»

AMD išče zunanje partnerje

Slo-Tech - Ja, Slovenija gre naprej! Dolgo časa smo čakali ta zgodovinski dogodek. Ta zgodovinski dogodek je vplival na veliko ljudi - med drugimi tudi na PisuneTM Slo-Techa. To lahko opazite po kar krepko zmanjšanem odmerku dnevnih novic. No, ker pa sem sam še vedno malce opijanjen od veselja (in ker imam v sebi kar nekaj kozarcev rujnega ), sem se odločil, da vam tokrat ponudim novice naših bralcev, ki so bile zadnji čas kar precej zanemarjene. Obljubim, da se bom v kratkem lotil čiščenja nabiralnika in objavil vse novice, ki so jih drugi člani Slo-Tech teama prezrli. Aja, pa še na mnoge zmage in da razgreti navijači vsaj nebi spet popolnoma razbili brniškega letališča .
Novico nam je poslal Koci:

Težka ekonomska situacija je prisilila AMD - podjetje, ki je do sedaj samo proizvajalo lastne procesorje - da poišče zunanje partnerje za proizvodnjo procesorjev. Prvi AMD-jevi procesorji, narejeni izven matičnih tovarn, bodo na police trgovin prispeli čez dobro leto, izdelani pa bodo v 0.09...

0 komentarjev

Matjaž Rogelj

Jaz - Še malo o njem. Po tem, ko je luni objavil, da so Roglja zaprli, se ustavimo malo tu. Čeferin, njegov odvetnik, ni prišel do besede z njim do 22:00 ure zvečer. Kratenje ustavne pravice do odvetnika? Mogoče... Dejstvo tudi ostaja: Matjaž Rogelj je bil izpuščen, in citiram "ker oblasti niso našle razloga za nadaljno pridržanje, mu bo morebitni sodni nalog poslan po pošti". Ta zgodba se bo še nadaljevala...

13 komentarjev

Matjaž Rogelj prijet

Jaz - Ja, ok, saj vem, da spet zamujam s takimi novicami. So sue me , Kakorkoli, Canser mi je poslal novico, da je Matjaž Rogelj na podlagi razpisane tiralice bil prijet na Brniškem letališču 12. marca.
Torej so ga končno dobili... Mwahah, me prav zanima, kako bo potekalo sojenje (in upam, da bo do njega prišlo). Če bo odprto za javnost se takoj odpravim gledat (pa zraven vzamem kakšen gnili paradajz ali kaj podobnega ).

19 komentarjev

Matjaž Rogelj zmagal na svetovnem računalniškem tekmovanju

Jaz - Yay, naš (oziroma Evropski) favorit, Matjaž Rogelj, je dejansko zmagal na svetovnem tekmovanju v računalništvu, ki je potekalo v Rio de Jeneiru. Matjaž je od 100ih mogočih točk zbral kar 98,64... kaj naj rečem: tipo seka in je pravkar postal eden izmed mojih idolov. Če vzamemo v zakup, da se je na to tekmovanje pripravljal kar štiri leta, obenem pa tudi uspešno študiral na pravni fakulteti, dobi njegov podvig še dodatno veljavo. Res pa je prav sramotno, kako je večina "medijev" spregledala ta dosežek. Medtem, ko govorijo o vsakem prdcu naše smučarske reprezentance (to je samo primer, da me ne boste pristaši smučanja linčali), jih takšni računalniški dosežki očitno ne zanimajo. Sramota!

V Forumu o vsemu skupaj že poteka debata, ki jo najdete tukaj.

4 komentarji

Članek o našem računalniškem guruju

Jaz - O Matjažu Rogelju je na našem Forumu že potekala debata in takrat smo vsi ugotavljali, da more biti res en zelo kulerski tipo, da mu je uspelo kaj takega. Če še ne veste: Matjaž Rogelj je zmagal na evropskem tekmovanju iz računalništva in bo tako predstavljal našo celino na svetovnem prvenstvu, na katerem bodo tekmovali predstavniki posameznih celin. Na žalost to zelo fascinantno dejstvo nikjer ni bilo na veliko razglaševano, čeprav gre po mojem mnenju za bolj pomembno in zanimivo novico, kot smučanje z Everesta . Kakorkoli, če o Rogelju ne veste še ničesar, potem vam priporočam ogled tega člančiča na Finance-on.net. Thnx, Šunki!

3 komentarji

Vdor na ASUSovo stran

Jaz - Aleš mi je včeraj poslal novico o vdoru na stran največjega proizvajalca matičnih plošč, ASUSa. Sicer stvari ne morem potrditi, toda baje se je po izbiri USA jezika na strani http://www.asus.com/index.html pojavilo naslednje sporočilo:

h0h0h IIS sux ! Sorry ADM .. ASUS COMPUTER INC defaced by #Hacker.BR h0h0h HBR yeahclear by Networkz and Access_Denied .. Gr33tz inback,[ZHB],exorcist,Bucefalo,dec0d3r,Coubr0n,ANALISTA,Silver Lords, Prime Suspectz, Furia.br , Iz corp and all defacerz ..Fuckz #m0rgue bah! C0N74C7 networkz@gmx.net and access_denied@linuxbr.com.br :-) EOF

Heh, M$ bi res moral malce poskrbeti za varnost svojega strežniškega softvera .

1 komentar

AnandTech shekan

Jaz - "Samo" enih 25 komadov vas je poslalo novico, da je bila pohekana ena izmed največjih svetovnih hardverskih strani, slavni AnandTech. To seveda potrjuje znano dejstvo, da niti največje in najbolj zaščitene strani niso varne pred vdori, le človek, ki vdira more biti dovolj spreten in vztrajen. Očitno Anandu ni bilo nič hudega, oziroma so imeli varnoste kopije, saj stran nemoteno deluje dalje...

1 komentar