»

Kako je potekal največji rop diamantov

Varovalni sistemi

vir: Wired News
Wired News - Belgijski uslužbenci Antwerp Diamond Centra v ponedeljek, 17. februarja 2003, ob prihodu v službo niso mogli verjeti svojim očem. Težka debela jeklena vrata enega izmed najvarnejših podzemnih sefov so bila priprta, notranjost pa razmetana. Zgodilo se je nemogoče. Svetišče vseh draguljarjev, koder roma osemdeset odstotkov vseh diamantov na svetu in je bilo v tistem letu prizorišče (prijavljenih) transakcij v skupni vrednosti treh milijard dolarjev, so temeljito oskrunili profesionalni tatovi. Na prizorišče sta prihitela Patrick Peys in Agim De Bruycker, ki vodita edino policijsko enoto na svetu, ki se ukvarja izključno z diamanti. Alarm je bil funkcionalen in ni kazal nobenih nepravilnosti, čeprav so bila vrata na...

34 komentarjev

Hans Reiser je policiji pokazal lokacijo trupla svoje nekdanje žene

Ars Technica - V ponedeljek je Hans Reiser, veleum za datotečnim sistemom ReiserFS, policiji pokazal lokacijo trupla svoje nekdanje žene. K temu naj bi ga prepričal njegov odvetnik, v zameno za razkritje, pa naj bi Hans Reiser iztržil znižanje zaporne kazni z najmanj 25 na najmanj 15 let. Identiteta trupla še ni potrjena, prav tako še ni gotovo, da se bo Reiserju kazen dejansko znižala. Za nameček naj bi Hans Reiser priznal, da je svojo ženo zadavil.

Spletna mesta povezana z IT področji pa že pišejo osmrtnice za ReiserFS, katerega razvoj naj bi zamrl skupaj z neslavnim zaključkom Reiserjevega podjetja Namesys. Po drugi strani pa gre za odprtokodni projekt in z razvojem lahko nadaljuje kdorkoli. Morda bomo končno lahko videli koliko zdržijo argumeti odprtokodne skupnosti. Predvsem argument, da se dobri kosi programske opreme lahko razvijajo naprej, četudi se glavni razvijalec odloči (ali pa je v to prisiljen) da razvoj in podporo opusti.

Seveda pa bo Hans Reiser sedaj imel vsaj 15 let državne...

25 komentarjev

Matjaž Rogelj

Jaz - Še malo o njem. Po tem, ko je luni objavil, da so Roglja zaprli, se ustavimo malo tu. Čeferin, njegov odvetnik, ni prišel do besede z njim do 22:00 ure zvečer. Kratenje ustavne pravice do odvetnika? Mogoče... Dejstvo tudi ostaja: Matjaž Rogelj je bil izpuščen, in citiram "ker oblasti niso našle razloga za nadaljno pridržanje, mu bo morebitni sodni nalog poslan po pošti". Ta zgodba se bo še nadaljevala...

13 komentarjev

Matjaž Rogelj prijet

Jaz - Ja, ok, saj vem, da spet zamujam s takimi novicami. So sue me , Kakorkoli, Canser mi je poslal novico, da je Matjaž Rogelj na podlagi razpisane tiralice bil prijet na Brniškem letališču 12. marca.
Torej so ga končno dobili... Mwahah, me prav zanima, kako bo potekalo sojenje (in upam, da bo do njega prišlo). Če bo odprto za javnost se takoj odpravim gledat (pa zraven vzamem kakšen gnili paradajz ali kaj podobnega ).

19 komentarjev

Matjaž Rogelj zmagal na svetovnem računalniškem tekmovanju

Jaz - Yay, naš (oziroma Evropski) favorit, Matjaž Rogelj, je dejansko zmagal na svetovnem tekmovanju v računalništvu, ki je potekalo v Rio de Jeneiru. Matjaž je od 100ih mogočih točk zbral kar 98,64... kaj naj rečem: tipo seka in je pravkar postal eden izmed mojih idolov. Če vzamemo v zakup, da se je na to tekmovanje pripravljal kar štiri leta, obenem pa tudi uspešno študiral na pravni fakulteti, dobi njegov podvig še dodatno veljavo. Res pa je prav sramotno, kako je večina "medijev" spregledala ta dosežek. Medtem, ko govorijo o vsakem prdcu naše smučarske reprezentance (to je samo primer, da me ne boste pristaši smučanja linčali), jih takšni računalniški dosežki očitno ne zanimajo. Sramota!

V Forumu o vsemu skupaj že poteka debata, ki jo najdete tukaj.

4 komentarji

Članek o našem računalniškem guruju

Jaz - O Matjažu Rogelju je na našem Forumu že potekala debata in takrat smo vsi ugotavljali, da more biti res en zelo kulerski tipo, da mu je uspelo kaj takega. Če še ne veste: Matjaž Rogelj je zmagal na evropskem tekmovanju iz računalništva in bo tako predstavljal našo celino na svetovnem prvenstvu, na katerem bodo tekmovali predstavniki posameznih celin. Na žalost to zelo fascinantno dejstvo nikjer ni bilo na veliko razglaševano, čeprav gre po mojem mnenju za bolj pomembno in zanimivo novico, kot smučanje z Everesta . Kakorkoli, če o Rogelju ne veste še ničesar, potem vam priporočam ogled tega člančiča na Finance-on.net. Thnx, Šunki!

3 komentarji