»

Na Amazonu ponarejeni AMD-jevi procesorji

Heise - Iz Nemčije in Velike Britanije poročajo o ponarejenih AMD-jevih procesorjih, ki so na neznan način vstopili v distribucijsko verigo in jih je nevede prodajal celo AMD. Procesorji so v originalni embalaži, a že pri namestitvi opazimo prevaro, saj ne sedejo v ležišče na plošči. Test na c'net je pokazal, da gre za pet let stare defektne procesorje. AMD je oškodovancem brezplačno poslal zamenjavo, incident pa raziskujejo.

Konkretno so preiskovali primer procesorja, za katerega je na računu in škatli pisalo A8-7600. Gre za nov procesor iz serije Kaveri s frekvenco 3,1-3,8 GHz in za...

11 komentarjev

Zaseženih šestdeset tisoč procesorjev, namenjenih ponarejanju

X-Bit Labs - Na X-Bit Labs poročajo o zaprtju "predelovalnice" AMD-jevih procesorjev v Taipeju na Tajvanu. Zasegli so približno šestdeset tisoč enot, izmed katerih so bile nekatere na novo označene. Ni še jasno, ali so bili na procesorjih dejansko izvedeni še kakšni drugi posegi ali pa je bila ponarejena le oznaka čipa. Poleg tega se ne ve točno niti to, kateri procesorji so bili "predelani".

Procesorji so bili namenjeni prodaji na območju jugovzhodne Azije, vendar so po poročanju prispeli tudi na Kitajsko in v Nemčijo. Podobne težave je AMD imel že v začetku leta 2003.

Še povezava na izviren članek.

Od kod jim toliko procesorjev, če jih AMD že tako težko dobavlja?

33 komentarjev

Znižanje cen procesorjev

X-Bit Labs - Na X-Bit Labs poročajo, da se nam prihodnji teden obeta tradicionalno avgustovsko znižanje cen procesorjev. V ponedeljek bo tako Intel najhitrejše Pentiume 4 pocenil za 18 do 35 odstotkov; tako bo naprimer 3,6 GHz-različica stala 417, dvesto, štiristo in šesto megahercev šibkejše pa 278, 218 in 178 dolarjev. Celeroni naj bi se pocenili za 6,7 - 13,5 odstotka. AMD bo seveda sledil hudemu tempu, ki ga narekuje Intel, in pocenil svoje procesorje za 30 - 35 odstotkov. Pentium 4 Extreme Edition in Athlon 64 FX se najverjetneje ne bosta pocenila, še poročajo. Več o tem.

21 komentarjev

Kitajska in ukinjanje cybercafe-jev

The Register - Kitajska se zagotovo boji "bolezni", ki sliši na ime zasvojenost z internetom. Posledica te bojazni je zaprtje skoraj 2000 cybercafe-jev, po poročanju časopisa Shanghai Daily, pa naj bi v kratkem zaprli še 6000 cybercafe-jev. Ne vem, če je to glavni vzrok, gotovo pa so pri tem imela veliko razna teženja staršev, ki so se pritoževali čez internet češ, da internet škoduje duševnemu in fizičnemu zdravju njihovih otrok. No ja, še vedno bolje, kot Talibanska odločitev .

1 komentar

600 srečnežev

uebertakten.de - Danes je prišla ena srečna novica za kakih 600 kupcev Western Digital 60GB diskov. Zakaj? No v Tajvanu si je proizvajalec privoščil eno manjšo napako. Namesto da bi v pakete, kjer je bila oznaka 60GB dal 60GB disk, je v le te dal svoje 80GB diske in jih okoli razposlal kot 60GB. Tako bo okoli 600 kupcev pri svojem nakupu dobilo večjega bratca za isto ceno. Seveda pa na žalost nobeden od teh diskov ne bo priromal v Slovenijo, saj so diski žal bili namenjeni prodaji v Tajvanu. Zakaj si kake take napake proizvajalci ne privoščijo v Sloveniji ?

3 komentarji