»

8 let Kiberpipe in otvoritev 9. sezone

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - Kiberpipa v četrtek, 1.10.2009, ob 8. uri zvečer proslavlja 8 let svojega delovanja in vstop v 9. programsko sezono. Namesto novosti in predavanj s področja računalništva vas ta večer vljudno vabimo na večer v znamenju 8-bitnega druženja in zabave z računalniškimi navdušenci. Za glasbeno kuliso v slogu osmic bo poskrbel legendarni DJ Pero Fotar Čaka vas tudi posebno odprtokodno sladko presenečenje. Vljudno vabljeni in povabite tudi svoje prijatelje :)

6 komentarjev

Danes o mikrobloganju

Ethernet RJ45 connector, vir: Wikipedia

vir: Wikipedia
Kiberpipa - Danes ob 19. uri vas vabimo v Kiberpipo na Spletne urice, kjer bo Vuk Ćosić predaval o mikrobloganju v volilni kampanji EU. V zdaj že tradicionalni seriji predavanj o spletnem političnem marketingu bo predstavljen vidik mikrobloganja (Koornk & Twitter), specifičen za tokratne volitve.

V četrtek ob 19. uri
bomo zopet dočakali Filmšteko. Zadnji film sezone bo The Street Fighter (alias Gekitotsu! Satsujin ken), 1974, režija: Shigehiro Ozawa (Film nima nobene veze z istoimensko igro, da ne bo pomote.) Dejstvo, ki ga je treba vedeti: je prvi film, ki je dobil oznako X zaradi nasilja! Tu gredo roke, noge, lobanje, oči,...

2 komentarja

V prihajajočem tednu v Kiberpipi

Uniki

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V prihodnjem tednu Kiberpipa napoveduje:

- Torek, 9.12. ob 19:00 - Pipin odprti termin: Med 22 najbolj perspektivnih start-upov v Evropi izbran slovenski UNIKI
Mlado slovensko podjetje UNIKI je bilo izbrano med 22 finalistov, ki so se udeležili tedna tekmovanja in izobraževanja Seedcamp, skupnega projekta največjih evropskih skladov tveganega kapitala, s katerim želijo vzpodbuditi Evropska podjetja k razvoju inovativnih spletnih storitev in "poiskati naslednji Google". UNIKI je komisijo prepričal s svojimi inteligentnimi interaktivnimi mediji, ki temeljijo na računalniškem vidu in novem vmesniku med računalnikom in človekom, ki reagira na gibanje. Trenutno so usmerjeni v razvoj novih gibalnih interaktivnih medijev za javne prostore, kjer lahko z vsebino izložbe upravljate kar z gibi roke ali telesa. Več...



- Sreda, 10.12. ob 19:00 - Spletne...

1 komentar

Kiberpipa v osmo sezono 15. septembra

Kiberpipa

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - Kiberpipa po poletnem odmoru v ponedeljek, 15. septembra 2008, odpira svoja vrata v osmo sezono! Odprta bo vsak delovni dan od 10. do 22. ure (naslov za tiste, ki še ne veste: Kersnikova 6, Ljubljana). Kiberpipin redni program dogodkov se bo pričel odvijati v oktobru. V tem času bo poleg prosto dostopnega interneta na ogled stalna zbirka Kiberpipinega računalniškega muzeja, od 29.9. pa v Caffé Metropol nad Kiberpipo tudi začasna razstava nedavno podarjene opreme Inštituta za biomedicinsko informatiko Medicinske fakultete v Ljubljani. Če želite biti obveščeni o dogajanju, lahko Kiberpipo...

5 komentarjev

Spletne urice: Spletno tiskanje brez CSS

Slo-Tech - V sredo, 10. maja vas ob 19.00 vabimo v Kiberpipo na Spletne urice, kjer bo imel Jure Koren predavanje z naslovom Spletno tiskanje brez CSS.

Ob različnih priložnostih potrebujemo mehanizem, ki omogoča s spletne strani prevzeti kakšno potrdilo ali stran izpisati na papir. Pri tem nas ovirata predvsem nekonsistentnost brskalniške podpore tiskalniškemu delu CSS standardov in v primeru elektronskega shranjevanja tudi (pre)enostavno spreminjanje dokumentov s tekstovno obliko zapisa.

Predstavljena prosta Python knjižnica ReportLab omogoča programsko gradnjo PDF dokumentov in omogoča nebolečo integracijo generatorja PDF dokumentov, računov, potrdil, za tisk oblikovanih gradiv in podobnih reči, ki jim spletni brskalniki danes še niso kos. Predavanje bo temeljilo na primeru spletnega vmesnika za generiranje računov, napisanem nad turbogears.

3 komentarji

Predavanje: Dražen Pantič: Primeri hibridnih medijev

Slo-Tech - V sredo, 10. novembra, ob 19. uri vas Kiberpipa in Ljudmila vabita na predavanje: Dražen Pantič: Primeri hibridnih medijev (video blogi, direktni streaming na TV, P2P in interaktivna TV) na izkušnjah 4-letnega dela in življenja v ZDA.

Dražen Pantič, je med drugim davnega 1996 so-ustanovil beograjski OpenNet, internetni oddelek neodvisne medijske organizacije Radio B92, CyberREX in praški C@MP, leta 1999 je prejel nagrado Pioneer award organizacije Electronic Frontier Foundation. Že vrsto let sodeluje v vodenju njujorške tehno-performans umetniške galerije Location One.

Opisal bo svoje izkušnje in delo v ZDA v zadnjih štirih letih. Leta 2000 je namreč prevzel mesto so-direktorja galerije Location One, na Univerzi New York pa kot sodelavec vodil program "Mediji, tehnologija in demokracija".

Na kratko bi lahko njegovo delo opisali kot gradnjo arhitekture v kontekstu participatorne medijske prakse, novih in hibridnih medijev (advanced media). Vabljeni v Kiberpipo in berite dalje ...

6 komentarjev