»

Prerojena GeForce 6600

Tom's Hardware - Eno leto je minilo od splavitve prvih PCIe grafičnih kartic in Nvidiino glavno orožje v srednjem razredu je bila in še vedno je serija GeForce 6600. Zdaj pa je nVidia osvežila to kartico s hitrejšim, a tudi cenejšim DDR2 pomnilnikom.



XFX-ovo rešitev so že stestirali na Tom's Hardware, za cenovni razred pa se je obnesla odlično. V primerjavi z Nvidiinimi frekvencami je pri tej kartici za 50 MHz povišana hitrost jedra (s 350 MHz na 400 MHz), hitrost pomnilnika pa se ni spremenila, torej je 400 MHz. Kartica se navija odlično, saj so zlahka presegli 500 MHz pri jedru (537 MHz), pomnilnik pa je dosegel skoraj 500 MHz.

Ta grafična kartica je odlična za skok v PCIe tabor, saj je za...

7 komentarjev

SLI brez dveh kartic

Tom's Hardware - SLI se še niti dobro ni ponovno uveljavil na trgu, že se pojavljajo prvi hibridi te tehnologije.

Tom's Hardware poroča o novi grafični kartici ki jo je najavil tajvanski proizvajalec Gigabyte. Na kartici sta kar dva NV43 grafična prcesorja (GeForce 6600GT) povezana s tehnologijo SLI. Poleg tega je na kartici še 256 MB DDR3 pomnilnika ter 256-bitno pomnilniško vodilo, vendar je prav ta zadnji podatek varljiv, saj vsak grafični procesor zavzame polovico pomnilniškega vodila.
Hladilni sistem obsega velika hladilna rebra in dva ventilatorja.

Kartica je po prvih meritvah hitrejša celo od Radeona X850XT in GeForce 6800GT, kar je presenetljivo, saj sta dve ločeni kartici 6600GT povezani s SLI...

16 komentarjev

GeForce 6600GT AGP

AnandTech - V proizvodnji grafičnih kartic na vodilu PCI express se je do sedaj dogajalo naslednje. Nvidia je na kartice AGP lotala še dodatni pretvorniški čip za PCI express, kar je poslabšalo delovanje v navezi s PCIe, a obenem zmanjšalo stroške izdelave (namesto dveh serij samo ena) ter zagotovilo, da na nobenem od obeh trgov ne bo prišlo do pomanjkanja. Ati je ubral drugačno pot - izdeluje dve seriji enakih kartic - ene na vodilu PCIe in druge na AGP, kar je povzročilo sicer boljše performanse v obeh načinih a manko AGP kartic z najnovejšimi čipi.

Sedaj pa so se pri nVidii odločili za obraten pristop - naredili so (nam že znano) PCI express kartico in jo s posebnim mostom "degradirali" na AGP. Tako lahko vsem grafičnim...

28 komentarjev

NVIDIA GeForce 6600 GT na preizkušnji

Slo-Tech - Na znani strani Tom's hardware guide so v kremplje dobili nove modele Nvidiinih kart, adutov v boju s Kanadskim ATI-jem. Kartica se je (presenetljivo) dobro odrezala v vseh danih torturah in nabrisala Radeona x600xt z levo roko. Sicer ATI ne počiva, saj njegovi nadzorniki delavce prav veselo bičajo in priganjajo h gradnji še večjih piramid ... Khm, še hitrejših grafikulj za masovno uporabo, kot je npr. x700. A do nadaljnega NVidia vodi.

Mogoče še utrinek iz enega zanimivejših testov; v Doom3 pri resoluciji 1024×768 6600GT zmagoslavno nabriše tudi ATIjevega favorita x800xt. Sicer zgolj za 0,1 sličico na sekundo, a glede na to, da sta kartici različnih razredov, je ta rezultat odličen. Še povezava do celotnega preskusa.

Na test nas je opozoril tudi ricola78, ki je predstavil članek na AnandTech.

19 komentarjev

nVidiina Geforce 6600 serija

NvNews - Na NvNews so spisali zanimiv članek o najnovejši nVidiini seriji grafičnih kartic -- Geforce 6600. Zadeva je zanimiva zaradi dejstva, da za 199 oziroma 149 ameriških dolarjev dobimo grafično čudo, ki bo sposobno poganjati Doom 3 na 1024x768 pri 4-kratnem mehčanju robov in 8-kratnem anizotropnem filtriranju s 45 sličicami na sekundo. nVidia se je opremila z dvema inačicama te serije -- Geforce 6600 in Geforce 6600 GT (vsaka od njiju ima po 8 cevovodov in 128-biten podatkovni vod). Slednja je hitrejša in ima frekvenco jedra 500 MHz, prva pa 300 MHz. Geforce 6600 GT ima tudi možnost SLI povezave, kar nam omogoča, da lahko za ceno enega Geforca 6800 GT kupimo dva Geforca 6600 GT in ju povežemo, kar naj bi nam skoraj "podvojilo" moč grafičnega pospeševanja. Za več si preberite celoten članek.

22 komentarjev

Obleci nas!

Usnjena jakna

vir: NvNews
NvNews - Podjetja se ponavadi poslužujejo precej izvirnih načinov promocije. Od ton papirja, multimedijskih predstavitev, večini zelo spremeljivih hostes, do majic, kap, kulijev in podobnih drobnih izdelkov. Nvidia in Creative pa sta tokrat presenetila, saj ponujata usnjeno jakno.

Kot poročajo na NV News, sta Nvidia in Creative ob splavitvi grafične kartice Creative 3D Blaster 5 FX5900 Ultra izdala omejeno količino usnjenih jaken z logotipoma obeh podjetij. In nekaj teh vam ponujajo zastonj, če le pokažate interes, in jim sporočite svoje podatke, za kar imate sicer samo še 69 minut časa. Klik.

Če ne boste dobili želenega usnjega artefakta, lahko vseeno računate na kup reklamnih sporočil...

13 komentarjev