»

Adijo, Winamp!

Slashdot - Winamp, eden najbolj priljubljenih predvajalnikov digitalne glasbe za okolje Windows, zaključuje svojo kariero. Podjetje Nullsoft, ki je delovalo pod okriljem giganta AOL, je namreč zaprlo svoja vrata. Glede na to, da Winampov klon za Linux prav tako stagnira in da se je že govorilo o Winampu za Linux, se lahko ponižno nadejamo, da bo AOL po vzoru tradicije z Netscapom odprl kodo Winampa. Po drugi strani pa se zdi, da je čas tovrstnih predvajanikov glasbe že mimo.

Kdo bo torej nasledil Winamp?

57 komentarjev

Izšel popravljen Winamp 5.05

Winamp - Pred časom je bila odkrita varnostna luknja v preobleki predvajalnika glasbe, Winamp, ki bi lahko dopustila nalaganje zlih programov. Nullsoft je zadevo vzel resno in hitro izdal novo različico, ki uvaja sledeče novosti:
  • popravljeni hrošč;
  • popravek za filme prek DirectShow, ki so bili obrnjeni na glavo;
  • JFTE 0.96c;
  • vprašanje, ali ste res prepričani, pred prvim nalaganjem preobleke (skina).
Prenos je mogoč z domače strani.

7 komentarjev

Varnostna luknja v Winampu

Slashdot - Zelo priljubljen in razširjen predvajalnik takšne ali drugačne glasbe, ostalega zvoka in videoposnetkov utegne kmalu začeti izgubljati na priljubljenosti. Kot poroča Secunia, različice Winampa 3.x in 5.x vsebujejo napako v skrčeni datoteki .wsz (Winamp skin zip file), ki jo uporabniki uporabljajo za novo preobleko programa. Datoteka XML v njej se lahko sklicuje na datoteko HTML, ki jo odpre Internet Explorer, slednji pa z znano napako brez intervencije uporabnika izvede program, ki je tudi del njegove nove "preobleke". Na Winampovih forumih že teče debata. Klik!

43 komentarjev