijava za uporabnike in za pridobitev povabila: Picasa Web Log In.

25 komentarjev

Gmail za vsakogar

Slo-Tech - Že kar nekaj časa je minilo, odkar nas je Google presenetil s storitvijo Gmail, vendar je takrat to omejil le na povabila. Tako si, če si si zaželel poštni predal pri Google-u in tako 2+ GB prostora za e-pošto, potreboval povabilo. Sedaj Google počasi ukinja tudi to in na ta način lahko vsakdo pridobi svoj e-poštni naslov.

Edini pogoj je ta, da mora vsak uporabnik navesti številko svojega mobilnega aparata, kamor mu bo poslana aktivacijska koda. Glede na to, da ima danes že skoraj vsakdo svoj mobilnik, naj tak način registracije ne bi povzročal večjih težav. Google je to omejil tudi tako, da lahko na eno GSM številko dobite le en e-poštni predal s čimer poskuša zaustaviti potencialne pobudnike pošiljanja nezaželene e-pošte. Storitev zaenkrat deluje le v Združenih državah, a Google dela na tem, da bo to čimprej omogočeno tudi v ostalih državah širom sveta.

22 komentarjev

Več kot neskončno velik e-predal

vir: Google
Slo-Tech -

Ob prvi obletnici e-poštne storitve Gmail so nam pri Googlu pripravili lepo presenečenje. Začeli so izvajati nov, top secret Infinity+1 program, katerega cilj je uporabnikom ponuditi toliko prostora za sporočila, kolikor ga potrebujejo. Zastavljeni cilj dveh gigabajtov so že dosegli, dodeljeni prostor uporabnikom pa se še vedno povečuje za megabajt na minuto. In pravijo, da ni prvoaprilska šala.

Upajmo, da Google ne bo blokiral programov tipa GmailFS ...

60 komentarjev

GmailFS - Gmail Filesystem

Firefox na Gmailu

PC Linux Online - Richard Jones je avtor novega nenavadnega odprtokodnega projekta. GmailFS je datotečni sistem za Linux, ki kot medij za skladiščenje podatkov uporablja uporabnikov račun na Googlovi poštni storitvi Gmail. GmailFS je napisan v priljubljenem Pythonu in uporablja infrastrukturo datotečnega sistema FUSE ter knjižnico libgmail, s katero komunicira z Gmailom. Podpira večino operacij za delo z datotekami, kot so branje, pisanje, odpiranje, zapiranje, povezovanje, preimenovanje ipd. Tako si lahko uporabniki pri delu z datotekami na računu Gmaila pomagajo z znanimi ukazi, npr. cp, ls, mv, rm, ln, grep itd. Podrobnejši opis, namestitev in uporaba!

24 komentarjev